Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Dobio sam savet druga da jedna aplikacija pomaže telefonu u njegovim radnjama, naime telefon brzo radi bez ikakvih seckanja i kočenja.
Instalirao sam tu aplikaciju i zaista sam se oduševio kako fon radi!
Interesuje me, da li neko zna kako je to moguće da samo tek tako ubrza rad i plus da bateriji smanji potrošnju i na koji način to radi i da li može napraviti neku štetu upotreba ove aplikacije samom uređaju?
Ona se zove RAM BOOSTER 2013 (evo link na play-u)
[video]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apeapps.rambooster2013[/video]

Poslednja izmena:
Kaže mi drugar juče da je, dok nije promenio telefon imao neku aplikaciju, da li tastaturu ili neku sms aplikaciju ne zna, na kojoj kad otkuca sms na ćirilici, svima stigne poruka na ćirilici. On kao hoće da pronađe tu aplikaciju, pa me pitao da li znam koja je u pitanju. Da li neko ima ideju, mada po meni to što ćeš ti primiti zavisi od tvog telefona, a ne od onoga što šalje?

Koliko ja znam, kako god da pošalješ SMS otkucan ćirilicom, primalac će ga dobiti takvog kakav je-u ćirilici, a samo od njegovog telefona zavisi dal će dobiti normalnu ćirilicu ili pak, u slučaju da je telefon star i da ne podržava istu, kuke i motike (crte, upitnike, zvezdice, tarabe, zagrade i tako to...).

Google keyboard је кева за ћирилицу :)

Ћути, сад ће да дођу фанови Swift-a :) али swift нема ћирилицу.
Али заиста, за оно што мени треба, ова гуглетова тастатура је супер. Проста, а има све.

Swiftkey rastura, Swiftkey je najbolji! Kome još treba ćirilica, vratite se u srednji vek :test: :D

Nisam bas ljubitelj Swifta, pre svega vizuelno, ali sam primoran da je koristim jer pišem istovremeno na 3 jezika i tu je Swift neprikosnoven. Još samo da naprave neki normalan skin :)

Hahaha ja sam koristio KiiKeyboard i mislim da je bolja od Googletove za ćirilicu.
Ali sad samo SwiftKey :D

Nisam bas ljubitelj Swifta, pre svega vizuelno, ali sam primoran da je koristim jer pišem istovremeno na 3 jezika i tu je Swift neprikosnoven. Još samo da naprave neki normalan skin :)

Šta fali skinovima?
Ja koristim onu crnu - pitch i super je.

A jeste, ali dosadi... bio sam i na Neon, koji je sada zastareo, jer je Google otišao od plave, a Pitch mi je nekako previše uprošćen, ali u negativnom :)

Sad sam na Holo I te tri su ujedno i najnormalnije.. ovo sve drugo je bogu za plakanje.

A meni se baš sviđa što je tako uprošćeno :d
Još crna boja na amoledu - milina :)

Свако има своје, што би рекли, преференције. Ја сам нпр раније користио SlideIT, а онда сам прешао на google кад су убацили ћирилицу. Некад постојање превише опција може да буде контрапродуктивно.

Google tastatura, to je ona što dođe po defaultu?
A nije mi niko rekao da li sam ja u pravu, da to sa slanjem poruka nema veze sa pošiljaocem, već sa tvojim telefonom, ili ipak ima nešto?

Google tastatura, to je ona što dođe po defaultu?
A nije mi niko rekao da li sam ja u pravu, da to sa slanjem poruka nema veze sa pošiljaocem, već sa tvojim telefonom, ili ipak ima nešto?

Koliko ja znam, kako god da pošalješ SMS otkucan ćirilicom, primalac će ga dobiti takvog kakav je-u ćirilici, a samo od njegovog telefona zavisi dal će dobiti normalnu ćirilicu ili pak, u slučaju da je telefon star i da ne podržava istu, kuke i motike (crte, upitnike, zvezdice, tarabe, zagrade i tako to...).

