Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam pre 3-4 meseca prvi put probao Swype i SwiftKey, obe su me jako nervirale. Znam da je to jer sam koristio sat vremena ali to je bilo zato sto mi je neka od njih pisala reci kako joj se oce, a bio je samo engleski recnik. I sada podstaknut vasom diskusijom odlucis da probam opet neku. SlideIT sam nasao, propratio tutorial, malo kuckao i odlicna je. I da se ne koristi slide-ovanje (swype-ovanje ili kako vec) je super, dobar dizajn i sve je ok :) Ubacio sam i srpski recnik, rec koja nema se lagano doda na + i sledeci put odmah nju kuca. Jos samo da vidim gde mogu cuvati recnik i mislim da cu kupiti Pro verziju za 15 dana :)

Možda je već bilo reči o tome, ali ne mogu da nađem...

Probao sam da 10ak albuma downloadujem sa Play-a na N4, kroz aplikaciju. Ostavio sam ga tokom noći, preuzeo je tipa 10 pesama. Nije do konekcije i opterećenosti servera jer preko desktop managera i UL i DL radi normalno. Probao sam clear cache & data, restart fona, kod kuće, na poslu... jednostavno neće, tj. radi toliko sporo da je to gotovo neupotrebljivo.

Nema bolje tastature od SwiftKeya, to je jedina aplikacija koju sam kupio na Androidu (i Vertumusove ikonice doduše). :)

Za youtube postoji viral aplikacija koja omogućava pop up youtube snimka a ima li tako nešto kad su browseri u pitanju?

Možda je već bilo reči o tome, ali ne mogu da nađem...

Probao sam da 10ak albuma downloadujem sa Play-a na N4, kroz aplikaciju. Ostavio sam ga tokom noći, preuzeo je tipa 10 pesama. Nije do konekcije i opterećenosti servera jer preko desktop managera i UL i DL radi normalno. Probao sam clear cache & data, restart fona, kod kuće, na poslu... jednostavno neće, tj. radi toliko sporo da je to gotovo neupotrebljivo.

Je li ti update-ovana aplikacija Play Music?

Znacajno su poboljsali dload brzinu kroz poslednji update.

haos u pozitivnom smislu. te predikcije imaju smisla jedino na telefonu sa 5" i većim ekranom, jer zauzimaju puno mesta, pa ne vidiš šta pišeš od onoga što ti iskače gore. za klasično kucanje smart keyboard pro razvaljuje.

Smart je extra. Ja koristim t9 layout, ono sa 3 slova. I jako mi je dobra ona fora sa skraćenicama.

Koristim SwiftKey već par meseci ali sam isključio automatsko kompletiranje reči dok mu se ne popuni baza reči i fraza koje obično koristim. Jako sam zadovoljan kako radi, nudi reči koje sam krenuo da kucam već posle otkucanih par slova, a odmah zatim ponudi narednu reč koja se uglavnom uklapa i svaki dan je sve bolje i bolje. Desi mi se recimo da ne stisnem space, ali SwiftKey prepozna dve reči i odvoji sam. Učenje iz sms, fejs, mail, i twiter poruka je odlična funkcija, a cloud čuvanje svega toga je najbolja stvar, ne samo zbog čuvanja nego ako se koriste dva uređaja uporedo, na oba se koristi ista baza, a takodje i dopunjava. Uključena mi je engleska i srpska tastatura tako da ako krenem na engleskom nešto da kucam, odmah prešaltuje predikciju i radi odlično. Retko svajpujem jer se nisam pronašao u tome, brže otkucam nego što izmažem ekran :) :) mada, nisam se nešto ni trudio puno. Ako me mrzi da kucam ja koristim google voice sa kojim imam takodje super iskustva.

Poslednja izmena:
Za youtube postoji viral aplikacija koja omogućava pop up youtube snimka a ima li tako nešto kad su browseri u pitanju?

ima nekoliko, potraži ih kao popup browser ili floating browser. ima čak i neki paket, floating apps se zove gde imaš gomilu tih popup aplikacija.

To radite iz Srbije? Kako? Meni Google Music daje samo pesme na telefonu?!

Ja iz CG konkretno. Preko proxy-a sam se ulogovao sa onom aplikacijom za upload pjesama, prihvatio je tada i vise ne koristim proxy za upload.

Na telefonu nista nisam dirao i prikazuje sve. Mada, meni je nekim cudom otkljucan market pa mozda i to ima neke veze...

Koristite li Google Authenticator? Koliko sam shvatio sa tim onda moram pored passworda svaki put unositi i taj kod kada se želim ulogovati na google servise?
Ja još nisam Googlu dao svoj broj telefona na šta me on stalno podsjeća, koristite li tu njegovu 2-step verifikaciju? Vrijedi li?

