Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Bijeli ekran, prije ulaska u app. Kad je u dark mode/theme baš smeta.

Je li to splash screen? :p
Edit: googlao sam i vidio da veze nemam. :D

Poslednja izmena:
Ispodesavao sam sve na evolveSMS. uspeo sam da kupim customization pack i ubacio jednu od dark tema borden graphics. izgleda fantasticno i uzivam u swipe za konverzacije.

mada moram da kazem da nije uospte nista brzi nego goSMS. kada mi stigne poruka, brzo ucita tu konverzaciju, ali kada ja palim app da bih posalo poruku, vidno sporo ucitava listu konverzacija. bas zastane. nije neki problem, ali kvari utisak.
takodje, kada sam je instalirao, ona je arhivirala brdo nekih konverzacija i sada mi je arhiva nekako prazna. nije mi preterano bitno, ali sam jako puno poruka izgubio.

Ispodesavao sam sve na evolveSMS. uspeo sam da kupim customization pack i ubacio jednu od dark tema borden graphics. izgleda fantasticno i uzivam u swipe za konverzacije.

mada moram da kazem da nije uospte nista brzi nego goSMS. kada mi stigne poruka, brzo ucita tu konverzaciju, ali kada ja palim app da bih posalo poruku, vidno sporo ucitava listu konverzacija. bas zastane. nije neki problem, ali kvari utisak.

Nadam se da ne koristis neki task killer, neki battery managment ili tako nesto? Telefon i dalje C2 jel tako? Mislim sudeci kako je Igoritza predstavio on je u klasi sa S4 po pitanju brzine, tako da cudi me da moj N4 brzo otvara Evolve, gotovo 1 sekunda kako kliknem, odradi animaciju, a mogu i bez animacije jos brze, ali ostavio sam ih ukljucene.

Nadam se da ne koristis neki task killer, neki battery managment ili tako nesto? Telefon i dalje C2 jel tako? Mislim sudeci kako je Igoritza predstavio on je u klasi sa S4 po pitanju brzine, tako da cudi me da moj N4 brzo otvara Evolve, gotovo 1 sekunda kako kliknem, odradi animaciju, a mogu i bez animacije jos brze, ali ostavio sam ih ukljucene.

Provalio sam sta je. Reinstalirao sam app jer se nesto pogubio tel i nije hteo da salje poruke. tada sam izgubio sve arhivirane poruke (nadao sam se da stoji u bazi koja se nece izbrisati prilikom brisanja applikacije :D). posle ponovne instalacije nisam upalio arhiviranje jer mi ovog puta nije ni ponudio posto vise nije bilo poruka u onoj kolicini kao ranije. sada sam ponovo upalio arhiviranje (koje je trajalo 5 sekundi, za razliku od 10 minuta prvog puta) i mnogo lepse radi. ili ja tripujem.

btw, provalio sam da uopste ne koristim one teme sto sam pomenuo. zapravo je ovo jedna od ugradjenih i mnogo lepo izgleda.

Ako imas dosta poruka, app te obavesti da ce sporije raditi ukoliko sve to mora stalno da se ucitava. Resenje je prebacivanje poruka u drugu bazu gde bi bile na sigurnom i pregledne, ali van onih svezih. Samo je bitno da vratis sve na staro ukoliko zelis da brises aplikaciju. To te i sama aplikacija upozorava pre nego sto pocnes arhiviranje

Mene samo zanima zasto cuvate hiljade i hiljade poruka? Zar su sve bitne od svakog?

Mene je na to upozoravao kad mi je baza imala oko 700-800 poruka. Postoji mnogo razloga zašto čuvati poruke, mogu biti poslovne prirode, mogu biti lične, nebitno. Ono što mi se nije svidelo jeste da je Evolve sporiji sa filtriranom bazom od drugih aplikacija koje učitavaju celu bazu ili barem ne smaraju o performansama :)

Ja cuvam poruke u vidu backup-a. Ako mi zatreba neka poruka onda samo odradim restore i to je to. Cista navika iz symbiana i matorih nokia s40 kad su spucavale posle 500 poruka.

Imam i ja dnevne backupe, to me je i spasilo Evolveovog ****** :)

S obzirom da sam sve oko mene nagovorio na Whatsapp ili Hangouts, poruke mi se i ne gomilaju toliko. Sto se tice posla, poziv je uvek u pitanju ili pak email ;)

ma ja uopste ne razmisljam o cuvanju ili brisanju poruka. ranije sam relativno slabo i koristio sms pa nisam imao problema sa limitima ili performansama.
sada su sadrzaji mojih poruka toliko bezvezni da stvarno ne vredi brinuti o tome. sve sto imam da kazem, kazem preko linije.

Mene je na to upozoravao kad mi je baza imala oko 700-800 poruka. Postoji mnogo razloga zašto čuvati poruke, mogu biti poslovne prirode, mogu biti lične, nebitno. Ono što mi se nije svidelo jeste da je Evolve sporiji sa filtriranom bazom od drugih aplikacija koje učitavaju celu bazu ili barem ne smaraju o performansama :)

Poruke u vidu poslovne prirode...iskreno, za to sluzi mail.. Jos nisam video da neko sklapa poslovne dogovore putem SMS poruka..kako prebacujete ugovore, putem MMS-a? :d

Onda se nisi bavio ovakvim poslom, šta da ti kažem.

za to moraju slike, a tu dominira "vocap"

@Trenje, ova aplikacija ti je bruka dobra ! Pre ove koristih neku Microsoftovu ali problem je bila tastatura, jer mi je ne dostajao esc taster i neki od funkcijskih. Zato sam morao da instaliram hackers tastaturu koja mi opet ne odgovara kada koristim tablet za neke druge stvari, plus kod nje nije radilo npr. ctrl + c i ctrl + v, a ovaj čak ima i simulaciju desnog tastera miša :) plus ima esc i sve funkcijske tastere .... odavno me neka aplikacija nije ovako prijatno iznenadila, zahvaljujem na preporuci ...

Još jedan plus za DODOL Launčer.

Vrh Dno