Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja posle ubacivanja novog Marketa nemam više paid aplikacije.

Nema to veze sa novim marketom, meni su se iz liste izgubile još juče sa starim marketom, ali zato ako tražim neku konkretnu aplikaciju dobijem i plaćene izlistane.Pretpostavljam da još uvek peglaju market za nova tržišta poput našeg.

pa znaci da ne radi kako treba onda, google fail ^^

nigde tamo ne pise google checkout
a majku mu, valjda moze samo da se ukuca kartica kada hocu da kupim nesto, i tako svaki put, bez da je google snima u neku svoju bazu?
Ja bih pre rekao Srbija fail. U Spaniji sam probe radi kupio neki programcic, nikakva podesavanja, odmah gotovo, pare uredno skinute i to je to.

kako nije google fail ako su pustili prodaju i za srbiju, ali nigde nema srbije na listi zemalja kada unosis billing adresu?

Nema to veze sa novim marketom, meni su se iz liste izgubile još juče sa starim marketom, ali zato ako tražim neku konkretnu aplikaciju dobijem i plaćene izlistane.Pretpostavljam da još uvek peglaju market za nova tržišta poput našeg.

Ima veze, vratio sam sada stari market i radi normalno.

Tu si u pravu, meni je samo krivo da smo toliko marginalno trziste, verovatno oni znaju da nece nista skoro od toga ni zaraditi.

Zna li neko postoji li program slican abby´s fine reader, da npr. slikam tekst i on da ga izvuce i prepozna i prebaci u neki text editor?

Jeste li ručno instalirali, ili se sama updateovala? Vidim na netu da je zapravo samo kozmetička promena i da ništa više nije dodavano.

Ttalking desire.

Kod mene prikazuje paid aplikacije? Ostavicu novi market za sada da malo "usarenim" okolinu :)

Lepo vam ja kažem da market još uvek tripuje.Ja čas vidim čas ne vidim opciju za paid aplikacije a pretraga ih uvek izlista.Ipak sam vratio stari market zato što mi na novom fali opcija da kupim aplikaciju :d , dok na starom ta opcija postoji.

Ja sam upravo kupio aplikaciju Beautifull Widgets sa novog marketa.

Poslednja izmena:
I ja sam je kupio, bukvalno dva klika. Google sve cuva, pa mi je tako i sve podatke o Visa kartici sacuvao jos kad sam kupovao dodatni storage. Sad me odmah pita da li tom karticom kupujem ili nekom drugom?

Bah, a jutros sam ubacio novi market, a nemam backup starog. A svrbi me da probam shopping. A i web shop i novi vending baguju

Gde skine apk na fon kada kupim aplikaciju?

EDIT: Da nije u data/app?

Poslednja izmena:
Baš htedoh da mu napišem to. :) Možeš sa istim nalogom na drugom uređaju koristiti plaćenu aplikaciju, ali bez nekih zahvata nećeš moći da koristiš prebačeni .apk na drugom uređaju.

Drugari znam to...nije G humanitarna ustanova ;). Jednostavno volim da znam, kao i vi uostalom :). Ubr. sa svojim account-om sa marketa mogu ponovo da skinem vec placenu aplikaciju, zar ne? Ili se varam?

Trebalo bi da mozes Titanium-om da izvuces apk fajl od aplikacije.

kako nije google fail ako su pustili prodaju i za srbiju, ali nigde nema srbije na listi zemalja kada unosis billing adresu?
Kako nema? :)

AndroidMarketBuying.jpg

Drugari znam to...nije G humanitarna ustanova ;). Jednostavno volim da znam, kao i vi uostalom :). Ubr. sa svojim account-om sa marketa mogu ponovo da skinem vec placenu aplikaciju, zar ne? Ili se varam?

Mozes sa svojim nalogom ali sam mislio da hoces npr da je prebacis kod druga koji ima drugi telefon i nalog pa da probas tamo da je instaliras. To ne bi smelo da prodje ;)

Inace da, aplikacije koje instaliras idu u /data/app.
Ako nemas root nalog ne znam da li ces moci da mu pristupis nisam davno cackao tako pa se ne secam. Astro ili titanium bi trebalo da su ti zgodniji da backupujes apk na karticu.
Apk od placene aplikacije bi trebalo da je kodiran tako da ako i uspes da ga backupuje (a verovatno ces uspeti) ne mozes da ga instaliras na drugi uredjaj. Nisam isprobao ali tako sam nesto shvatio tu pricu i iz developer helpa.

btw tebe nikako da zapamtim po nicku ali te prepoznam po potpisu :D

Ma da mora d aima. Bilo ej oduvek. Ja sam uneo billing adresu za srbiju pre godinu i po dana kad sam otvarao checkout nalog. To jedino ako sad zabrlja zbog ovog uvodjenja.
Nemojte zriti bas da kupujete aplikacije ovih dana. deluje to jos nestabilno i vidim da se na dosta mesta zale na poneki problem da su platili a nisu uspeli do aplikacije. Osim ako bas hocete da rizikujete da im testirate sistem i da jos za to platite ;)

Ma da mora d aima. Bilo ej oduvek. Ja sam uneo billing adresu za srbiju pre godinu i po dana kad sam otvarao checkout nalog. To jedino ako sad zabrlja zbog ovog uvodjenja.
Nemojte zriti bas da kupujete aplikacije ovih dana. deluje to jos nestabilno i vidim da se na dosta mesta zale na poneki problem da su platili a nisu uspeli do aplikacije. Osim ako bas hocete da rizikujete da im testirate sistem i da jos za to platite ;)

kada sam probao jutros nije bilo, evo i sada na telefonu u market appu i dalje nema srbije, dok se u winu kroz browser pojavila, svasta

Preko telefona definitivno i dalje nema.

@cubrovic
Hvala na odgovoru.
@renne
I na kompu i na fonu ima BiH.Mislim da Srbija i BiH idu u istom market paketu ?

Meni na telefonu nalazi aplikaciju ali preko browsera napiše da stranica ne postoji, lol.

Edit: Upravo sam je kupio za probu.

Edit 2: Cut the rope je do j..a igra :d

Poslednja izmena:
Ja sam konačno uspeo da kupim Cut The Rope :)

ne ne ne ne neverujem!!!!

nudi mi da kupim za 71RSD i kada kazem - ocu, on mi daje 0.62GBP. a od zemalja nema ni Serbia ni Serbia & Montenegro ni Republic of Serbia.... neka fala, ne zuri mi se da budem ispaljen...

Ja stavio ovaj novi Market, lepo izgleda i sve, ali u njemu se ne vide paid aplikacije, a kada preko search nađeš nešto tada ih nađe i piše u dinarima cena, ali kada uđeš da kupiš nema Buy dugmeta... Sa novim Market-om opet nemamo mogućnost kupovine.

nudi mi da kupim za 71RSD i kada kazem - ocu, on mi daje 0.62GBP

ako bolje pogledas videces da pise ~71RSD a ne 71RSD. naplata se vrsi u valuti odakle je prodavac aplikacije, a banka ti sa kartice skida evre.

ja sam uneo podatke na checkoutu, i tamo ima srbije (i crne gore)

Nazad
Vrh Dno