Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Aj sto moze za symbian, nego sto moze i za moj stari dumbphone(nokia asha 202 cini mi se)...
A za hangouts, bice dosta popularan jer si bukvalno prinudjen da ga koristis, na dosta fonova dolazi default i cim se povezes na gp imas i HO. A gp ti je skoro pa neophodan.

Poslednja izmena:
Postoji li neka aplikacija koja ce da belezi moje aktivnosti na mob, sta sam sve koristio, otvarao...

Postoji TypeMachine, I to od relativno skoro, a koji beleži šta si sve u kojem programu kucao. Bukvalno je kao keylogger, samo ne znam da li pamti passworde :)

Razvio ga je lik koji je razvio i Clipper, clipboard manager, a košta nešto sitno.

Da li neko zna kako se brišu fajlovi iz Quickoffice? Ne vidim nigde tu opciju?!

Samo da ne krenu da eksperimentisu nesto sa WA, tipa da ga spajaju sa Messengerom nekako ili sta znam, neka ga ostave ovakvog i neka im kaplju pare, al znam da nema nista od toga...

Kupili su ga da bi integrisali fb u wa i obrnuto, tako da od želja ništa :(

Zato sto nije bio konkurencija nekom od fb servisa.. Ovaj wa je direktna konkurencija fb mesengeru. No videcemo

Pa nece stavljati sigurno budjavi FB mesindzer u WA - da su umeli sami da naprave valjano, ne bi ni kupovali WA za neverovatno mnogo para.

To ćemo tek da vidimo dal će ostati na tome, lično sumnjam ali ajde.

U čemu je fazon kod WhatsApp u odnosu na ostale chat aplikacije, osim što se kasnije plaća? Nisam ga koristio pa zato pitam, a nisam ga koristio jer mi nikad nije trebao pored Talk/Hangouts, FB Messenger i Skype, nikad mi niko nije tražio WhatsApp za komunikaciju sa njim, ni ne znam da ga neko u mom okruženju uopšte koristi, za njega sam čuo samo ovako na netu.

Isti šit...
Viber je kod nas zaživeo, negde je popularniji WA, negde Kik...
Sve zavisi šta tvoji "drugari iz razreda" počnu da koriste...

Viber nisam ozbiljnije koristio, ustvari samo ga imam instaliranog, nisam ga uopšte koristio. I pored velike popularnosti Vibera (i ovde na forumu ga više pominju nego Skype) čitao sam da je Skype bolji za razgovor, kvalitet signala je bolji, kad pitam nekoga o tome svi mi na prvu kažu "ma Skype je bolji, kakav Viber". Ali nedavno sam se trebao čuti sa prijateljicom od kuće i mislili smo ili Viber ili Skype pa sko se na kraju odlučili za Skype...i nije bilo baš sjajno, čuli su se neki "duhovi", neki šum, na trenutke sam ja čuo svoj glas u slušalicama da bi to kasnije prošlo ali je onda ona čula svoj u slušalicama pa smo taj problem imali neizmjenično. Da li je to inače tako? Može li to biti do slabije WiFi mreže (mada nema razloga da je slaba, nisam tada imao neki download na kompu)? Ako je Skype bolji za razgovor a tako je na njemu onda ne smijem misliti kako je na Viberu. Mada možda je ovo samo neki izolovan slučaj kad je bilo loše.

Mene viber smara iskljucivo zbog boje interfejsa. Nisam ga u zivotu koristio niti cu .. :)

Šta, ne sviđa ti se ljubičasta boja? :p

Da li je to inače tako? Može li to biti do slabije WiFi mreže (mada nema razloga da je slaba, nisam tada imao neki download na kompu)?

Nekad hoće da secne, ali u principu ne treba da bude tako. A možda je ona skidala neku *njavu. Možda je tvoj komšija svlačio nešto, jer ste na istom kablu...

Ja sam u poslednje vreme prijatno iznenađen kvalitetom poziva preko FB-a.

Najkvalitetniji je hangsout :mad: audio kvalitet je stvarno i bolji nego preko mreze

Hangout je mozda dobar na ovim novim telefonima sa 3GB rama, ali na ovom mom je uzas koliko se vuce..bleda senka talka

Verovatno.. Sto najgore meni je na g2 seckao tako da sam morao opet na nexusa.. Moguce da normalno radi samo na nexus uredjajima

WU ima bolji interfejs, vise opcija...
Npr ima "search" opciju koju viber nema. Sto je po meni ogroman propust.

U čemu je fazon kod WhatsApp u odnosu na ostale chat aplikacije, osim što se kasnije plaća? Nisam ga koristio pa zato pitam, a nisam ga koristio jer mi nikad nije trebao pored Talk/Hangouts, FB Messenger i Skype, nikad mi niko nije tražio WhatsApp za komunikaciju sa njim, ni ne znam da ga neko u mom okruženju uopšte koristi, za njega sam čuo samo ovako na netu.

Pa osnovna prednost je što može da radi na svakom telefonu, od Nokije sa 128mb rama do Androida sa 3gb, i na svakom radi zadovoljavajuće. Skype, Hangouts, Fb, Viber... zahtevaju jaču mašinu, a i svi ostali (osim Vibera) zahtevaju poseban nalog dok whatsapp odmah izlista ko iz tvog imenika ima instaliran whatsapp. Uz to i najmanje troši protok, baš sam sad pogledao - poslao sam 4000 poruka a za to mi je potrošio smešnih 1.2mb

3 ikonice na dnu aplikacije... e pa ona što liči na lupu :d

Ma ostaće whatsapp isti kao i do sada, samo će Facebook skuplja dodatne informacije o korisnicima i to je to.

@Tetsuo I meni je to palo na pamet, jer nas mnogo ima brojeve telefona i na FB-u.

@nemanja123 Kao i mail, osim ako ne definišeš dodatne parametre :)

U tome i jeste problem. Ovo je chat program i hocu da pretrazujem po chet sobama. Na mail-u pretrazujem mailove :)

Zato kazem, los UI. WU mi je za char mnogo bolji.

Jel možda zna neko kako da disejblujem onaj toast u kome piše, recimo, toj i toj aplikaciji je dozvoljen pristup za superuser omotač. Svaki put kad Greenify uspava neku aplikaciju pojavi mi se taj toast.

Vrh Dno