Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kod mene sve ok.

uploadfromtaptalk1374100333100.jpg

Zeleo bih da instaliram Viber i Whatsapp na dva telefona i dva tableta ali da pri tome sve četiri instalacije koriste isti broj telefona kao ID. Znam da to regularno nije moguće. Kako to mogu da ostvarim? Koristeći Titanijum bekap? Kako, korak po korak? Thnx! ;)

Koristiš u cugu 2 tableta i 2 telefona? :eek::screwy:

Može da ti se desi problem, da na neki uredjaj stigne notifikacija, a na drugi i treći ne dodje i na četvrti da dodje... Znači svaki uredjaj bi morao da pojedinačno proveriš što je glupo, jelte? Nekad se desi sa 2 da bude problem, a ne sa 4, a i problem je naravno što ne koristiš isti broj.

Iskreno sumnjam da je to uopšte moguće... Meni whatsapp traži da reverifikujem nalog kad uradim restore backupa, na isti broj telefona

^ hvala svima na odgovorima. neko mi je svojevremeno u vajber temi rekao da je to moguće, međutim taj post više ne mogu da pronadjem jer ih ima stotine. Mislim da je savet bio da koristim titanijum bekap i da je to moguće kada sam želeo da instaliram whatsapp na WiFi only tablet što Whatsapp ne podržava - zapravo ispiše da ne podržava tablete.

tapatalk imam na četiri uređaja i koristim ga na svima i to mi jako odgovara. slično je i sa Chrome to Phone ekstenzijom - kada kliknem na ikonicu u hromu dobijem notifikaciju na sva četiri uređaja. Ako je moguće ovo izvesti što želim bilo bi sjajno - ako ne, nikom ništa. :)

Inače, desilo mi se da sam vajber instalirao na drugom telefonu koristeći istu karticu odnosno isti ID i Vajber mi je automatski deinstalirao (obrisao) nalog na prvom telefonu obrisavši sve kontakte i korespodenciju bez pitanja. :(

Zeznuto je što Whatsapp trazi reverifikaciju PIN-a, kako navodiš.

Šta mi je onda činiti?

@Djilkos: vidim da kažeš da i sa dva može da bude problem zbog notifikacija, što znači da si to probao - možeš li me uputiti u detalje i da li je reč o Vajberu ili whatsapp-u? :) drugo, mislim da je upravo "problem" što koristim isti broj (isti ID), a ne obratno kao što si napisao.

Poslednja izmena:
Čitao sam da je neko na xda to tražio isto i da je podešavao, a baš mislim da je pitao za Viber, zato što se zna da se deaktivira automatski. E sad bilo je par odgovora, a ja se nisam zanimao za to, tako da... Ne znam sta se na kraju desilo :)

Inače nisam ja obratno mislio, tako sam i mislio ali sam napisao drugačije ;)
i problem je naravno što (ne) koristiš isti broj.

Poslednja izmena:
Čime da kontrolišem koje se aplikacije pale u pozadini kad se telefon upali? Slučajno naleteh u nekom programu šta je sve u RAM memoriji i užasnuh se.

Mape sredjene dosle nove i radi navigacija... Samo sto bas kad ukucas broj nisu tacni, barem ovih par ulica koje sam ukucao u NS-u.

Kako se koristi navigacija kod novih mapa? Da li je dovoljno samo da ukucam adresu i broj i on ce da me navodi glasovno ili? :)
I da li nove mape mogu da rade bez interneta ili ne? :)

Ma ne radi navigacija kod nas, bar kod mene :-D, ja nigde nemam opciju start kao što je to prikazano na YouTube video za nove Google maps. Tako

Čime da kontrolišem koje se aplikacije pale u pozadini kad se telefon upali? Slučajno naleteh u nekom programu šta je sve u RAM memoriji i užasnuh se.

Ničim :-D. Jednostavno prestani da se užasavaš jer je to potpuno normalno, tako Android radi.

Greenify, она стави апликације у "хибернацију":)

Ma ne radi navigacija kod nas, bar kod mene :-D, ja nigde nemam opciju start kao što je to prikazano na YouTube video za nove Google maps. Tako

Pa to sam i ja video da nema nigde start, pa rekoh da pitam da li slucajno ne treba nesto se ukljuci. :D
Inace lepo rade ove POI tacke ima bas dosta ubacenih stvari.

Jel ima neka alternativa koja bi radila na 2.3.* verziji androida?

За 2.3 само таск килери. Неко је говорио о томе како је на 2.х.х нешто зезнуто па само таск килери помажу...

To ne funkcionise isto kao Greenify. Da radi isto, Greenify bi radio i na nižim Android verzijama od Android 4.0. Bolje na 2.3 ništa me dirati.

Ne funkcionise kao greenify, ali radi posao autostarts-a da ne bi aplikacije se same dizale.

Pa može i da bude kao greenify, samo pobiješ start na sve evente koje aplikacija ima. Autostarts je moćniji od greenify, greenify je jednostavniji za korišćenje.

Jel postoji u carbonu opcija kad se pokrene da sam refrešuje nove tweetove?

Da li neko ima problema sa whatsapp. Kad sam na 3g radi normalno, ali kad sam na nekom wirelessu onda ne radi tj ne stizu poruke vec moram da ugasim wifi i kad prebaci na mobile data onda stizu, a cim vratim wifi on tad nece. Nece ni da salje ni da prima poruke slike itd

Ja nemam nikakvih problema a non stop ga koristim. TO sa WLAN-om se (meni) dešava jedino kada si povezan na neku mrežu na kojoj nemaš pristup ili je potrebna prijava u sistema preko login page-a.

Znam to. Ali meni ni na kucnom wifi nece da radi. Sve ostalo radi kako treba i viber i skype i gmail sve stize odmah samo whatsapp zeza

Sad me nesto zainteresovalo pa reko da izbrojim.
Imam 62 instalirane aplikacije ne racunajuci one koje dolaze uz os,boze sacuvaj:)
A sve mi za nesto treba:)

Ako moze mala pomoc !
Potrebna mi je aplikacija u pitanju je neki htc 2.3.6 android da mi drzi upaljen stalno wifi da ga ne gasi kad zakljuca ekran?jer taj tel iskljucivo koristim za skype cak nema ni slot za sim karticu nemam pojma stigao mi iz US
Neznam trazim li mnogo..

Itidji u wifi podesavanja > advanced i nadji wifi sleep policy i stavi na Always!

Nazad
Vrh Dno