Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Neki dobar camera program,koji zamenjuje u potpunosti stock cameru?

Uslov da pre slikanja program automatski odradi autofocus.

Instalirao sam par nekih novih programa ovih dana i pocele su da mi se pojavljuju neke reklame u notification baru, kao neka zvezdica i kada spustim notifikacije neka reklama na koju kad kliknem otvara mi browser. Kako da ustanovim koja mi aplikacija to radi? Ima neki program?

Ova verzija na Marketu je novija 0.9.0.

^^ Čovek ima stock rom koliko sam provalio, ne može da koristi cm i miui kamere.

Nije sve u brzini, jedino ako treba da slika neke akcione scene :D

Može da proba i camera ics+ camera jelly bean + , one su brže.

Poslednja izmena:
I dalje mi izlazi onaj kineski push notif.Bar kada bih provalio od kog je programa pa da ga nekako "popravim" a ovako mu nista ne mogu.

Imam problem kad god ukljucim skype on mi sinhronizuje kontakte i s**** mi imenik koji sam lepo sredio:D a iskljucio sam sinhronizaciju.

Probaj kad se pojavi da vidis sta je pokrenuto od servisa. Meni je slicno iskakalo zbog weather2umbrela i nista od push detect aplikacija nije naslo sta pravi problem.

Imam problem kad god ukljucim skype on mi sinhronizuje kontakte i s**** mi imenik koji sam lepo sredio:D a iskljucio sam sinhronizaciju.

i meni stalno prijavljuje sync, iako sam ga iskljucio direktno u skajpu. Piece of shit app...
(a to kazem ne zato sto je toliko losha, koliko jer iza nje stoji Microsoft, makar njima ne fali sredstava i ljudi da istri**** bubice iz popularnog softvera, a neke stvari se provlace bukvalno vec godinama, iz verzije u verziju)

Skype je djubre i za komp.

Meni ova telefonska verzija radi dobro, kontakte iz skypa sam spojio sa mojim kontaktima na googlu tako da mi je sve sortirano kako ja zelim.
Samo me nervira sto puno trosi bateriju. Preko noci za 8 sati ako mi phone nije na punjacu sa ukljucenim skype-om potrosi oko 20% baterije na Note-u a kad nije ukljucen za isto vreme se potrosi oko 5% baterije.

S druge strane Viber skoro pa netrosi bateriju ali zato mu je kvalitet zvuka ocajan.

slazem se sa svime... Mislim da ima prostora za treceg igraca, koji bi ih sve pospremio :) Ne znam samo zasto google ne unaprijedi svoj Talk servis i postavi ga kao defakto standard, makar za android platformu?

Treći igrač može da uleti samo ako bude nudio bolji kvalitet za manje pare (skype je već dovoljno jeftin, imaš i google voice, ali samo u USA i Kanadi), više usluga (teško da bilo ko može bolje od skype-a i google voice, a i njega računamo samo kada se ne mešaju provajderi) i ako bude multiplatforma + podrška za standalone telefone.
Apple facetime otpada zbog više razloga, iako je dobra polazna osnova.
Viber, na njega ne vredi ni trošiti reči.
Ima još par aplikacija, poput tango-a, ali van zapadnog sveta nisu mnogo korišćeni.

Uostalom, niko ti ne brani da koristiš/te pozive iz google talka i hangout-e (koji zapravo uopšte nije loš). Ili da plaćate neki lični sip.

Poslednja izmena:
Kakav je Gtalk sto se ticeo voice-a? Neko ga koristi u tu svrhu?

Da li postoji program preko kojeg mogu da zabranim (zamrznem na neki ''privremeni period') nekim aplikacijama da krenu sa radom,a koje su instalirane u telefonu?

Imam neke aplikacije koje periodicno koristim (neke na desetak dana)

A prilikom provere aplikacija koje su trenutno pokrenute,stoje da jesu,a ja ih nisam koristio.

Ili su mozda koriscene pre dva do tri dana,a i dalje mi stoji da su pokrenute

Ne znam koji je tel u pitanju, ne ostaje ti nista drugo nego da sacekas dobar root za taj aparat.

Ne znam koji je tel u pitanju, ne ostaje ti nista drugo nego da sacekas dobar root za taj aparat.

Jedino da sacekam root i posle TB da ih ''smrznem''

Mada citao sam negde da na ISC u opcijama development moze se namestiti koji procesi mogu da rade,kao i da ogranicim broj procesa u nekom trenutku.

Jel probao to neko?

Treći igrač može da uleti samo ako bude nudio bolji kvalitet za manje pare (skype je već dovoljno jeftin, imaš i google voice, ali samo u USA i Kanadi), više usluga (teško da bilo ko može bolje od skype-a i google voice, a i njega računamo samo kada se ne mešaju provajderi) i ako bude multiplatforma + podrška za standalone telefone.
Apple facetime otpada zbog više razloga, iako je dobra polazna osnova.
Viber, na njega ne vredi ni trošiti reči.
Ima još par aplikacija, poput tango-a, ali van zapadnog sveta nisu mnogo korišćeni.

Uostalom, niko ti ne brani da koristiš/te pozive iz google talka i hangout-e (koji zapravo uopšte nije loš). Ili da plaćate neki lični sip.
koliko ja vidim, jeftiniji telefoni ne podrzaju voice na google talk, samo chat, iz samo google-u znanih razloga.
ono sto bi mene za pocetak interesovalo nema veze sa placenim uslugama tipa voice out za fixne i mobilne telefone (koji Viber, koliko ja znam, i nema), vec samo neka aplikacija koja ce raditi na svim android telefonima, imati voice na svim generacijama i nece trositi resurse. Npr. Skype ne samo sto trosi bateriju, nego na HTC-ima koje sam imao (Desire HD i Wildfire S) kochi, a mislim da je uzrok sledeci: kad se prisloni uho na slusalicu, HTC gasi ekran i vjerovatno obara takt procesora, tako da je skype radio odlicno kad se koriste slusalice ili spikerfon, ali cim se ugasi ekran, pocne da kochi i secka. Sa custom rom-ovima nisam imao tih problema
Kakav je Gtalk sto se ticeo voice-a? Neko ga koristi u tu svrhu?
sticajem okolnosti, probao sam samo sa mobilnog na PC... Uopste ne kapiram zasto ga ljudi vise ne koriste, kad vec dodje preinstaliran na maltene svakom androidu? :-/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orux.oruxmaps&hl=en

Најбоља апликација за гпс трек, има мноштво функција. А овој најновијој верзији је јако унапређено прављење офлајн мапа. Бесплатна је наравно.

За оног ко воли да лута по природи што бајсом што пешака а нема неки скупи гпс за ту намену, ова апликација ће одлично да послужи.

Jedino da sacekam root i posle TB da ih ''smrznem''

Mada citao sam negde da na ISC u opcijama development moze se namestiti koji procesi mogu da rade,kao i da ogranicim broj procesa u nekom trenutku.

Jel probao to neko?

Root radi i proveren je odavno za taj čipset. Imaš tutorial. Juče mi je pisao čovek kojem je 992 prvi android fon i sve je uspešno sredio za manje od sat.

sticajem okolnosti, probao sam samo sa mobilnog na PC... Uopste ne kapiram zasto ga ljudi vise ne koriste, kad vec dodje preinstaliran na maltene svakom androidu? :-/

I kakav je zvuk, jel bolji od viber-a? Mislim to mi dodje još bolje od omiljenog broja, samo još devojku da navadim na neki android :D

Vrh Dno