Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Hajd` da se upisem u "The Weather Club", vidim da smo postali kao Englezi, jos samo da kafu zamenimo za caj. :D
Koristim 2 aplikacije za vreme (tako hocu je odgovor na pitanje zasto 2 :p )
Prva je Beautifull Widgets Pro, dugo je uz mene ili ja uz nju, kako god, navikao sam se. Mnogo izbora tema za sat, vreme, detalje,...
Screenshot_2013-09-02-11-16-49.png
Druga, Notification Weather Pro je odskora na telefonu. "Pokusavao" sam da je koristim u prvim verzijama, bila je mnooogo bug-ovita. Dao sam joj drugu sansu. Moze da se bira izmedju sledecih provider-a za vreme:
Open Weather Map, Yahoo! Weather, World Weather Online, Weather Bug i AccuWeather.
Screenshot_2013-09-02-11-16-30.pngScreenshot_2013-09-02-11-17-41.png

Poslednja izmena:
Textru koristim vec dugo, vrhunska aplikacija! Pogotovu za Vanilla Android jer im je stock app mnogo ruzan (citaj, nema baloncice) :)

Kod Textre mi se ne sviđa što Popup slabo radi. A i ružnjikav je. Ostatak aplikacije je odličan, brza je i lepo izgleda (samo još da ima mogućnost promene skina).

Probao sam Sliding Messaging. Šteta što je tako lepa aplikacija toliko bagovita, FC na sve strane.

Skrasio sam se sa Handcentom. Probao sam ga davno, nije mi se svideo ali su izgleda poradili malo na aplikaciji pa je sada bolje. Ima i finih skinova a radi dosta brzo.

Instalirao sam chomp sms a ona nativna sms aplikacija mi je obrisana, znaci na fonu imam samo Chomp. Ne stizu mi poruke pa jel to znaci da moram imati ovu default sms ili mora nesto u podesavanjima da se cacka?

A da vas pitam ovako "grupno": Zasto vam je toliko bitno da bude temperatura u stepen tacna?
Ja ne koristim nikakav widget za temp i nikad ni nisam od kada koristim Android to prvo sklanjam sa ekrana :eek:

Instalirao sam chomp sms a ona nativna sms aplikacija mi je obrisana, znaci na fonu imam samo Chomp. Ne stizu mi poruke pa jel to znaci da moram imati ovu default sms ili mora nesto u podesavanjima da se cacka?

Kako ti je obrisana default? Pre ce biti da se taj Chomp (nikad cuo) podesio za default, pa kad ima problema, ne stigne nigde. Deinstaliraj to cudo, pa vidi sta se desava.

Ja mogu da odgovorim u svoje ime. Trenutna temperatura mi je bitna manje-vise, ali bitno mi je da znam prognozu unapred iz raznoraznih razloga, npr. prekosutra planiram da odradim nesto, pogledam apk tamo sunce, dodje taj dan napolju kisa. Ili jos vaznije po satima, pogledam da li ce i kada popodne kisa i prema tome planiram svoje aktivnosti. E sad, problem je sto jos nisam naisao na idealnu aplikaciju.

Pa obrisao sam Titaniumom i dok sam imao Go sms, radilo je sve ok. Sad sam Go sms zamenio sa Chomp-om i imam taj problem. Vratio sam bekap ove nativne app i sad radi Chomp, samo sto imam problem kad mi stigne sms u notification baru mi prikazuje obe poruke.

Mora ti biti i default aplikacija instalirana. Isključi notifikacije u default messaging aplikaciji i neće ti izbacivati duple notifikacije.

...and ban.

@antec briši post dok moderatori nisu videli ili sledi ono što napisa kolega fcinterbgd

Zašto bi dobio ban šta pričate? Ovo su sve free apps, imate i na marketu blacked out Updater iz kog možete da ih skidate

Haha, pazi stvarno, ja nisam ni pogledao link...
Kada sam pročitao black aplikacije, odmah sam pomislio na pirateriju...
Izvinjavam se :p

Skoro sam trazio isto i naleteh na EZ Weather. Lepa, pregledna, ima sve sto treba i teska citavih 1,9 Mb

Ovo je vrh Weather. Odlična app bas kao sto si rekao, Holo dizajn, nema ni ADS-a, ni bloatware-a, widget takodje dobar. U beta fazi je pa je Free, sumnjam da ce biti Free kad izadje iz Bete.

