Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

skype mi puca u pozadini redovno. znači ulogujem se i pritisnem home taster, da izađem iz njega a da ostane aktivan, i on bleji neko vreme tako, pa se ugasi, ali ona ikonica u notification baru stoji kao da sam online i da je sve u redu, a znam da je pukao jer sam ljudima nedostupan.

ima li kakvo rešenje za ovo? bio sam na 2.3.6 androidu i to mi se dešavalo, instalirao sam ics pre neki dan, znači nov sistem, i dalje isto...

jel ima neko bilo kakvu ideju?

Možda manjak rama... Jedino da nadjes nešto da ga zakljucas u RAM-u, ali očekuj onda da ti pukne i aktivna app...

Mada možda je i neki bug Skype-a. Ja ga koristim samo kompu.

^ovo je jedino logicno resenje. Instaliraj npr. Battery Doctor i u njemu stavi Skype u whitelist, a ostale aplikacije neka ubija.

imao sam neki paid task killer koji je bio na amazonu besplatan... sve ostalo je ubijao samo skype nije i opet je pucao... malo rama imam, to je tačno, ali gotovo uvek kad pogledam raspoloživi ram imam 100mb slobodno, čak i kad radi skype. ne znam da li kontaš da na telefonu nemam ništa, baš ništa od tih allways on aplikacija, ni facebook, ni viber, ni whatsapp, samo mail i skype. zar ne bi trebalo skype da ima neku zaštitu od toga?

imam greenify, sve sem skype-a i maila sam hibernirao, opet isto. bar greenify treba da obezbedi nešto rama... smara neviđeno.....

Poslednja izmena:
Ma do Skype-a je to.
I meni se isto dešava da "pukne" bez razloga...

Do Skype je i nema leka, evo 200MB slobodno i opet će se diskonektovati. Ni jedna druga aplikacija za komunikaciju se ne izloguje ali Skype pod obavezno.

Katastrofa, ne mogu više nikako da kupujem aplikacije na Google Play-u :(
Sve je radilo normalno do pre neki dan, a sada kada se ulogujem preko Tunell Bear-a neće nikako da bude US play ...

Opet su nešto čačkali, samo što ovaj put izgleda neće biti moguće ovo zaobići.

koliko mi je lakše sad... hvala puno za info :)

najčudnije je to što, ostane znak gore u taskbaru da je online, i što u stvari aplikacija nije ugašena, samo umesto da zauzima 40mb rama, ona bleji i zauzima 7-8mb...

pa kako su dozvolili to? tolika kompanija pravi to i osnovnu funkcionalnost ne mogu da srede... sramota...

Poslednja izmena:
Ja sam prekjuče kupio onaj pominjani Now Browser, namučio se, jer iako je bio US server, nije Play Store valjda bio US, međutim restartovao fon i probao malo kasnije i radilo je onda sve iz prve :)

koliko mi je lakše sad... hvala puno za info :)

najčudnije je to što, ostane znak gore u taskbaru da je online, i što u stvari aplikacija nije ugašena, samo umesto da zauzima 40mb rama, ona bleji i zauzima 7-8mb...

pa kako su dozvolili to? tolika kompanija pravi to i osnovnu funkcionalnost ne mogu da srede... sramota...

Praviš od muve slona. Evo meni radi savršeno, po ceo dan bude konektovan, ne jede bateriju, samo se javi kada ga neko cima :)

^ovo je jedino logicno resenje. Instaliraj npr. Battery Doctor i u njemu stavi Skype u whitelist, a ostale aplikacije neka ubija.
Do Skype je i nema leka, evo 200MB slobodno i opet će se diskonektovati. Ni jedna druga aplikacija za komunikaciju se ne izloguje ali Skype pod obavezno.

Ko ima 4.4 moze da pogleda (sad ne znam da li su Sammy, HTC, LG, Sony ubacili tu opciju) u developer Process Stats i da vidi kako se aplikacije ponasaju koliko RAM-a trose itd.

dosadio mi stock lock screen ako moze preporuka za neki?

Ko ima 4.4 moze da pogleda (sad ne znam da li su Sammy, HTC, LG, Sony ubacili tu opciju) u developer Process Stats i da vidi kako se aplikacije ponasaju koliko RAM-a trose itd.

