Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

@Djurkash, Tetsuo

Pise lepo kad odem na link koji sam ovde nasao u temi ispod u gornjem levom uglu - Ova aplikacija nije kompatibilna sa Vasim uredjajem LG P500.

Ne znam kako i zasto... A ta ideja sa plugin-ovima i ostalim mi se ne svidja.

Neke ideje kako da osposobim Tapatalk kod sebe? Mozda neko da mi baci .apk? :)

Gluposti, naravno da možeš da koristiš tapatalk...evo jednog malo poznatog sajta gde svi koriste tapatal, što možeš videti iz potpisa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1143047

A link za pak ćeš dobiti na pm...

A zasto uopste koristite Tapatalk? Od foruma koje ja posecujem samo Bench ga podrzava, ne vidim svrhu za 4, 5mb na telefonu za jedan forum, kad Opera Mini odlicno odradjuje posao i radi sa svim.

Pa nije samo jedan. Šta mi znači 5 MB kada imam 2GB za instalaciju aplikacija.

U sustini, koristim aktivno samo za bench, na druge odem jednom u mesec dana.
Nista grdje :) nema od drndanja foruma u browseru mobilnog.

Ttalking desire.

Hahah ;)

Dobro, meni samo Bench, u svakom slucaju sto bi vise aplikacija koristio za istu svrhu, Opera sa duplim 'tapom' mi je brze cirkulisanje kroz forume..

Pa lepo kazes Tebi a Ti jos nisi postao etalon ;)
Jel sad drugi trebaju da krenu da koriste browser #2 umesto #1 (Dolphin HD)? :d

ttalk

Potpuno je u pravu Boris za mini operu. Kod mene je to browser #1. Doduse kod njega manjka memorije pa ga i razumem zasto uvek koristi m.operu

Opera Mini moze biti browser #1 samo za prvu pomoc :d

ttalk

kad imas uzasnu mrezu kao sto je lelenor i kad gledas svaki mb da ustedis, to je naaajbolji browser

Ja koristim operu mobile. bookmarks sa kompa on the go. :-D
Nego, polako napustam go keyboard. Premalo fichr-a :-D koji mi znace. Smart keyboard pro all the way. Mada i oni su malo neozbiljni.

Ttalking desire.

Poslednja izmena:
Hvala djurkash-u, iz potpisa videcete i sto... :)

A da se ukljucim i ja u raspravu... Imam pored stock browsera i Omini, i Dolphin, pa cak i Skyfire (on je onako vise radi reda, ne koristim ga, a zao mi da brisem jer je kul), i po mom skromnom misljenju, svaki ima prednosti i mana, pa opet evo posle tek jednog sata TT-a ne vidim da je za Bench ijedan bolji od Tapatalka...

Svako ima svoje preferencije... :)

Optimus One Tapatalking

od pre neki dan sam postao vlasnik samsung i7500 modela sa 1.6 firmware-om.odatle krecu moje muke i problemi.resetovao sam telefon cim sam ga kupio,preko gprs-a ili wifi-ja nece uopste da se sign in-uje u android market,gmail,youtube acc ma u nista nece da se sign in-uje samo izbaci "There is a temporary error or your sim card is not provisioned for data services" ili tako nesto slicno ne znam vec sad napamet.do sada sam video 3 otklanjanja problema.reset koji sam vec radio,a ne bih ponovo jer imam oko 4.5gb podataka na telefonu,youtube sync sa accom ali to otpada jer ja ne mogu ni da se ulogujem ili rutovanje koje ja ne bih sam radio jer mi je ovo prvi android i ne bih se bas igrao sa ne cim sto ne znam sta je.da li je neko imao slican problem i da li mi moze pomoci ili sam definitivno osudjen na jos jedan reset i ako to ne pomaze onda da rutujem?

Poslednja izmena:
skini sa XDA aplikaciju Z4Root, prebaci na fon, udji u fajl manager i instaliraj je.. Idi prvo na temporary root pa ako ga uspesno rootuje, restartuj fon i sad idi na Permanent root... Imaces rutovan fon za cas posla ;)

znas sta je najgore? telefon nema svoj file manager :wall: zato sam hteo skinuti sa marketa astro file manager ne bi lih instalirao neke aplikacije jer mi je telefon ovako potpuno beskoristan.

Pitanje za ljude koji koriste acontact. Kada se radi quick search (nadam se da je to ono kad kucas brojeve a on ti izbacuje kontakte koji se poklapaju sa time), i kada vidim kontakt koji hocu, kliknem na njega, ako taj kontakt ima vise telefona, on me pita koji zelim da pozovem (iako taj drugi broj imam u search-u isto). Da li to moze da se ubije nekako?

