Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Gde jurite eKnjige? Prvenstveno me zanimaju knjige na srpskom, i klasici, i savremena proza

Ima li neka aplikacija koja radi normalno na ovom Androidu :) Good morning alarm samo beli ekran prikazuje, bez melodije.. Digital Clock Widget 'kasni' za zvanicnim satom, pise recimo 18:19, a gore 18:21, pa onda sa 19 odjednom prebaci na 21... :) a bas je lepsi sat.. ima li neko resenje za to, nisam nasao u opcijama..

Beautiful widget - najbolje za vreme i temperaturu( ili samo jedno od ta 2) ima na stotine raznih skinova posebno za clock posebno za temp

Gledam neke screenove i sa njom isti problem :D U cemu je fora i zasto se razlikuju vremena? :)

Weather%20Widgets%20(yr.no).png

samo jedan min :D
Ne znam sta bi mogo da bude problem prvi put vidim tako nesto.

Nije to moj screen, to sam nasao na google images :) Sta, niko od vas to nije primetio i ne smeta mu, bitno da lepo izgleda :d ;)

Ne nego se drugima ne dešava, ako koristiš task manager moraš da staviš taj sat koji koristiš u ignore.

Poslednja izmena:
Ne desava vam se i bez Task managera? :) Samo hocu da kazem da je nelogicno da izbace aplikaciju koja ne saradjuje zajedno sa default verzijama bez dodatnih akrobacija. Super je platforma i odusevljen sam Androidom ali mora to malo ozbiljnije i vise user friendly da se napravi.. Osecam da ima i nekih koje uticu na glavne karakteristike telefona a to nikako ne bi smelo.. (tipa ne zvoni ti telefon ako ti se u isto vreme upali neki custom alarm ili tako nesto.. )

Meni se dešava nešto slično. Pri otključavanju ekrana (imam polu providan lock screen) vidim TRI različita vremena :D Jedan je sat na notification baru koji je sad pokazao 20:46, sat na lock screenu pokazuje 20:48 a Simi Clock koji se "polu vidi" pokazuje 20:49. Dok sam trepnuo vremena su se usaglasila na 20:49.

Pa Borise ne izbacuje andorid aplikacije vec hiljade developer-a. I mnoge aplikacije imaju razne konflikte sto sa default andorid aplikacijama sto sa nekim anroid uredjajima.

Pa Borise ne izbacuje andorid aplikacije vec hiljade developer-a. I mnoge aplikacije imaju razne konflikte sto sa default andorid aplikacijama sto sa nekim anroid uredjajima.

Naravno, na to sam i mislio.. :) Ali mora da ima neki sistem da do toga ne dolazi, barem sa aplikacijama koje su na marketu.. Super je imati smart telefon, ali izgleda je ljudima sada manje vazniji ovaj 'telefon' deo :) Ok da se neke aplikacije ne slazu, ali se nadam da nijedna ne moze da utice na normalan rad telefona kao telefona, ne igracke..

gagi75 - piraterija nije dozovljena

Ne desava vam se i bez Task managera? :) Samo hocu da kazem da je nelogicno da izbace aplikaciju koja ne saradjuje zajedno sa default verzijama bez dodatnih akrobacija. Super je platforma i odusevljen sam Androidom ali mora to malo ozbiljnije i vise user friendly da se napravi.. Osecam da ima i nekih koje uticu na glavne karakteristike telefona a to nikako ne bi smelo.. (tipa ne zvoni ti telefon ako ti se u isto vreme upali neki custom alarm ili tako nesto.. )

E ***, trebao si nokiu da uzmes ipak :)

Ja ovakvih problema nikada nisam imao...

Nisam ni ja imao za sada, sa tim drugim delom mog posta :) samo kazem da nikako ne sme neka aplikacija ili bilo sta da utice na osnovne funkcije telefona kao telefona.. Tipa nedostupan si jer je neka aplikacija u pozadini zabola telefon.. valjda se slazemo oko toga? :)

Poslednja izmena:
Meni zvoni telefon ako se upali alarm (osim ako nisi navodio kao primer).

Nisam ni ja imao za sada, sa tim drugim delom mog posta :) samo kazem da nikako ne sme neka aplikacija ili bilo sta da utice na osnovne funkcije telefona kao telefona.. Tipa nedostupan si jer je neka aplikacija u pozadini zabola telefon.. valjda se slazemo oko toga? :)
Slazemo se ali ne vidim kako oko toga mozes da krivis andorid ?
Andorid zbog funkcionisanja raznih aplikacija mora da dozvoli određena prava(internet pristup, gps, volume control...) istoj. Ako aplikacija onda iskoristi ta prava na pogresan nacin to je problem do aplikacije a ne do androida.

Kao primer.. valjda nije toliko tesko razumeti sta hocu da kazem :)

@ weasel

Pa onda se takva ne sme pojaviti na marketu, valjda treba neka kontrola postojati..

Ima li neka dobra mapa Beograda u pdf-u mozda? Ne mogu nigde da nadjem...

