Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Misliš nešto kao ghost? Valjalo bi da to može ali ja nisam čuo.
Možeš sa recimo Titanium backup, ide sve skoro samo

Ok nadam se da to nije najnormalnija stvar na Androidu :) .
Da li za android postoji neki klon recimo da ubacim spisak must have programa i podesavanja da ne bi pri svakom fabrickom resetovanju telefona "trošio" 20 min?
Recimo neki backup na racunar ili bilo gde i sa jednim klikom i par minuta instalirao programe i odešavanja.

ClockworkMod Recovery?

Canis Lupus, ne taj backup, to bi mu vratilo i taj problem...

Presretach, Titanium Backup, moras root da imas, samo da znas...

Ja napravim backup cim stavim firmware i instaliram programe koje stalno koristim i kad nesto zakenjam (u proseku svaki drugi treci dan) samo vratim sve kako je bilo.

Dobro to, ali u njegovom slucaju to nista ne znaci, a i ja volim clean wipe sve da odradim...

Uključio sam na Androidu 2.3 srpsku tastaturu i baš se šokirao. Na tastaturi sam našao samo 29 slova. Pregledanjem sam zaključio da nema tastera Đ.
Pitanje: Koja je po vama dobra aplikacija za slova tj. tastatura za Android tablet?

Ok nadam se da to nije najnormalnija stvar na Androidu :) .
Da li za android postoji neki klon recimo da ubacim spisak must have programa i podesavanja da ne bi pri svakom fabrickom resetovanju telefona "trošio" 20 min?
Recimo neki backup na racunar ili bilo gde i sa jednim klikom i par minuta instalirao programe i odešavanja.
Mozes sa titanijumom da, aplikacije koje ti trebaju, oznacis kao sistemske, ostace na rom-u i posle faktori reseta...
Samo kada ih apdejtujes posle toga, moras manuelno da integrises te apdejtove u rom (tj. moze valjda i batch, ali nece sam to uraditi)

ICS keyboard...samo ces se namuciti dok je namestis ;)

Треба ми google maps, где да нађем, нема на маркету ни уз помоћ market enablera

@gizmoid, telep хвала за линкове. Није ми јасно ја не могу да нађем на маркету ни са маркет енаблером а са овим линком (@gizmoid ) без проблема!?

Poslednja izmena:
treba mi pomoc, po prvi put bih da kupim app preko marketa (a i neta uopste). imam komercijalna banka internet karticu i zakucao sam kod registracije u marketu (koliko vidim google wallet).
jel ime mora isto kao i u google nalogu, ja sam koristio nasa slova š i ć, jel mora adresa da se kuca? koji je postal code za beograd, probao i 11000 i +38111, ne vredi. i jel treba telefon?
hvala.

Poslednja izmena:
Ja nisam koristio naša slova.. adresu sam upisao kao i 11000 za Beograd (gledaj da odabereš ispravnu zemlju CS za Srbiju, tada će ti dozvoliti 11000 za kod) i stavio sam telefon :)

Daj recite mi kako se postavlja mclock sa backgroundom?! Ja ne znam... Napravio sam folder mclock, u njega ubacio miuiclock koji se sastoji od clock1.png , clock2.png , meizu clock1.xml , meizu clock1.xml , Decker.ttf .... Kad hocu da postavim odem na widget 4x2, load xml, kliknem na eto meizu clock1.xml i on mi izbaci samo slova, a backgrounda nema :)

Ja nisam koristio naša slova.. adresu sam upisao kao i 11000 za Beograd (gledaj da odabereš ispravnu zemlju CS za Srbiju, tada će ti dozvoliti 11000 za kod) i stavio sam telefon :)

ima samo Republic Of Serbia (RS) i sta god stavim kao postal code prijavljuje gresku

preko pc-ja sam uspeo da napravim nalog na google walletu, tu ima serbia and montenegro i moze 11000 ali kad obavim kupovinu na marketu napise mi

We're sorry. com.google.checkout.generic.FORBIDDEN
Item_______________________________________________________________Price
Fancy Widgets Unlocker - Highly customizable, beautiful widgets
for your Android home screen._________________________________________$1.28
Tax has not been calculated yet.

Poslednja izmena:
Sto se tice zakljucavanja i personalizacije par stvari, probajte JKAY, odlicno radi na sgs2.

ima samo Republic Of Serbia (RS) i sta god stavim kao postal code prijavljuje gresku

preko pc-ja sam uspeo da napravim nalog na google walletu, tu ima serbia and montenegro i moze 11000 ali kad obavim kupovinu na marketu napise mi

Item_______________________________________________________________Price
Fancy Widgets Unlocker - Highly customizable, beautiful widgets
for your Android home screen._________________________________________$1.28
Tax has not been calculated yet.

Probaj Bosnu. Jeste glupo, ali radi.

Probaj Bosnu. Jeste glupo, ali radi.

obrisao staru karticu na google walletu i registrovao novu (istu) na bosnu. ista stvar kao i ranije

pazi, sad sam obrisao karticu i adresu tj sve sa google walleta i krenuo preko marketa i isti odgovor (We're sorry. com.google.checkout.generic.FORBIDDEN). a ranije sinoc mi je dao opciju da anpravim nalog

Poslednja izmena:
Nemam pojma kako nece, meni registrovalo karticu na Bosnu bez problema. Beograd, moja adresa, moj postanski broj, drzava Bosna i Hercegovina i prihvatilo.

Zadnjih par dana imam problem sa gmail aplikacijom koja je dosla uz telefon. Naime uopste nece da odradi automatski refresh tako da nemam ni notifikaciju kad primim nov e-mail tj moram rucno da odradim refresh.
Nisam nista cackao oko aplikacije, sama je krenula ovako da se ponasa. I nije bitno da li sam na wifi ili telenor mrezi.
Verzija je 2.3.5.2, ako je bitno uopste. U settings-u nemam nista pametno, pa ako znate gde se podesava interval za automatski refresh (ili sta vec) :)

I da, ne znam da li ima neke veze ali telefon je poceo kad mi je konektovan na kucni wifi da izgubi net posle par sati (nije neki predefinisan period). Znaci ne izgubi signal prema wifi mrezi, i dalje je konektovan, nego jednostavno net ne radi. Brisanje mreze iz liste zapamcenih pomogne, ali ponekad moram da restartujem telefon (nije do rutera jer kad njega restartujem nista se ne promeni). Na drugim wifi (kod devojke) nemam ovaj problem.
Jedino ako se gmail zbog toga nesto zabagovao...

Poslednja izmena:
Meni radi normalno taj poslednji gmail. Nemas vremenski interval zato sto koristi push. Ako ti ne radi skini k9 app za mail, mada mora da ti radi.

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Nazad
Vrh Dno