Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Za ne rutovane telefone koji add blocker je bolji, adguard ili adaway? Pritom da radi i na app i na web.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

AdAway ne radi na nerootovanim.
AdClear možda?

Realno, stavi bilo koji, pa promeni ako vidiš da ti ne radi posao, nije neka mudrost :)

Adaway je zakon, ovo ostalo je sve samo za tipa Samsung browser? Nema za Chrome ništa?

Jel postoji neki modul ili aplikacija da kad dva put stisneš recent da ti vrati na poslednju aplikaciju, kao na Android N?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ko hoće da koristi sve opcije u FX file exploreru za džaba neka posle 7 dana free trial period obrise data za aplikaciju (clear data) I kada je ponovo pokrene dobija opet 7 dana free trial.

Jel koristi neko SafeInCloud aplikaciju sa pamćenje svojih šifara? Vidim da ima korisne opcije, poput generisanja šifara, analize snage šifre, otključavanje otiskom prsta, itd.
Ima i program za PC i Mac, a baza šifara se enkriptuje u 256-bit AES i čuva na nekom od Cloud računa korisnika. Sve u svemu, deluje mi zanimljivo. A trenutno je na akciji, pa me je zainteresovala. Ali možda postoji bolja ili besplatna aplikacija te vrste?

Evo linka do Pro verzije: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.safeincloud

Adaway je zakon, ovo ostalo je sve samo za tipa Samsung browser? Nema za Chrome ništa?
Nije, probaj pa onda generalizuj.
AdClear a verovatno i ostali rade po principu VPN konekcije do servera koji blokira reklame, tako da se taj deo posla ne obavlja kod korisnika, ali sav saobraćaj se odvija preko njihovih servera, tako da radi i mimo browsera.

Nisam probao piše tako
dcb484c4c8f4e326849a17b06346dae8.jpg

Jel koristi neko SafeInCloud aplikaciju sa pamćenje svojih šifara? Vidim da ima korisne opcije, poput generisanja šifara, analize snage šifre, otključavanje otiskom prsta, itd.
Ima i program za PC i Mac, a baza šifara se enkriptuje u 256-bit AES i čuva na nekom od Cloud računa korisnika. Sve u svemu, deluje mi zanimljivo. A trenutno je na akciji, pa me je zainteresovala. Ali možda postoji bolja ili besplatna aplikacija te vrste?

Evo linka do Pro verzije: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.safeincloud
Ja koristim aWallet cloud koji se plaća. Radi sinhronizaciju preko Dropbox i Google Drive. Enkripcija mi je na 128 bita (mislim da ima i 256). Takođe može da otključava skenerom otiska. Sve u svemu, završava mi posao i zadovoljan sam.

Koristim je dugo, možda već dve godine i par puta sam je ovde preporučio, prosto mi čudno da je ne koristi više ljudi. Vrlo korisne funkcije, praktično uređena, lepa, ima add on za Firefox i Chrome, desktop program, local backup, cloud... i... jednokratno plaćanje.

Hvala luka74 i kvazar. Verujem da je aWallet dobar, ali je dizajn zastareo i rekao bih da SafeInCloud ima više opcija, a ove koje su iste su rešene na praktičniji način. Verovatno ću kupiti SafeInCloud Pro. Hvala! :)

Meni je Enpass bolji od SafeInCloud.

Meni je Enpass bolji od SafeInCloud.
Hvala, razmatram onda ta dva. Po čemu ti je Enpass bolji?

Koliko videh, SafeInCloud po meni ima bolji password generator. Nema autofill?

Dok Enpass ima podršku za veći broj platformi. Šta je kod njega IAP? Kako radi autofill?

Edit: Za Enpass, sada videh šta je IAP (uklanja limit od 20 upamćenih šifri) i da sam nekom prilikom ugrabio besplatno punu verziju. Tako da ću prvo probati Enpass. :)

Poslednja izmena:
Po čemu su bolje, lošije app od Lastpass?

Ima auto fill, na Androidu podržava Chrome, na Windows podržava Chrome i Firefox.
Hvala. SafeInCloud ima veliki broj skidanja za jednu plaćenu aplikaciju od 5 dolara. I ocena je vrlo visoka (4.8). Dopada mi se i njen dizajn. Plus, podržava Family Sharing, tako da je itekako isplativa.