Poslednja izmena:
Kao primer.. valjda nije toliko tesko razumeti sta hocu da kazem :)

@ weasel

Pa onda se takva ne sme pojaviti na marketu, valjda treba neka kontrola postojati..

Ima li neka dobra mapa Beograda u pdf-u mozda? Ne mogu nigde da nadjem...

To sam se i ja pitao ali kako mislis da oni sa marketa mogu da kontrolisu svaku aplikaciju na svakom uredjaju. Kazem na svakom uredjaju jel ima gomila koja rade perfekno na jednom a prave probleme na drugom. Zato postoji da se prijavi aplikacija iverovatno kad dodje određni broj prijava onda proveravaju.
SVaki da se pojavia stvanro gomila aplikacija na marketu i nemoguce je proveravati live svaku .
Ima i kradenih aplikacija i jos gomile drugih malverzacija ali nemoze se kriviti google za to.
Nema wait time kad se uploduje aplikacije , nema proveravanje isti niti iceg slicno. Google trenutno malo radi na zastiti korisnika od losih aplikacija ali koliko je broj aplikacija ne mozemo ga kriviti na to.

A za ovo drugo ? :) Sta ce ti mapa u pdfu ?
Skiny MapDroyd na primer ako oces offline i skines mapu Srbije :)

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam ali ovo su aplikacije za android ,ne znam da su piraterija
Pa mnoge od tih aplikacija se nemgou skinuti legalnim putem . Vec se placaju 1-10 dolara ... I njihovo ovakovo kacanje spada pod pirateriju zar ne ?

A za ovo drugo ? :) Sta ce ti mapa u pdfu ?
Skiny MapDroyd na primer ako oces offline i skines mapu Srbije :)

Google mi nista pametno ne izbacuje kad to ukucam.. :) U pdf-u je idealno, sa pinch i zoom funkcijama, dodje kao Google Maps ali ne trosi protok (kog nemam besplatno na mojoj kartici :) ), imao sam neku JPG mapu ranije ali ne znam gde mi je to...

Edit: aha, MapDroyd ;)
Ovo zvuci bas kao ono sto trazim, 'fala :) Samo jos jedno pitanje, mogu li da izbegnem HTC Sync za ubacivanje .apk fajlova, ima li nesto prostije?

Poslednja izmena:
Ma ja sam legenda nikako da zapamtim naziv mapdoryd :) Skini videces da je gotivno samo nije bas detaljan prikaz kao na google mapsu ali za beograd nije velika razlika.

A za ovo drugo nisam ukapirao .
Ja za ubacivaje apk fajlova koristi wifi file explorel pro jer me smara kabl :)
sad ako sam pogresno razumeo pitanje sorry ;)

Poslednja izmena:
Samo jos jedno pitanje, mogu li da izbegnem HTC Sync za ubacivanje .apk fajlova, ima li nesto prostije?

Pribodeš telefon pomoću kabela u kompjuter, izabereš transfer mode, prebaciš fajl na sd karticu, skineš neki fajl manager sa marketa. Ili možeš kako je rekao weasel, mada u svakom slučaju moraš da imaš file manager.

Poslednja izmena:
Dobro si razumeo.. jos nisam ubacivao .apk aplikacije, samo sam sa marketa skidao.. pa trazim najlaksi nacin za to (usb kablom, stvarno moram da uzmem neki wifi ruter :) ).

@ telep

Ok..

Poslednja izmena:
A ako oces kablom onda transfer mod mada mene kabl smara :)

A wifi ruter moras uzmes ima jos pogodnih stvari kao na primer gmote : potpuna kontrola kompjutera preko mobilnog (tastatura,mis - emulacija + kontrola za media playere winamp,vlc ...)
i jos par programcica korsnih za koje treba wifi

Poslednja izmena:

Meni se dešava nešto slično. Pri otključavanju ekrana (imam polu providan lock screen) vidim TRI različita vremena :D Jedan je sat na notification baru koji je sad pokazao 20:46, sat na lock screenu pokazuje 20:48 a Simi Clock koji se "polu vidi" pokazuje 20:49. Dok sam trepnuo vremena su se usaglasila na 20:49.

Da ste se malo raspitali kako widgeti rade znali bi zasto se nekad desi da vremena nisu sinhronizovana... Najkrace receno - widgeti se refreshuju kada se telefon otkljuca i onda moze da se vidi kako vreme preskoci koji minut ne bi li se sinhronizovalo sa sistemskim casovnikom. Medjutim to se nekad ne desi - da li zbog bug-a ili ko zna cega, tak oda to nema veze sa samim Androidom vec sa lose napisanom aplikacijom...

Da, to je sjajno.. mada imam daljinski od TV kartice koji se ponasa kao mis :)

Nego u vezi sata, i sa default wigdetom za sat se desava ono da kasni za onim gore u cosku ali sam primetio zbog cega, ako si nesto radio po menijima, upalio neku aplikaciju, treba mu par sekundi kad se vratis u home screen da se izjednaci sa malim satom :)

Vrh Dno