Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li postoji neka aplikacija koja čuva root? Voodoo OTA rootkeeper daje mogućnost lakog root/unroot ali ne radi lepo na 4.4. Treba mi zbog D3GO aplikacije koja ne voli root-ovani telefon/tablet.

Superuser to radi bez problema, imaš opciju temp unroot.

Neko je preporucio Action Launcher. Fino zamisljen Launcher, ali mene smara ovo izvlacenje. KLasika je zakon ipak za sada (meni lakse kretanje kroz meni i samim tim preglednije), sta misle drugi ? :D

meni se svidža. prvo što mi je promena u odnosu na nove apexe stockove koje gledam već godinama, drugo što sve možeš brže da odradiš nego na tim launcherima. coveri, shutteri, nalaženje aplikacija po slovu su super stvari, recent apps widget, quickpage... od mana sam mu našao da je bugovit pa cover nekad otvara kao običan folder i što nema dodatak za unread count (verovatno ima nešto 3rd party, nisam tražio)

meni se svidža. prvo što mi je promena u odnosu na nove apexe stockove koje gledam već godinama, drugo što sve možeš brže da odradiš nego na tim launcherima. coveri, shutteri, nalaženje aplikacija po slovu su super stvari, recent apps widget, quickpage... od mana sam mu našao da je bugovit pa cover nekad otvara kao običan folder i što nema dodatak za unread count (verovatno ima nešto 3rd party, nisam tražio)

Slazem se da je promjena, zato sam ga i probao. Samo je free verzija osakacena, a Pro nema narodne.

Oni Coveri i Šateri, jesu novina i zanimljivo djeluje, ali nije bas toliko korisno. Nervira me kad listam stranice na homescreenu cesto povucem i ovo sa strane (QuickPAge i QuickDrawer), ko kad su ga stavili skoro od sredine da se moze povuci (moras listati ko po jajima):) Smeta mi sto su aplikacije predstavljene kao lista, moze se bolje iskorisiti prostor. Nalazenje po imenu je dobra stvar.

Ja sam navikao na klasiku (Homescreen i Drawer), ovo mozda jeste brzi nacin, ali nije mi bitna svaka sekunda, svakako app koje najcesce koristim su na dohvat ruke. Nece drzava propasti ako izgubim 5 sekundi vise :D Npr bolje je i preglednije praviti vise tabova u draweru (ili foldere i sl.), nego dodoavati u Quickpanel sa strane i nesto izvlaciti. :) Iritiraju me i oni "traljavi" widgeti u widget tabu ili ako aktiviras šuter opciju u Quickpanelu sa desne strane ne vidi se widget u komadu, kao i nemogucnost krstenog resize-a widgeta u QuickPage-u.

Sve u svemu zanimljiv Launcher, pomalo cudan i tesko se navici, brzo ce steci popularnost, vidim da vec rapidno raste...:)

Izbrisao sam ga na kraju, i ostavio Nova Launcher i ovaj KK Launcher. Sumnjam i kad Apex izadje da ce biti drugaciji ili bolji od Nove. SVidja mi se ovo sto su ubacili u KK 4.4 kod biranja Launchera (Settings - Home). Lakse je i preglednije.

Poslednja izmena:
Ja ne listam pošto imam samo jedan hs, sve sam potrpao u covere i quick page :) brzo sam se navikao, ostaje dok ne dosadi.
Smart launcher je još veća promena ali on mi nekako nije legao kada sam ga poslednji put koristio.

OK je action launcher, ali ja ne mogu da koristim listu za "app drawer". To je opcija koju svaki telefon ima 100 godina ali niko je nikada ne koristi.

OK je action launcher, ali ja ne mogu da koristim listu za "app drawer". To je opcija koju svaki telefon ima 100 godina ali niko je nikada ne koristi.

Jest vala :D To i meni smeta, mogao je ladno staviti klasicni appdrawer da se izvlaci sa 3 ikonice u koloni i malo smanji tekst.

Ja ni na 6233 nisam drzao menu kao lista a ne ovde :D Mada imas slajder sa pocetnim slovima ali dzaba nekako ne izgleda fino i pregledno, nije to lista kontakata.

Poslednja izmena:
Pa poenta je u brzini i praktičnosti... Na 6233 si imao 12 ikona i jedan ekran, na androidu možeš da imaš po 6 7 10 strana u draweru pa listaš... Ovako nabodeš slovo i tu si, nema šta da bude nepregledno

Trenutno koristim Lightning Launcher, nije los, ima dosta podesavanja, brz je (kao sto i ime kaze :))

Kako da iskoristim Wi-Fi Direct opciju. Juce se povezao sa drugom (oba Nexusa), pise konektovan, medjutim ne znam kako poslati nesto. Da li treba neka app za to i koja? Probao sam i NFC ali je beskorisan skoro, ne mozes slati fajlove (vec nesto kao bookmarks, linkove i sl.) :)

Koristim Handcent, jel ima neko ideju zasto mi ne stizu obavestenja da mi je stigao mms? Sva opcije za notifikaciju su mi uredno stiklirane.
I ako moze preporuka za aplikaciju kao sto je SofaScore :)

Poslednja izmena:
Kako da iskoristim Wi-Fi Direct opciju. Juce se povezao sa drugom (oba Nexusa), pise konektovan, medjutim ne znam kako poslati nesto. Da li treba neka app za to i koja? Probao sam i NFC ali je beskorisan skoro, ne mozes slati fajlove (vec nesto kao bookmarks, linkove i sl.) :)

Skini SuperBeam aplikaciju, ja sam preko nje slao nekoliko GB njave. :D

+1 za Superbeam, samo da bi koristio direct Wifi opciju, kada te pita prilikom starta da li su uređaji povezani na istu Wifi mrežu, odaberi ne. Meni ide oko 25mbs, ubedljivo najbrže slanje fajlova.

OK, Hvala. Ovo sam bio iskopo :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kharybdis.hitchernet

SuperBeam probah, zakuca mi kamera na skeniranju QR Codova (zapucketa) ukoci se sve i restartuje tel. CM11 :) Evo sad je OK probacu *** pa cemo vidjeti :guitar: Mada mi se ovaj Hitcher cini kao bolji, tj samo za WiFi Direct nema mnogo nekih ostalih "gluposti" a i podrzava dosta uredjaja. Nek stoje oba z asada dok se ne isproba.

Poslednja izmena:
GameDev Story besplatan na Amazon App Store-u.

jel moze neko da mi okaci apk od poslednjeg show box-a na neki cloud i da mi posalje link na pm, ne mogu nigde da nadjem?

sta rade ovi lobosi sa tapatalkom. kupio sam svojevremeno, dok ih nisu spojili i hd i obican i sada vidim da je ova besplatna varijanta naprednija po broju verzije od pro. na stranu sto mi na n7 basplatna verzija radi isto u najnovijoj varijanti a pro mi stavlja neku praistorijsku (sa kojom ne mogu da otvaram slike na pojedinim forumima). u cemu je fora!? cisto da znate, vi koji imate pro verziju.

Taman sam hteo da okacim vest :d

Jel neko isprobao? Kako radi?

Vrh Dno