Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Instalirao sinoć novi market. Nije mi se svideo, jer deluje kao da je trom. Deinstalirao.
Danas da updateujem go sms pro, preko starog, download neće da krene nikako.
Instaliram ponovo novi i sada radi.
Gremlini

Ttalking desire.

Koja je verzija novog? Ja imam instaliran 2.3.6 koji je došao uz ROM i mogu da kupim aplikacije, iznosi prikazani u dinarima. Jedino nisam napravio checkout nalog, ali biće.

Ajde bar neko da mi napiše koja je verzija marketa pre ove najnovije. probao sam ih više do verzije 2.3.6 i to su sve (na oko iste) još starije od ove što ja tražim.

Najnovija je 3.0.26, pre toga je bila 2.3.6 valjda ;)

Jel moguce da nema google+ app za wf? :D

Sve mi se javlja da cu da promenim fon i uzmem galaxy ace.

Sent from my HTC Divljavatra.

^Nema ni za Sensation, ako pitaš za app iz market-a? Mora ručno...

Pa dajte .apk ili recite gde da nabavim.

Sent from my HTC Divljavatra.

Mnogo brljavi ovaj market zadnjih dana. Sada mi iskoči notification da mogu da updateujem file expert. Ja odem u market, a tamo nema update, samo open I uninstall. Grrr

Ttalking desire.

Imam problem. HTC Sensation.
Skinuo sam mape 5.7.0 i GTalk 1.3.
Preko Easy Installer-a pokušavam da instaliram ali i za jednu i za drugu app kaže da ne može da ih instalira...
Kako ovaj problem prevazići?

A recimo, Google+ sam na isti način instalirao bez problema.
Znam da su ono app out of the box, ali mi nije jasno kako da ih update-ujem!? - kad već ne mogu iz Marketa!!! Grrr..

dobijam ovu poruku:

This app is incompatible with your IzNoMobile.

IzNoMobile
This item cannot be installed in your device's country.
toliko o tome

Imam problem. HTC Sensation.
Skinuo sam mape 5.7.0 i GTalk 1.3.
Preko Easy Installer-a pokušavam da instaliram ali i za jednu i za drugu app kaže da ne može da ih instalira...
Kako ovaj problem prevazići?

A recimo, Google+ sam na isti način instalirao bez problema.
Znam da su ono app out of the box, ali mi nije jasno kako da ih update-ujem!? - kad već ne mogu iz Marketa!!! Grrr..

To je poznat problem za mnoge nas koji koristimo Andro u Srb.Ali ima resenje,ali smo ako imas ROOT
Skini app sa marketa,zove se Market Enabler.
Kad ga pokrenes,uradi backup trenutnog podesavanja,potom idi na sledeci prozor i drzi prst na [us]tmobile i klikni Set Fake Now...Idi na market i skidaj sta god zelis :)

^Znam za taj M.Enabler, ali koliko znam, nema još root-a za HTCSen, ili ga barem ja nisam našao. Svuda sam tražio na netu... Nije mi jasno, da su "otključali" market za kupovinu u Srbiji, a nisu za sve app... Baš mi nije jasna ni njihova logika, ni politika...

Definitivno probajte IM+ aplikaciju za chat, meni je ubedljivo najbolja. Ima push kao gmail i gtalk tako da ni aplikacija ne mora biti upaljena, super je.

Tacnije najbolji IM app je Trillian :)

^Znam za taj M.Enabler, ali koliko znam, nema još root-a za HTCSen, ili ga barem ja nisam našao. Svuda sam tražio na netu... Nije mi jasno, da su "otključali" market za kupovinu u Srbiji, a nisu za sve app... Baš mi nije jasna ni njihova logika, ni politika...

Nema to veze sa Google Marketom nikakve. Svako kad postavlja aplikaciju ima mogucnost da izabere samo odredjene zemlje u kojima hoce da se vidi njegova aplikacija.
I ako ja kao developer izaberem da aplikacija se vidi samo iz Usa ili samo iz Srbije ne moze Google tu nista.
Mada i on za neke svoje aplikacije ima ta filtriranja isto. Nema veze to sa placanjem. Obicno je posledica pravne regulative u nekim zemljama pa da se ogradjuju ili kad neko smatra da je njegova aplikacija samo za odredjeno trziste interesantna
(bilo da korisnicima drugih zemalja nije korisna aplikacija, bilo da njemu nisu interesantni korisnici sa drugih trzista)

Google maps se vidi samo iz zemalja u kojima radi navigacija.

Ttalking desire.

A jel se zna kada će i kod nas da proradi? Uostalom, nije mi jasno kako to "ne radi" kod nas? Šta tu ima da ne radi, kada staviš bilo koju drugu i radi??? Mislim, ne razumem, pa ako ne zna, neka objasni?

Pa sta ti nije jasno:). Objasnjeno ti je gore o dostupnosti aplikacija u zavisnosti od zemlje i to je to.
Ako hoces neke spec aplikacije skini enabler (kad bude roota za sen) i skini sta zelis.
P.s. Da radi navigacija preko gmapsa i to sasvim ok.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ma nije mi jasno da navigacije drugog proizvođača rade u Srbiji, a Google ne radi? Zašto?
Radi navigacija, ali nije turn by turn, kao u USA! Velika razlika! Nema glasovne znakove, itd.

A dok ne stigne root, oteliću se :)

Pa na turn by turn sam i mislio. To nije navigacija, ako toga nema.

Ttalking desire.

Ma nije mi jasno da navigacije drugog proizvođača rade u Srbiji, a Google ne radi? Zašto?
Radi navigacija, ali nije turn by turn, kao u USA! Velika razlika! Nema glasovne znakove, itd.

A dok ne stigne root, oteliću se :)

Pa da ne radi u potpunosti, ne podrzava public transportation jos i sta vec. Njihovo pravo je da kazu necemo da se to skida iz Srbije dok ne budemo zadovoljni kako to radi. I to je ok cuvaju ljudi svoju reputaciju.
Da je omoguce prva reakcija nas bi bila super a onda bi krenule negativne reakcije po marketu sa prituzbama kakav vam je to app a ne radi ;) Iskusni su oni bolje da ih ne ucimo mi sta da rade :)

Preporuka za app za pregled animiranih gif-ova?

Poslednja izmena:
Isprobavao sam malo go keyboard. Uopste nije losa. Naravno, smart keyboard je bolja, ali ovo je odlicna besplatna alternativa.
Mogli bi da ih smaramo da naprave srpsku verziju, jer postoji milion drugih.
Jel zna neko na kojem sajtu se bese onaj nas recnik?

Ttalking desire.

Vrh Dno