Nego mi nije jasno za sta sluzi ono kad se udje u Settings pod stavkom "WIDGET". Target Alarm i target Calendar, stoji na default. retpostavljam da je to da te vodi na Calendar i Clock App kad tapnes na widget (na sat ili datum) :S: Za sta sluzi World Clock opcija :)

Imam par problema sa net konekcijom.
Desava se da svaki put kada resetujem mobilni moram u setting-u da ukljucujem mobile data.
Zatim, koristim Profile Schedule 2.1.5 da bi namestao na kolko vremenski da mi bude ugasen general profile i stavljen na silent (ili nesto drugo od ponudjenih mogucnosti). I ako sam namestio no change za mobile data sto znaci da koristi default vrednosti podesavanja i pored toga sam bio probao da ukljucim na ON mobile data kako u general tako i u silent, svaki put prilikom vracanja na general net je iskljucen tj. 3g, u stvari ni nemam konekciju a mobile data stoji ukljucen. I onda moram preko setting-a da iskljucim ukljucim mobile data. Isto se desava i za obrnuto, ako stavim silent i posle nekog vremena prebacim na general.
Za cuvanje baterije koristim Juice defender free, isto mi je ukljucen i power saving. JD najvise koristim jer ugasi 3g mrezu kada se ne koristi i to zaista doprinosi na ustedi baterije, ostalo manje vise. Stoji mi na balance. Takodje sam u njemu stiklirao mobile data fix ali i to je bezuspesno.
Neka resenja? Obe aplikacije su mi potrebne a moze i savet za neke alternativne.

^^Verovatno vremenske zone, ne znam, nisam isprobao. Jel si video da ima i kompas, da vidis odakle duva vetar :D

Imam par problema sa net konekcijom.
Desava se da svaki put kada resetujem mobilni moram u setting-u da ukljucujem mobile data.
Zatim, koristim Profile Schedule 2.1.5 da bi namestao na kolko vremenski da mi bude ugasen general profile i stavljen na silent (ili nesto drugo od ponudjenih mogucnosti).
šta sve koristiš u tom profile scheduleru? ako je samo za zvono, imaš drugih rešenja

šta sve koristiš u tom profile scheduleru? ako je samo za zvono, imaš drugih rešenja

Pravo da ti kazem samo za to da mi ukljuci i iskljuci zvono na odredjeno vreme tj. dobro mi sto mogu npr da stavim za 1,2 h da se aktivira ponovo zvono i sto vremenski mogu isto da ukljucim npr ukljucim sada i ujutru u 08h se ukljuci zvono. Ima tu jos dosta pod nekih podesavanja ali sve to ostavim na default i nista ne diram. Cak nisam ni onaj rule ni jednom koristio.

Pravo da ti kazem samo za to da mi ukljuci i iskljuci zvono na odredjeno vreme tj. dobro mi sto mogu npr da stavim za 1,2 h da se aktivira ponovo zvono i sto vremenski mogu isto da ukljucim npr ukljucim sada i ujutru u 08h se ukljuci zvono. Ima tu jos dosta pod nekih podesavanja ali sve to ostavim na default i nista ne diram. Cak nisam ni onaj rule ni jednom koristio.

Probaj "Shush!", krajnje jednostavna aplikacija a odlično radi posao

Wetter, takođe dobra, precizna, lep interfejs kao i widget a i pravili je Nemci. :)

Jel ima neko problem sa textrom, kad kliknem na onaj plus, pored polja za unos teksta, ništa mi se ne pojavljuje, a kao da ostane tastatura uključena samo se ne vidi.

Noup. Sve radi ok

Izasao update za textru, konacno dark mode :)

Vrh Dno