Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Proverio sam sa dva punjača.

Ovaj "sumnjivi" punjač obično daje 50-250mA, onaj od tableta pušta skoro sve vreme 760mA.

Ne valja ni jedno ni drugo, meni puni sa 1800mA na G2.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Sta ne valja, sto se puni kao tvoj G2?

Vidim da ne znas da se ne puni svaki telefon isto.

Ne pametuj.
Sa 50-250mA bi trebao da puni prosečnu bateriju telefona nekih 10-15h minimum.
760mA je takođe jako malo struje, osim ako ne koristi telefon od pre 5+godina koji ima bateriju od 1500mAh, a obzirom na to da mu ampere radi - verovatno koristi neki iole noviji telefon.

Poslednja izmena:
Ja imam problem koji je aktuelan koliko sam video po internetu sa g4, dok je upaljen ekran puni se oko 250mA, tek kad se ekran ugasi počinje da puni 1500-1600 mA

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Uvek je tako?
To kernel kontroliše, generalno ta vrednost varira, mislim da zavisi i od temperature baterije, kad je zagrejana više onda neće puniti max snagom..

Treba procitati FAQ, pise da telefon moze da puni samo "razliku" izmedju trenutne potrosnje i maksimalno deklarisane vrednosti. Kad se iskljuci ekran, vecina procesa ide u stand-by, zato je i struja punjenja veca. Uostalom, zato se i najbrze puni iskljucen.
Dakle, saberete potrosnju telefona pre ukljucivanja (iako je negativna vrednost) i vrednost punjenja, pa bi trebalo da bude oko 1A (vazi za vecinu telefona).

Da si procitao njegov prvi post video bi o cemu se radi. Jedan radi a drugi ne.

U ovom slucaju 760ma JESTE ok za njegov telefon jer je tako dizajniran. 90% danas telefona(niza pa i srednja klasa) dolazi sa punjacima od 1a ili manje i toliko je telefonima obicno i maksimum(minus nekih 10%). Taj njegov LG ima fabricki 0.875a, i ti na taj telefon mozes da nakacis i punjac od 2a/2.1a/2.4a/quick charge itd ali dzabe kad on nece da puni vise od toga 800ma.

To ne izmisljam ja niti pametujem, da si izguglao makar na 2 minuta ne bi me terao da pisem ovoliko...

Ne znam koji telefon ima čovek.
To da 90% telefona dolazi sa punjačima od 1A je važilo pre 5 godina, danas ne.

Da si procitao njegov prvi post video bi o cemu se radi. Jedan radi a drugi ne.

U ovom slucaju 760ma JESTE ok za njegov telefon jer je tako dizajniran. 90% danas telefona(niza pa i srednja klasa) dolazi sa punjacima od 1a ili manje i toliko je telefonima obicno i maksimum(minus nekih 10%). Taj njegov LG ima fabricki 0.875a, i ti na taj telefon mozes da nakacis i punjac od 2a/2.1a/2.4a/quick charge itd ali dzabe kad on nece da puni vise od toga 800ma.

To ne izmisljam ja niti pametujem, da si izguglao makar na 2 minuta ne bi me terao da pisem ovoliko...
Pa bezveze si i pisao, ja sam upravo i objasnio na kom principu funkcionise, i zasto 760mA nije malo.

Ne znam koji telefon ima čovek.
To da 90% telefona dolazi sa punjačima od 1A je važilo pre 5 godina, danas ne.

Pre 5 godina su punjaci bili 0,5A i manje, danas je 1A otprilike standard za telefone sa baterijom od cca. 2000mAh, dakle 90% svih telefona.

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S4, S5, S6, S7, HTC M8, M9, 10, LG G2, G3, G4, G5
Sony Z2, pa nadalje

Znači svi ovi telefoni predstavljaju ~10% telefona u poslednjih 5 godina?

Skoro svi telefoni koje si nabrojao imaju baterije od 3000mAh i vise. Samo zato sto se o njima najvise prica (jer su flagship), i dalje ih ne cini brojnim, zaboravljas koliko "obicnih" modela i proizvodjaca postoji. Samo se ide u dublji off-topic sa ovim.

Neće biti, od S serije samo S7 ima 3000mAh, svi ostali 2xxx.
Od M serije samo 10 ima 3000mAh.

Nebitno skroz doduše, samo pokušavam da dokažem poentu.
Naravno da ih čini brojnim, to su flagship telefoni i oni se najviše proizvode. Ima Samsung još 800 modela pored, ali se tipa 10 modela zajedno proizvedu u količinama u kojima se proizvede jedna flagship serija.

A pa dobro, ako gledamo po kolicini prodatih modela, verovatno odnos nije takav, jer dovoljno je da npr. S3 i S4 poremete taj balans velikom zastupljenoscu, mislio sam na % aktuelnih telefona od svih modela koji se proizvode.

Meni je na S4 galaxy charging app pokazivao koliko koji punjac daje struje, sto mi je bitno da znam koji je punjac krsh...sad za Z5 ampere mi pokazuje od 50-750 i to mi nista ne pomaze

Sent from my Z5

A sto ne uzmete lepo stopericu u ruke pa vidite za koliko vam punjac napuni bateriju od trenutka kada se telefon ugasi do tenutka kada pokaze 100%...najtacnija metoda :D

Postoji li app koja nekako meri brzinu kojom punjač puni bateriju?

Kupio sam telefon LG Spirit pre oko 6 meseci i sad mi se čini da se baterija mnogo sporije puni nego do pre ~2 nedelje. Sa drugim punjačem (od tableta) puni se neuporedivo brže, tj. normalno brzo.

Ne znam koliko dugo važi garancija za punjač, ali bih prvo da ustanovim nekako da li je uopšte problem do njega.
a da probas prvo samo kabl da zamijenis? X puta je to problem
Obozavam ove skrinsotove od 30MP koji zauzmu pola strane, pa onda citiranje par puta bez izbacivanja slike...
jos bolje je kad ih ima nekoliko <3

Ampere ne radi na X telefona. Drugo što ne može da detektuje tačno struju (za to se koristi poseban uređaj pa ko hoće neke kupi, nije skup kod kineza). Treće što punjenje zavisi od što stvari pa i procenta napunjenosti baterije (u poslednjih 5% pada i na 50mAh).

Dakle,ili kupite uređaj za merenje od par dolara (i budite svesni od čega sve zavisi jačina punjenja baterije i to stavite u jednačinu), ili instalirate ovu aplikaciju, i spustite bateriju na isti procenat, nemojte dirati telefon i pustite da se do kraja napuni (može i tokom noći jer aplikacija pamti poslednje merenje, pa se neće brisati ni kad koga skinete sa punjača). Imaćete i prosečnu struju (što jeste merodavno ako uzmete isti procenat baterije pre stavljanja na punjač) i vreme punjenja.

Pa testirajte i upoređujte do mile volje :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fulminesoftware.batteryindicator

SofaScore - ko hoće može da ukloni reklame plaćanjem ili da pozove troje ljudi :)

uploadfromtaptalk1461002581022.jpg uploadfromtaptalk1461002588326.jpg

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Jel ovaj Solid Explorer postao besplatan, pošto ne vidim da ima unlocker(za material verziji)?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Ja znam da sam neki platio, a vidim nema za ovaj. Telefon mi vidi rut u svim aplikacijama ali ne i u Solid-u(piše da nemam rut pristup). Zna li neko do čega može biti?

Probaj da ga izbaciš iz SU. Pokreni Solid, tražiće tu SU dozvole - prihvati. Obično bude OK.

Uspelo, hvala...

Preporuka za neki lagan i brz browser?

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Vrh Dno