Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Zasto nece da mi sinhronizuje podatke sa Google acountom? Naime, imam dva android telefona registrovana na 2 razlicita googla acounta, jedan mi sinhronizuje imenik, a drugi nece, tj., u jednom acountu imam prebacen ceo imenik, a na drugom nemam? Telefoni su razliciti, jedan je optimus p500, a drugi je lg optimus 3d (kod ovog nece). Drugar ima isti ovakav i kod njega sinhronizuje podatke...

Jel imaš obeleženo da ti sinh kontakte?

Imam...I on odradi kao sync, ali na googl mailu sto je na tom nalogu, nemam nista. Sada sam skinuo neki trial program, koji dozvoljava samo 5x sinhronizaciju i odradio je to, direktno preko telefona nece??

@fortuna:
Pa sinhronizuje sa gmail nalogom za koji je podesen. Uvek mozes da dodas jos neki gmail nalog na telefon pa da podesis sta se syncuje sa kog gmail naloga.

Može li da se "natera" default dialer da prepoznaje ćirilicu u pretrazi, pošto su mi svi kontakti na gmail-u ćirilični?

Shta ima od aplikacija za lociranje telefona i zashtitu podataka prilikom kradje i / ili ako se izgubi telefon ? Dajte neke predloge...

A neshto free i/ili neshto shto se moze naci izleceno ?? :D

Dajte josh predloga pa cu valjda nesto odabrati... Moze i nesto sto se moze naci na mobilism.

lookout je free. placa se premium sa kojim mozes recimo obrisati sve sa telefona ako se izgubi

@fortuna:
Pa sinhronizuje sa gmail nalogom za koji je podesen. Uvek mozes da dodas jos neki gmail nalog na telefon pa da podesis sta se syncuje sa kog gmail naloga.

To i kazem, telefon ispise da je zavrsio sinhronizaciju sa gmailom, a u kontaktima Gmail-a, nemam ni jedan kontakt...

Da li su ti u Gmail kontaktima (na webu) svi kontakti u grupi 'My Contacts'?

Da li su ti u Gmail kontaktima (na webu) svi kontakti u grupi 'My Contacts'?

Nemam ni jedan kontakt. Vidi, da ne gusim ovde, kao sto sam rekao, skinuo sam neki program za sinhronizaciju sa gmailom i on je to odradio, mada mi daje samo 5x mogucnost da to odradim, ali dovoljno za pocetak. Snacic cu se za neki sledeci put

Ups, nisam dobro pročitao, mislio sam da je obrnuta situacija :)... sorry...

@fortuna:
Kako ocekujes da bilo sta sinhronizuje ako nemas nista na gmailu?

JA imam imenik u telefonu, ne na kartici, nego u telefonu i kada uradim sync, on treba da prebaci imenik na gmail. Ovo me sada interesuje: Uradio sam hard reset, posto sam prethodno pokusao da rootujem telefon, ali mi se desavalo, kada hocu nekoga da pozovem, on mi odmah zatvori onaj dealer i kaze da je morao da zatvori aplikaciju. E sada, kada se ulogujem sa svojim nalohom na market, preko telefona skinem normalno aplikaciju, a kada se ulogujem na isti nalog na sajt android marketa, on mi kaze da nemam ni jedan telefon? Kako da na sajtu prepozna da mi je telefon isti, a vec sam skinuo sa marketa nekoliko stavki, preko telefona?

Udjes u kontakte,pa stisnes meni ,jos,podesavanja. Onda pise sacuvaj kontakte u:1:uvek pitaj. 2:telefon. 3:sim 4 ,5,6 su ti nalozi na mailu u zavisnosti koliko ih imas.recimo da ti je pod 4 tvoj nalog(gmail) gde zelis da sinhronizujes kontakte.odaberes 4 i dalje je sve jasno,nadam se. Izvinjavam se zbog pravopisnih greski(glupi ipad ne kapira da veliko slovo ide posle tacke)!

Edit: Misli se na taster "menu". :D

Poslednja izmena:
Batice, nema to u opcijama. Kada stisnes meni, u imeniku, imas pod jos: opcije prikaza, brzo pozivanje, nalozi, uvoz izvoz (nema izvoz za gmail), i moj profil...To da pamti i da pita gde pamti, nema

Edit: I ja mislim na taster "menu" :d

Fortuna- vidi uopste da li si prijavljen na gmail, mozda nisi pa ti zato ne pokazuje.. Inace i kod mene je kao sto je prethodno opisano, ima uvek pitaj, telefon i gmail...

@fortuna
Probaj da scroll-ujes na dole ili gore.
Koji telefon i koja verzija androida?
Kod mene je 2.3.3. , ne secam se kako je bilo na ranijim verzijama.

Mora pored svakog kontakta u imeniku(koji zelis da sinhronizujes) da stoji malo [g].

Poslednja izmena:
LG Optimus 3d, verzija 2.2.2, a na slici se vidi sta imam u opciji imenika, pod opcijama "JOS"

Prilozi

• Opcije prikaza.jpg
    Opcije prikaza.jpg
    35.6 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Sta ti stoji u Settings/Accounts & Sync. Da li imas tamo neki gmail nalog i koji? Kada otvoris taj account sta je sve stiklirano da syncuje?

@fortuna

Glupo pirtanje, a jesi li probao da instaliras neki drugi dialer, pa iz njega da probas..jer kod mene na default dialeru na S2 ima lepo opcija Sync contacts kad pritisnes funkcijski taster.. Takodje jesi li proverio u Podesavanjima telefona, Accounts and sync opcija sta ti tamo stoji?

Sta ti stoji u Settings/Accounts & Sync. Da li imas tamo neki gmail nalog i koji? Kada otvoris taj account sta je sve stiklirano da syncuje?

Vidi, imam dva telefona, jedan je lg optimus 3d, a drugi optimus p500, sa dva razlicita naloga. Na optimusu p500 se izvrsi sinhronizacija, na 3d nece.Stiklirana je sinhronizacija.

Dajte josh predloga pa cu valjda nesto odabrati... Moze i nesto sto se moze naci na mobilism.

lookout je free. placa se premium sa kojim mozes recimo obrisati sve sa telefona ako se izgubi

Nije losa aplikacija, pregledna i jednostavna ali nemoze sama da upali GPS.
Meni je GPS 99% vremena iskljucen zbog ustede baterije... A da locira telefon preko mreze nije bash precizno... Lociralo mi je telefon ali na nekih 250 metara od trenutne pozicije... Mada je ispod pisalo da je preciznost nekih 2100m...

Dajte neki predlog za aplikaciju za lociranje koja sama po potrebi moze da upali gps.

PS: Phone mi je rootovan.

Pablo nemas neki dropdown meni za paljenje GPS-a? Ili nadjes neki widget koji ce ti paliti GPS. Posto ni GoogleMaps ti ne pale GPS automatski, ne verujem da moze onda neki program.

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Moze Samsung DIVE :)

Nazad
Vrh Dno