Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

znam da kad se ugasi nece da zvoni ali sad sam iskljucivao ubijanje alarma preko task killera

Prvo si koristio default alarm? Ako jesi, da li si promenio tip zvona, jer je standardno podešen na silent?
Alarm Klock provereno radi, jedan tap ekrana je snooze, a za gašenje treba da se odradi slide u donjem delu ekrana.

Imas recimo bgnoteworthy koji pokazuje bukvalno sve zanimljivosti u bg. Priznajem da nema kg :)

sve sam ja to odradio al navika mi da klikne task killer i verovatno je ubio proces alarm clocl i nije zvonio, mada ovo nije bilo prvi put. pre toga desavalo mi se i na defaultu da ne zvoni a nekad zvoni...

Tu si u pravu :), za ove iz BIA, ne pomaže ništa drugo do vađenja baterije...

Dok si na EDGE-u, trebalo bi da prilikom prijema poziva/poruke prekine vezu ka internetu, uspostavi voice/SMS saobraćaj i kada se taj prenos završi, ponovo te poveže na EDGE. Sasvim je moguće i da je do operatera.

eto jos jednog razloga da izbegavate telekom. Naravno, sem da postoji neko drugo racionalno objasnjenje....

Od skoro koristim Android i za sada mi je jedna od glavnih zamerki to što korisnik bez dodatnih alata nema nikakav uvid u to šta jede resurse telefona niti može da ubije taj program.
Sinoć mi je ostao neki od programa aktivan u pozadini (moram još da provalim koji) i pojeo mi je tokom noći 60% baterije...

Inače, SeePU je odličan za praćenje zauzeća procesora i memorije, dok je SystemPanel Lite sjajan za praćenje taskova i selektivnu egzekuciju istih ;)

Poslednja izmena:
Od skoro koristim Android i za sada mi je jedna od glavnih zamerki to što korisnik bez dodatnih alata nema nikakav uvid u to šta jede resurse telefona niti može da ubije taj program.
Sinoć mi je ostao neki od programa aktivan u pozadini (moram još da provalim koji) i pojeo mi je tokom noći 60% baterije...

Inače, SeePU je odličan za praćenje zauzeća procesora i memorije, dok je SystemPanel Lite sjajan za praćenje taskova i selektivnu egzekuciju istih ;)

Za sistemski task killer, moraćeš da sačekaš froyo, a do tada koristi neki od task killer-a sa marketa...

Ma snašao sam se ja, ali mi je neshvatljivo da tako nešto nije ubačeno još u prvoj verziji OS-a.
Doduše i Windows Mobile je bolovao od iste boljke...

nemoj tako, prošao sam sve OS-eve, od WM, preko Symbiana, WebOS-a, pa do Androida. Jedino sam IOS onako, "iz ruke" koristio, pomažući prijateljima oko raznoraznih podešavanja, i sve u svemu Android se za moje potrebe i zahteve pokazao, za sada najboljim (mada i dalje koristim jedan "bask-up" WM aparat)...

Šta znam... ok je platforma, ali daleko je od sasvim zrele. Ograđujem se samo jer nemam direktna iskustva sa 2.2, koristim 2.1.
Ono što me je zaprepastilo je da su neke stvari daleko sporije na Wildfire-u nego na mom 6 godina starom PocketPC-u. Recimo ovaj se muči da pusti 320x240 DivX, dok sam na PPC-u regularno puštao standardni 640xnešto DivX od 700MB na 400MHz Intel XScale procesoru.
Čini mi se da ima previše slojeva između hardvera i softvera.
Takođe, ovaj kapacitivni ekran je stvarno super i osetljiv, ali izgubio sam mnogo na preciznosti u odnosu na sistem sa stylus-om. Ne mogu recimo da zamislim neki program u kome bi bilo moguće crtati na ovakvom displeju.

Pa kako da crtaš na 3,2 inča, nema šansi... Što se videa tiče, imaš problem sa plejerom, probaj rock ili neki drugi, ne bi smeo da se muči sa tom rezolucijom. Ja na mom galaxiju pustam 720p od 4GB sa sve titlom na rockplayer-u, i pravo je uživanje... Probao sam 1080p, ali je štucao, ipak, nisam imao toliko vremena da se time pozabavim, a i na kraju, nije to toliko bitno s obzirom na rezoluciju ekrana...

Moje neko iskustvo je da nema veze što je to 3,2", već je neprecizan zbog kapacitativnog ekrana. Čak i na hd2 sam imao tih problema. Desire je malo bolji, jer je finger friendly.