Odgovorio ti je čovek :)
I u pravu je. Ako tastaturu koristi ćirilicu šalje poruku tako, a sad kakav fon ima taj drugi to je već druga stvar :d
Ali 99% telefona neće imati problema.

A da, Google tastatura je stock google-ova tastatura.
Nemaju je svi telefoni, npr samsung ima svoju.

Poslednja izmena:
Dobio sam savet druga da jedna aplikacija pomaže telefonu u njegovim radnjama, naime telefon brzo radi bez ikakvih seckanja i kočenja.
Interesuje me, da li neko zna kako je to moguće da samo tek tako ubrza rad i plus da bateriji smanji potrošnju i na koji način to radi i da li može napraviti neku štetu upotreba ove aplikacije samom uređaju?
[video]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apeapps.rambooster2013[/video]

Po meni je ovo obican task killer, aj bas cu probati, mada ne ocekujem nista spektakularno.... A sto se tice tvojih pitanja ne verujem da moze nesto da steti, ali task killeri obicno trose bateriju, ne znam kako moze da je stedi.

izvoli, pa citaj: http://mobile.benchmark.rs/mobile_clanci/znacaj_ram_a_za_android_i_njegov_multitasking

Znam šta je RAM memorija ali pročitao i ispade da šteti ova apk telefonu...
Imam već task killer ali ne vrši posao, dok ovo vrši.
A onaj deo da sistem sam već rešava i da je nepotrebno instalirati taskove, tu se ne bih složio jer fon mi pokreće procese koje ja ne koristim i time mi usporava a imam dovoljno RAM memorija (acro s koristim).
A baterija logično da duže traje čim pogasi procese...
Samo što ovde mi nije jasno da li ova aplikacija funkcioniše ka task ili koji đavo?
jer već imam task a nikad nisam osetio poboljšanja u brzini, nego sam kad sam ručno to gasio i opet ne tako dovoljno dobro kao ova aplikacija.
Šta je zaključak, da valja ova aplikacija ili ne???

Po meni je ovo obican task killer, aj bas cu probati, mada ne ocekujem nista spektakularno.... A sto se tice tvojih pitanja ne verujem da moze nesto da steti, ali task killeri obicno trose bateriju, ne znam kako moze da je stedi.
Javi da li ima poboljšanja? Bateriju sam testirao na istim onim aktivnostima kao i pre nje i zaista super:)

Telefonu ti ne može naškoditi.
Ako ti radi posao koristi je.

Slažem se.:cool:
Za sada ne šteti ali me čisto zanima kako i šta, jer ima neko ko zna više i ima iskustva pa da eto pomogne savetom:)

Poslednja izmena od urednika:
Hahaha ja sam koristio KiiKeyboard i mislim da je bolja od Googletove za ćirilicu.
Ali sad samo SwiftKey :D

KiiKeyboard je (na žalost jedna od niza takvih) modovana google/aosp tastatura. Kažem na žalost ne zato što google tastatura nije dobra, već zato što kod njih nema originalnog razvoja, te ni bitne razlike sem vizuelnih podešenja. Originerna rešenja su Swift, Swype, stari Smart Kb Pro...

@Swift je ružan Jeste i to vrlo :d Evo lepih tema zahvaljujući kojima sam počeo da je koristim http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016053

Poslednja izmena:
Sjajno! Hvala zeko! :)
Javlja mi se samo jedno pitanje, da li se updateom aplikacije sve mora ispočetka? :)

Poslednja izmena:
Koje sve? Ako misliš na bazu reči, uključi cloud sync i miran si. Možeš i njegov folder da sačuvaš ali nema potrebe, ja sam nekoliko telefona izmenjao i sync uvek odradi posao, sve reči i fraze budu tu.

logično bi bilo da sve bude iz početka. :)
ja ću morati sebi da napravim ovaj swiftkey light što pre.

Vidi li neko razliku između Holo i Cobalt? :) Moguće da su greškom isti shotovi.

Ja taman hteo da postavim... kad ono Djilke me preteče. Sad sam džabe pravio screenshotove :d

Vrh Dno