Moze mala pomoc? :)
Probao sam sa titanium backup-om da ThinkFree office prebacim na sd karticu, s' tim da sam prvo pokusao da ga konvertujem u user app (posto je bio sistemski). Kazem pokusao, jer je u toku procesa TB pukao, i od tad nema ofisa na listi instaliranih aplikacija, a i dalje zauzima mesto na "disku"... Imate li neki predlog, kako da ga obrisem, ili barem da "povratim" u instalirane, pa cu se posle snaci sta dalje...

od pre neki dan sam postao vlasnik samsung i7500 modela sa 1.6 firmware-om.odatle krecu moje muke i problemi.resetovao sam telefon cim sam ga kupio,preko gprs-a ili wifi-ja nece uopste da se sign in-uje u android market,gmail,youtube acc ma u nista nece da se sign in-uje samo izbaci "There is a temporary error or your sim card is not provisioned for data services" ili tako nesto slicno ne znam vec sad napamet.do sada sam video 3 otklanjanja problema.reset koji sam vec radio,a ne bih ponovo jer imam oko 4.5gb podataka na telefonu,youtube sync sa accom ali to otpada jer ja ne mogu ni da se ulogujem ili rutovanje koje ja ne bih sam radio jer mi je ovo prvi android i ne bih se bas igrao sa ne cim sto ne znam sta je.da li je neko imao slican problem i da li mi moze pomoci ili sam definitivno osudjen na jos jedan reset i ako to ne pomaze onda da rutujem?

Koristio sam ga nekoliko meseci i imao slican problem. Napravio sam ga tako sto sam uradio cleardata za neku od Google aplikacija (da li Market bas ne secam se).
I tada su se spominjala ta 3 nacina od kojih sam ja izabrao factory reset i naravno to ok ispravi problem. Imao sam otprilike podataka kao ti ali podaci su najmanji problem da backupujes par foldera sa moba na pc i posle vratis.

Nego da li si ti siguran da ti telefon vec nije Rootovan? Ja koliko sam upoznat taj model je ostao na 1.5 verziji (sto je bitan razlog zasto sam presao na HTC ;) ) tako da ako si siguran da je na 1.6 onda je vrlo moguce da je vec rootovan i stavljen GAOSP 1.6 ROM.
Mada kazes da si ga vec resetovao pa sam malo zbunjen time. Siguran da nemas stock 1.5 ?

Koristio sam ga nekoliko meseci i imao slican problem. Napravio sam ga tako sto sam uradio cleardata za neku od Google aplikacija (da li Market bas ne secam se).
I tada su se spominjala ta 3 nacina od kojih sam ja izabrao factory reset i naravno to ok ispravi problem. Imao sam otprilike podataka kao ti ali podaci su najmanji problem da backupujes par foldera sa moba na pc i posle vratis.

Nego da li si ti siguran da ti telefon vec nije Rootovan? Ja koliko sam upoznat taj model je ostao na 1.5 verziji (sto je bitan razlog zasto sam presao na HTC ;) ) tako da ako si siguran da je na 1.6 onda je vrlo moguce da je vec rootovan i stavljen GAOSP 1.6 ROM.
Mada kazes da si ga vec resetovao pa sam malo zbunjen time. Siguran da nemas stock 1.5 ?
jeste na 1.6 je telefon :] uradio sam fabricki reset i sada je sve ok i skida aplikacije bez problema.jedino su me lepo odrali kada su za kreiranje acc-a i skidanje jedne aplikacije od 1mb uzeli 150din kredita pa sam morao otici kod komsije da skinem astro file manager i probam jos par aplikacija preko wifi-ja.ehhh taj telenor i njegove cene :D

Ovaj mp3download je identican kao i music junk,interface im se razlikuje samo u boji.:) istestiracu je malo da vidim da li se i tu javljaju bug-ovi kao i u music junk-u. Flac na telefonu itek kako znaci ukoliko imas neke valjane slusalice,i dovoljno memorije.

Na kakve bagove mislis?

jeste na 1.6 je telefon :] uradio sam fabricki reset i sada je sve ok i skida aplikacije bez problema.jedino su me lepo odrali kada su za kreiranje acc-a i skidanje jedne aplikacije od 1mb uzeli 150din kredita pa sam morao otici kod komsije da skinem astro file manager i probam jos par aplikacija preko wifi-ja.ehhh taj telenor i njegove cene :D

Ne ide Android telefon bez nekog paketa sa internetom.

Drugari. menjam telefon, prelazim sa Desire-a na Nexus S. Recite mi da li je dovoljno da na drugi telefon iskopiram sadržaj dir-a TitaniumBackup, instaliram program i po želji vratim odredjene aplikacije? Kako je najbolje da prebacim podešavanja za Wireless i SMS-e? To mi je najbitnije od svega :) E da, još nešto... Koji je najpouzdaniji način za root telefona?:) Vidim da ima neke varjante preko SDK kao i neke 1-click varijante...:)

Imam problem od kako sam apdejtovao na 2.3.4

Dakle... Na Froyo, kada sam instalirao neku aplikaciju preko kompa, tj stavim .apk fajl na telefonu pa install, uvek mi je prikazivao sve moguće update-ove i apdejtovao sam aplikacije kada izađe nova verzija, dok sada, uopšte ne vidi aplikacije kada uđem na market pa na my apps. Primetio sam kada sam hteo da update-ujem neke krucijalne aplikacije koje su mi potrebne a koje sam tako apdejtovao na Froyo...

Any help?

To je do marketa, već mesecima nije baš sve u redu.

Vrh Dno