Pa ja crtah pre 10 godina na Palm-u :p
***, moj Wildfire ima sporiji procesor, izgleda da je stvarno dosta slabiji u odnosu na novije, nevezano za takt :(

Pobogu ljudi, zašto bi ste crtali na mobilnim telefonima? :)
Postoje olovke za kapacitivne ekrane, predpostavljam da je sa njima preciznost mnogo veća.

Meni odgovara interfejs prilagođen za "rad prstima", pa mi preciznost nije toliko bitna :)

Naravno da je zbog kapacitativnog ekrana, nisi me razumeo, mislio sam kako crtati na tako malim ekranima? Imao sam i HD sa rezistivnim, i HD2 sa kapacitativnim ekranom, i nisam mogao na HTC HD ekranu od 3,8 inča sa olovčicom pisati bilo kakav tekst dovoljno brzo i tačno da to imalo bude uporedivo sa kucanjem po tastaturi ekrana. Sad ne bavim se crtanjem, ali ako se može crtati na tako malim ekranima, uzmite rezistivni...

Wildfire nema toliko spor procesor, u pitanju je MSM 7225 od 528Mhz koji još nije "pregažen". Takođe, fon ima dovoljno ram-a, tako da ga moraš malo srediti softverski, a prvo ga rootuj i ubaci neki od froyo rom-ova, ima da poleti...

Olovke za kapac. ekrane ne pomažu mnogo, stvar je u samoj tehnologiji ekrana...

A što se poređenja HD2 i Desire-a tiče, probaj froyo na HD2 (recimo Froyostone V2), ipak je 4,3 inča, bolje od 3,7 za fingerfrendlines...

Poslednja izmena:
Ne postoji još uvek root za Wildfire.
Šta znam... ja sam brže unosio tekst pisanjem olovkom na Palm-u nego sada kuckanjem po virtuelnoj tastaturi. Još uvek mnogo promašujem... možda je samo pitanje vremena koje mi treba da se naviknem.

Sad videh na XDA da imaju samo softroot za pristup nekim aplikacijama. Strpi se, izbaciće, i ne brini, wildfire je dobar fon...navići ćeš se...

Odradio sam već soft root, a navikavam se polako, daleko od toga da mi se telefon ne sviđa :)

Meni se mnogo sviđa HTC tastatura. U smislu da imam mogućnost da ne pišem celu reč, i što više budem pisao, sve će bolje ići, jer će veća baza biti.
Inače, desire je fenomenalan za kucanje kada se obori u landscape.:d

Sad je izasao Cyanoged mod za Tattoo, ali i dalje nisu sredjeni camera i fm. Mogu da kazem da radi brzo, jedina mana je mozda problem sa marketom , koji povremeno puca.
Za one koje hoce sve mozda je najbolja opcija hcdr.rom ,na kojem radi sve , ali je malo optimizovaniji od stock roma.

Uspeo sam da sredim pucanje marketa, vratio sam prvo beckup na originalni software,
zatim sam ponovo instalirao cm6 i google alikacije, upalio fon i market je bio standardni ne pecovan, skinuo sam par aplikacija da proverim da li radi i sve je bilo ok zatim sam otisaou u Applications/ManageApplications/market i clear data ugasio fon i zatim pecovao market, upalis telefon i otvoris ROM Manager i odradis FIX Permission kada zavrsi rebutujes fon i sve radi kako treba, mozes da napravis i bekap softvera ako nesto kasnije menjas da bar imas sa marketom koji radi. POzzz

Jel zna neko neki dobar download manager? Treba mi za video klipove,ali van youtube-a.

Bice valjda korisnih app u ovom vip2 izazovu! Za sada je tv vodic najbolji! Mada je i red letenja interesantan, jos kad bi vise nas imalo koristi od te app :D

Izasao je novi SPQRom 0.3 - CM6 (FroYo) - video fix,tattoo calibration
za Tattoo, ali jos uvek nista od kamere :(

Meni se mnogo sviđa HTC tastatura. U smislu da imam mogućnost da ne pišem celu reč, i što više budem pisao, sve će bolje ići, jer će veća baza biti.
Inače, desire je fenomenalan za kucanje kada se obori u landscape.:d
Landscape jeste zgodniji za kucanje, ali meni se na Wildfire-u često desi da kada ga oborim u landscape ne radi backspace, nego moram opet da ga vratim u portrait, pa u landscape i onda proradi.

glupo pitanje.. kako se salje i prima mms? nikad to nisam slao a nisu ni meni slali pa neznam..
radi se o htc magic.

Imate Angry Birds Lite Beta na Marketu, konačno. :)

Sad htedoh da instaliram, ali pošto imam samo 15MB na sistemu, on nije hteo dalje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno