Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam video neku aplikaciju, koja radi isto kao tapatalk. Problem je sto je i za nju potreban plugin, a tapatalk je mnogo zastupljeniji.

Ttalk.

SD-Booster

SD-Booster by Daniel Mehrmann (aka Akusari na XDA) :banana:.

Aplikacija drastično ubrzava rad SD kartice. Ja sam eksperimentisao sa vrednostima i definitivno najbrže radi sa 768, kako je i sam Akusari predložio. Sve preko 1024 dovodi do usporenja.

U telefon sam ubacio Kingmax microSD 4 GB class 4. Brzina upisa je skočila na 7,9 MB/s, a čitanja 17,9-19 MB/s. Pre toga je kartica maksimalno pisala do 5,3 MB/s, a čitala do 16,5 MB/s. Razlika je vidno primetna kada se učitava galerija.

@Duke ; tnx :) bas imam problem na cm7 sa sporom kartcom (iako je class 6) :(

pipl,imam pitanje.
Koristim widget screenlocker ,i problem je kad izvucem Hendcent Sms (i jos par app) na lockscreen (preko desktop visualisera) nece da se pojavljuju ADW notifi. (zapropustene pozive,sms,itd) na tim ikonama,dok na desktopu ako to uradim,radi bez problema,ideje?

Jel ovo radi samo na root-ovanim telefonima?

Samo na rutovanim.

Probao sam SD booster,postawio na 768 i nista,skoro ista brzina W 6MB/s - R 10MB/s :-(

@ Tapatalk

109 strana-.... Tražio sam ali digoh ruke...Nema ni u onoj drugoj temi must have.... Ima li neko link ka programu za filtriranje poziva... Zbog prirode posla me smoriše mnogi... Nema ni spavanja...:wall:
Mislim na crnu listu, belu listu..... To imam na e72 i radi super..
Tražio sam po marketu ali se nisam baš snašao... Skinuh neke pogrešne programe tipa mr. number i sl... Ali ne nađoh...:wall:
Hvala unapred...
Potrazi ovde cini mi se 30 ili 1 jun datum!
http://mobileplanet-waryam.blogspot...-max=2011-06-01T07:41:00+05:00&max-results=20

Ok fleshovao sam nov Kernel :) i sad sve leti ko ludo! brzina mi je 11Mb W i 25Mb R :p omg!

Kakve sada veze ima kernel sa karticom?
U svakom slučaju, uzeh i ja da probam tu foru za karticu.
Telefon mi sada radi cca 15% sporije. Čak mi i tastatura zabada dok kucam, pa otkuca nekoliko slova odjednom naknadno.

Ttalk.

naravno da ima :)

Telefon mi sada radi cca 15% sporije. Čak mi i tastatura zabada dok kucam, pa otkuca nekoliko slova odjednom naknadno.
Otkucao sam da su ljudi prijavljivali probleme. Ako si član na xda, otkucaj na temi model telefona i softver, da autor pokuša rešiti u novoj verziji ;).

Ok fleshovao sam nov Kernel :) i sad sve leti ko ludo! brzina mi je 11Mb W i 25Mb R :p omg!
Si merio brzinu posle stavljanja novog kernela bez i sa SD-Boosterom :)?

Poslednja izmena:

Ttalk.

Dabome da ima.Ne razumem se bas u Linux toliko puno (malo smo ga na faxu radili) ,ali koliko se ja secam,ima veze sa algoritmima u Schedule-ru i samog tipa ,nekima brzeradi SD sa BFS,nekim sa CFS :) itd.

Probaj 2.6.35.13 ManU Havs-axi-cfs ,za ralziku od stock CM7 kernela,ovaj cini cuda :d

Si merio brzinu posle stavljanja novog kernela bez i sa SD-Boosterom :)?

Jesam,to sto sam bio napisao je posle SDboostera,otprilike 20% vise brzine za oba W/R

Poslednja izmena:
Ok, znam ja da kernel ima low level drajver za karticu, ali me je začudio toliki skok u performansama.
Moja kartica klase 4, čini mi se apacer.

qES2g.jpg

Imam i ext3 particiju, pa možda to usporava. Probacu taj kernel kada se vratim u bg.

edit
Vratio sam sa sd boosterom na vrednost od pre, 2048. Malopre sam se setio da sam tu vrednost flashovao odmah po instalaciji cm 7. Sada normalno radi. Sa sd boosterom sam stavljao i 768 i 1024.

Ttalk.

Poslednja izmena:
Da li postoji neka aplikacija koja ce mi posle silnog flashovanja jednim klikom vratiti pre toga backupovana podesavanja za GPRS i MMS (konfiguratori sa sajta operatera smaraju:)),takodje i e-mail profili i lozinke za wifi etc... Beckup aplikacija i SMS-ova sam resio,ali ostala gnjavaza je ostala. Mrzi me da posle isprobavanja nekog novog ROM-a prolazim kroz isti prices..:)

Postoji li neko resenje?

Hmmm dobro titanium koristim za povratak aplikacija,da li postoji neka opcija i za ove gore navedene stavke?:) Nikada mi nije bilo jasno sta mu dodju one system apps,mozda u tom grmu lezi zec..:D

E da,da na to sam i mislio.:D A za GPRS i MMS,da ne ispadnem glupak,posto mislim da apps+system data ne vraca i podesavanja za gprs i mms?:)

Ok, znam ja da kernel ima low level drajver za karticu, ali me je začudio toliki skok u performansama.
Moja kartica klase 4, čini mi se apacer.

qES2g.jpg

Imam i ext3 particiju, pa možda to usporava. Probacu taj kernel kada se vratim u bg.

edit
Vratio sam sa sd boosterom na vrednost od pre, 2048. Malopre sam se setio da sam tu vrednost flashovao odmah po instalaciji cm 7. Sada normalno radi. Sa sd boosterom sam stavljao i 768 i 1024.

Ttalk.
Jel mi mozes reci ime ovog software-a?

Jel ima ko problem sa go sms pro aplikacijom i koriscenjem CPU-a? Nesto mi je vuklo bateriju i pravalim da je preko noci skoro 2 sata bez prestanka drzao CPU na 100%.

Jel ima ko problem sa go sms pro aplikacijom i koriscenjem CPU-a? Nesto mi je vuklo bateriju i pravalim da je preko noci skoro 2 sata bez prestanka drzao CPU na 100%.

Ja sam imao slican problem sa GO Weather ,pa sam izbrisao.

Nazad
Vrh Dno