Inače onaj vaš now browser što ste se svi primili troši više od AOSP browsera za koji sam ja rekao da je ipak najbolji i najstedljiviji... A evo imate i Facebook, on može i više da troši, ali ga nisam puno koristio ovih dana, pa je manje trošio RAM-a.

uploadfromtaptalk1395918457476.jpguploadfromtaptalk1395918466916.jpguploadfromtaptalk1395918476575.jpg

Skype sam puca već par verzija unazad. Otprilike od vremena kada su stavili da po defaultu ne stoji kao tekući proces u notifikacionom baru. Plus se dešava da, iako sam izlogovan, poruke odjednom stignu i to one koje sam trebao da primim dok sam bio online.
Ukratko, očajan je.

Nisam ni znao za ovo :), *** na drugom mjestu mi je Plants vs Zombies 2 koji uopšte nisam igrao, RAM use 76 MB, ima neki PvZ2DownloadService na 100%.

Sve je to lepo i krasno ali Skype i dalje ne radi kako treba, hvale se kako nova verzija ne troši bateriju pa naravno da ne troši kad vam se app ugasi sama od sebe.

haha kimi care to sam ja hteo da kažem :)

neverovatno prosto da ne mogu da naprave da radi kako valja.... jeste, ja imam 512mb rama, ali pobogu 512mb rama je bilo high end nekad na je*enom stonom kompjuteru, na kom je taj isti skype radio zajedno sa full stonim neštedljivim operativnim sistemom...

jel ima neko ideju gde može da se skine stara verzija skype-a iz doba kad je 512mb na telefonima bilo high end? :D

inače, swype... lepa tastatura i lepo radi, ali zauzima 40mb rama. za jednu tastaturu prilično halapljivo... koliko swiftkey zauzima? jes da sam swype dobio za dž, ali kupiću swiftkey ako je boljim.

još jedno pitanje vezano za swype ljudima koji je koriste. kako se otarasiti ove odvratne narandžaste boje koja dominira u svim temama? jednostavno, svaka od ponuđenih tema obiluje narandžastom, smara i preterali su ga...

Swiftkey trenutno 34MB 15h rada...

to je otprilike to... mada, ugasio sam voice input, i next word prediction, i sad je malo lakša...

u suštini su mi iste, kad su već ovu dali za dž, aj da koristim nju... samo ova narandžasta boja.... oči mi iskopa.... :-( ako neko ima rešenje za to, nek javi...

admin na njihovom forumu na tu temu mrtav ladan kaže: pa ****ga, tako vam je :D

ako ne rešim ovo sa skajpom, šikaniraću ga za stalno. whatsapp ili viber? ko manje troši resursa i baterije? nešto od ta dva se plaća beše? skype mi odlično radi za pozive preko mobilne mreže, zato ga se teško ratosiljam...

Whatsapp se kao plaća :)
Ja imam i wa i viber, meni je to sve isto, samo zavisi ko od društva ima koju app pa moram da koristim obe :D

pa kakav impakt na bateriju i ram ima kad su ti aktivne obe? kapiram da je sigurno lakše od skype-a :D

što se tastature tiče, da li postoji neki način da se ubaci srpski rečnik u ovu običnu ics tastaturu i da obrišem ovaj swype? da imam ekran od jedno pet cola, ne bih grešio, ovako grešim u uspravnom modu i treba mi rečnik...

Ajoj nemam pojma kako troše :d
A ni ne zanima me, bitno mi je da u svakom trenutku svi mogu da mi se jave :D

Znam da obična google tastatura ima srpski...
Mada koristim SwiftKey više od godinu dana pa sam i zaboravio :)

kimi hvala za link, odatle ću da krenem, pa ću videti, valjda nađem nešto što mi odgovara....

ja kad stavim srpski na ics tastaturi dobijem ćirilicu :) nije mi baš praktično... volim ja ćirilicu, njome pišem svakodnevno na papiru, ali mi nije praktično na mobilnom da je koristim...

Jedino hrvatski da staviš...

Whatsapp trosi manje od Viber-a od 3.6-8.4%. Doduse sve zavisi i od update-a, ja generalno ne volim Viber jos od kad su imali onaj update koji je bateriju sakatio u roku od par sati i od tad ga ne koristim. Probao ga skoro i sredili su malo, ali imam ih vise na WA, a kad treba da pozovem imam dosta minuta na telefonu, a i kvalitet je bolji, tako da mi Viber, bar meni ne igra neku ulogu.

Nazad
Vrh Dno