Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

fale joj podesavanja koja ima smart keyboard pro.

po meni i jedna i druga, i sve on screen tastature su ******, jedva cekam da se resim bede.

Kakva podesavanja? Sta imas tastaturu da podesavas, sem ajde da kazemo teme.

visina tastature recimo, da li ce ono dugme u donjem desnom uglu da bude smajli ili enter, kad kucam poruku hocu da napravim red razmaka, enter mi treba, itd mrzi me da pisem. mada se uskoro ja oprastam i od softverske tastature i od androida. bio je lep izlet, ali neka hvala... da se nose u tri lepe, ne pada mi napamet da nabadam slovca po ekranu vise....

visina tastature recimo, da li ce ono dugme u donjem desnom uglu da bude smajli ili enter, kad kucam poruku hocu da napravim red razmaka, enter mi treba, itd mrzi me da pisem. mada se uskoro ja oprastam i od softverske tastature i od androida. bio je lep izlet, ali neka hvala... da se nose u tri lepe, ne pada mi napamet da nabadam slovca po ekranu vise....

A na cemu ces da nabadas slovca ?? Vracas se na 3310 ?

nije imala kad sam poslednji put koristio, svejedno ne interesuje me više ništa oko tih tastatura, android mi postaje glomazni blizzard authenticator.

Sad vidim da i na N4 stock ima onaj problem da Contact sinhronizacija nece da radi, ima onaj error "Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly", samo što naravno neće proraditi, imao sam to na SGS sa custom ROM-ovima ali izgleda da nije do njih, ima dosta na netu o ovom problemu, tek nedavno sam našao da ima aplikacija Contacts Sync Fix koja ovo rješava i koja mi je pomogla, sad ću morati opet sa njom da se spašavam. Zna li neko kad se tačno dešava ovaj problem, šta ga izaziva? Čitao sam da ima veze sa GO Contacts (imam ga instaliranog ali ga ne koristim), neki su rekli da kad unosiš novi kontakt i kad te pita da li hoćeš da on bude google kontakt ili phone memory treba odabrati ovo drugo, on će ionako brzo postati google kontakt (što mi takođe nije jasno, zašto uopšte postoji opcija "phone memory" za kontakt kada se on sam odmah prebaci na google kontakt).

Nikako ne mogu da nateram telefon da pristupi šerovanom folderu na winu. Neće ni sa jednim file explorerom, jedino radi preko xampp, ali onda moram da se zezam da kopiram ono što hoću da šerujem u njegov lokalni folder. Neko rešenje za ovo?

Es file explorer radi bez problema.

Promptuje mi da kucam user i pass, šta da kucam tu? To me je kočilo...

Nikako ne mogu da nateram telefon da pristupi šerovanom folderu na winu. Neće ni sa jednim file explorerom, jedino radi preko xampp, ali onda moram da se zezam da kopiram ono što hoću da šerujem u njegov lokalni folder. Neko rešenje za ovo?

Daj malo vise detalja...

Napravi novog usera na kompu i stavi mu sifru i pokušaj sa tim podacima.

Ne pratim skroz, ali sta ce mu ovo? Ako vec ima svoj nalog na kompu neka kuca svoj user i pass i dace mu dozvolu da pristupi.

Par pitanja u vezi browser-a:

1. Da li još nekome nakon poslednjeg apdejta Dolphin Jetpack-a Dolphin Browser nenormalno secka prilikom zumiranja? Izludeh pa sam prešao na Chrome, što me dovodi do sledećeg pitanja.

2. Na tabletu Chrome mi ima tabove kao na desktop verziji dok na telefonu nema. Moram da kliknem na dugme pored adress bar-a pa mi izbaci listu tabova pa tu mogu da odaberem tab. Glupost, ionako moram previše da klikćem kako bih došao do bookmarks-ova. Može li se nekako namestiti da na Chrome na telefonu izgleda kao na tabletu?

Ostalo je ok kod Hroma, jedino mi text reflow slabije radi na nekim sajtovima, benchmark npr. I užasno nepristupačni bookmarks-i (Dolphin je za ovo šampion) ali i toga ću se odreći radi brzine.