Broj telefona je mizerno mali udar na privatnost u odnosu na stvari koje rade iza ledja. S druge strane, dobra je zastita u slucaju da neko provali u nalog.

Koristite li Google Authenticator? Koliko sam shvatio sa tim onda moram pored passworda svaki put unositi i taj kod kada se želim ulogovati na google servise?
Ja još nisam Googlu dao svoj broj telefona na šta me on stalno podsjeća, koristite li tu njegovu 2-step verifikaciju? Vrijedi li?

Vredi. Uključi 2-step, podesi, koristi...

posto pominjete smart keyboard,ima li neko problem sa ispisivanjem lozinke u t9 modu?meni npr na tt4 i na nekim sajtovima odmah udari tacku ne prikazuje slova,isto i sa default podesavanjima.dok je ok u landscape modu i ok je na samsungovoj sa t9.inace mi je iskljucen preview slova na samoj tastaturi,kad ukljucim vidim sta pisem na tastaturi ali to me smara sa t9.

Ovaj SwiftKey Cloud, koliko vidim koristtite to. Dobra stvar? Ja to još nisam uključio a za ovih par dana korištenja sviđa mi se SwiftKey. Koliko vidim na njihov Cloud se uloguje sa Google nalogom, kako inače to radi (pošto je isto i za Color Note cloud), ako se ulogujemo preko Google naloga da li onda od tada oni imaju naše Google login podatke?

Pa pomoću tog Clouda ti se čuva tvoj rečnik koji SwiftKey pravi sve vreme tokom korišćenja tastature pa ga možeš sinhronizovati ako je koristiš na više uređaja ili jednostavno brišeš pa ponovo instaliraš aplikaciju. Što se tiče logovanja sa svojim Google nalogom ne vidim problem u tome, njihov proizvod je verifikovan od strane Google-a, tačnije Play Store-a, nema potrebe za paranojom. U suštini putem telefonskog broja uvek možeš da uradiš povraćaj ako se ne varam. Mada ja sam opušten po tom pitanju, nemam stvarno važnih podataka tamo, srednjoškolac sam još uvek, kad krenem da se bavim nekim poslom verovatno će ih biti... :D

Poslednja izmena:
Pominjao sam ranije aplikaciju Songza, a sada sam poceo da koristim i Pandora radio. Jedini problem sa pandorom je sto je potreban vpn, ali tunnel bear je dovoljan za to, pogotovo ako se limit podigne na 1gb.
Songza je bolja ako vam treba namenska muzika, ali pandora izbor pesama trazi prema vasim kriterijumima. Ako se trenutno nalozim na nekog izvodjaca, mogu naci gomile slicnih bez gnjavaze listanja zanrova po songzi. Jos jedna bitna prednsot je sto ce vremenom lista postajati sve bolja za vas jer mozete da lajkujete ili dislajkujete pesmu i time dodatno filtrirate izbor.

Obicna pandora je apsolutno neupotrebljiva zbog reklama i nemogucnosti menjanja pesama (5 skip limit), tako da treba skinuti otkljucanu

Ranije je za Pandoru bilo dovoljno samo da imaš vpn pri pokretanju, posle radi i bez njega, proveri

nema vise toga. vec sam probao. pesma se nastavlja iako mi je ugasen vpn, ali cim treba da svuce nesto novo, odmah provali.

Koji je bese program za online gledanje filmova,nesto kao Show Box za serije?
Probao sam VideoMix,ima li nesto bolje,sto omogucava i download ,kao Show box sto ima.

posto pominjete smart keyboard,ima li neko problem sa ispisivanjem lozinke u t9 modu?meni npr na tt4 i na nekim sajtovima odmah udari tacku ne prikazuje slova,isto i sa default podesavanjima.dok je ok u landscape modu i ok je na samsungovoj sa t9.inace mi je iskljucen preview slova na samoj tastaturi,kad ukljucim vidim sta pisem na tastaturi ali to me smara sa t9.

Meni je isto tako, samo tačke prikazuje, ali uglavnom ubodem iz prve:D

Je li ti update-ovana aplikacija Play Music?

Znacajno su poboljsali dload brzinu kroz poslednji update.

Poslednja verzija, N4 sve stock & up-to-date. Dakle nije da je download spor, ovo je potpuno neupotrebljivo, upadne verovatno u neki Error/Retry ciklus i tako u nedogled, preuyima 10ak pesama par sati.

To radite iz Srbije? Kako? Meni Google Music daje samo pesme na telefonu?!

Konkretno ja nisam u Srbiji, nisam siguran da li i kako može tamo.

Ovde kažu da je update popravio problem...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=41754415
...ali su ga u međuvremenu opet pokvarili.

Poslednja izmena:
Je l ima neko problem da ne može da prekine video poziv na Hangouts?

Nazad
Vrh Dno