Pošto se kod Enpass Pro verzija otključava kupovinom unutar aplikacije (IAP), za svaki nalog u porodici mora da se kupi iznova. Sa te strane, SafeInCloud je bolja solucija.

Po čemu su bolje, lošije app od Lastpass?

LastPass zahteva godišnju pretplatu od $12, plus se podaci sinhronizuju sa njihovim serverima. Nema opciju sinhronizacije podataka sa nekim cloud servisom ili lokalnim skladištem (NAS).

Poslednja izmena:
Ja imam kupljenu app, koristio sam dok nismo dobili Enpass za dz. Koristim Enpass zbog autofill opcije što safe nije imao tada. Sad vec ne znam kakva je situacija

Sent from my X1030X using Tapatalk

Koje su razlike izmedju free i pro verzije SafeInCloud?

Poslednja izmena:
Sad sam kupio Safeincloud, trebalo mi tako nešto a kad ste već nahvalili... E, da... Dosta često spominjete family sharing, kod nas na ps ga nema, verovatno ste na us store?

Koje su razlike izmedju free i pro verzije SafeInCloud?

Dve nedelje je trial za Pro opcije, a one se posle onemoguće. Pro opcije su sinhronizacija sa Cloudom, generacija šifri, stavljanje attachmenta, logovanje sa otiskom prsta, auto-fill u Chrome, bekap, itd. Sve što je značajnije, spada u Pro.

Nije više 12$ - sinhronizacija je sada besplatna ;)
Bila je vest pre mesec dana na svim portalima ...
https://blog.lastpass.com/2016/11/get-lastpass-everywhere-multi-device-access-is-now-free.html

Oke, a šta onda naplaćuju $12 godišnje? Svakako mi je bolje da lozinke čuvam na svom NAS nego na njihovom serveru. Nisam paranoičan, ali je za mene praktičnije. Edit: Videh, ništa značajno se ne dobija plaćanjem pretplate, osim ovog deljenja šifri sa do 5 člana porodice.

Sad sam kupio Safeincloud, trebalo mi tako nešto a kad ste već nahvalili... E, da... Dosta često spominjete family sharing, kod nas na ps ga nema, verovatno ste na us store?

Haha :) Da, na US. Jedan nalog mi je podešen na Indiju, ali sam prvo ubacio u Family, pa prebacio na Indiju. Funkcioniše bez problema.

Poslednja izmena:
Piše ti na tom linku ...

personalpricing.jpg

Što se tiče bezbednosti - sve im svoje prednosti i mane.
Probaj pa vidi zašto je LastPass najpopularnija aplikacija za tu namenu ;)

Dve nedelje je trial za Pro opcije, a one se posle onemoguće. Pro opcije su sinhronizacija sa Cloudom, generacija šifri, stavljanje attachmenta, logovanje sa otiskom prsta, auto-fill u Chrome, bekap, itd. Sve što je značajnije, spada u Pro.

Oke, a šta onda naplaćuju $12 godišnje? Svakako mi je bolje da lozinke čuvam na svom NAS nego na njihovom serveru. Nisam paranoičan, ali je za mene praktičnije.
To manje vise sad nudi i Lastpass za dzabe. Meni je bitan autofill, tek sam skoro skontao da je to ubaceno dal u sistem 6.0 ili kroz app ili kako vec pojma nemam, znam da mi zivot znaci jer imam 3000 passworda.
Evo sta nudi Pro.

Prilozi

• last.jpg
    last.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 166
Odličan je LP, izgleda lepo (neke konkurentske aplikacije i dalje imaju odvratni ios dizajn, a android na 80+% tržišta), lepo radi i što je takođe bitno - ne troši bateriju ...

Only you know your master password, so only you can access your information in your encrypted vault - not even LastPass can.
All of your data is sealed with AES-256 bit encryption, salted hashing, and PBKDF2 SHA-256.

Ladno mi sad otvara linkove iz Tapatalka u Lastpass browseru. Mogu li to ikako ugasiti?

Koja je prednost ovog Adguard u odnosu na Adaway?
Rešio sam ovo za otvaranje linkova, zaboravio sam da ima default app da se izabere.
Kako da ovo sklonim?
7c325a8b0c2617612f1e805f285cc092.jpg

Koristim ADM za download ali ne skida mi se uvek preko njega, može li se nekako namestiti da sve ide preko ADM.

Nazad
Vrh Dno