Jedno pitanje za one koji koriste Any.do. Koliko sam uspeo da vidim, moguce je izabrati samo one tonove koji su u aplikaciji i jos samo par komada koji su dodatno instalirani na telefon. Mislim, ne sluzi mi aplikacija nicemu kada ne cujem da me podseca na nesto, jer su sve melodije duzine do jedne sekunde. Instalirao sam par nekih koje mi odgovaraju, ali ih aplikacija ne vidi. Primecujem da vidi neke koje su dodatno instalirane, ali ne sve. Imam samo 26 melodija izmedju kojih mogu da biram. Jel zna neko resenje za ovo?

Poslednja izmena:
Ja sam glup, biće... Permissions su na everyone, nikakvu šifru nemam na kompjuteru... Sa win kompjutera normalno pristupam tom šerovanom folderu, a sa androida neće.

Edit: stavio pass na komp i hoće... Bedak je što o ne može bez passa...

Poslednja izmena:
Jesi l' iskljucio (turn off) sifru ovde

Kod:
Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings

Ja sam glup, biće... Permissions su na everyone, nikakvu šifru nemam na kompjuteru... Sa win kompjutera normalno pristupam tom šerovanom folderu, a sa androida neće.

Edit: stavio pass na komp i hoće... Bedak je što o ne može bez passa...

Moze i bez password-a. Stavi i guest da ima permission u tom folderu.

Sta joj fali? Em je lepa, em jedna od najkorisnijih tastatura na Play Store-u.

Meni taj swift key, kad koristim predikciju pobrka cijeli tekst.
Ubacuje rijeci gdje god hoce itd.
Probao na par mobova koje imam u kuci, sa stock i custom romovima i uvjek isto.
Ne sjecam se od kog updatea je tako poceo da zeza.

Cak i pisao complain, jer je placena app, al nista.

PS. Ima li neko bag sa Viralom, nece da otvori pocetnu stranicu kad startujem app, a ulogovan sam. Samo vrti onaj kruzic. Super Tube radi bez problema.

Ja imam slican problem, meni ucita home, al ucita uvek jedan te isti kanal od svih mojih subscription-a. Bilo da je what to watch ili subscriptions. Ne znam u cemu je fora. I kad idem iz menija na kanale samo taj prikaze. Mislim da je IGN u pitanju.

edit: Sad sam probao i supertube i ista stvar i provalim da je problem u tome sto me loguje kao mail korisnika, a ne kao usera. Nemam nista ni od sub sem ign-a na neku foru, ni od playlista, ni favoritsa,... A nedaje mi nigde opciju da biram kao na zvanicnom app-u kako hocu da se logujem, zna li neko resenje za ovaj problem, posto mi zvanicna aplikacija cesto blokira kompletno fon.

Poslednja izmena:
Da li vam radi search na Instagramu posle ovog update-a? Meni jok, hashtag da ali kad tražim osobu neće.

Ja sam batalio arapski Viral (ne znam ko ga nahvali :D) i presao na SuperTube od brata Kineza. Mnogo brze radi, app je laksa 10x nije ni cudo. Nisam mogao resiti neke probleme sa viralom (cesto ni subscribed ne radi). Sve sam probao, mislio da je do mene, a nije do appa je. :)

Meni taj swift key, kad koristim predikciju pobrka cijeli tekst.
Ubacuje rijeci gdje god hoce itd.
Probao na par mobova koje imam u kuci, sa stock i custom romovima i uvjek isto.
Ne sjecam se od kog updatea je tako poceo da zeza.

Cak i pisao complain, jer je placena app, al nista.

Ne znam koliko je koristis, ali ja je koristim jakooooo dugo, tako da uopste nemam problema sa predikcijom, cak mogu da kucam i da ne gledam u telefon on ce mi pogoditi sve u 90% slucajeva sta sam hteo da napisem, eto koliko je reci naucio...

Sad bih ti rekao nesto, ali necu :p

Vrh Dno