Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Textra to radi.
Mozes da postavis Screenshot od poruke koja obavestava o propustenim pozivima ko te zvao,ali da je u poruci ime iz adresara,a ne samo broj telefona?
Nesto ne znam da Textra ima tu mogucnost..To mogu Chomp sms i Mood sms,to su neke za koje znam da sigurno pokazuju ime iz adresara..Meni je takodje smetalo ranije sto ne vidim ko me zove kad stigne poruka,pa sam jurio takvu apk..Mada sad furam Googlovu apk za poruke koja nema tu mogucnost,i nesto mi i ne nedostaje.. :)

Nije to bilo njegovo pitanje. Pitao je da kad klikne na broj u sms poruci, da mu se u dialer-u pojavi ime osobe koja ga je zvala, ako je ima u imeniku. Tu mogućnost Textra ima.
Textra nema mogućnost da odmah piše ime u propuštenim pozivima.

Pa to bukvalno moze svaka sms aplikacija,zar ne?
Stigne poruka o propustenim pozivima,u njoj neki broj 06xxxxx,tapnes na njega da pozivas i izbaci ime u daileru ako ga imas u imeniku..To radi svaka i to nije poenta..Poenta je kad ti stigne poruka o propustenim pozivima da u njoj vidis ime ko te zvao ako tu osobu imas u imeniku..Za tako nesto moze Chomp sms i Mood sms,mozda ih ima jos ali sam brdo isprobao i nisam naleteo sem ove dve.

Upravo sam probao textru. Ona radi kao i native google sms app. Probat cu i sa ove dve pa javljam da li mi zavrsavaju posao. Imam broj koji koristim samo za potrebe radnje i gasim ga posle 18h do 8h ujutru. Imam propustenih poziva i samo mi je bitan taj info ko me zvao da bi mogao da kontaktiram poslovne partnere a izbegnem one sto zovu u 23h da pitaju da li imam i koliko to kosta 😊

Za tako nesto moze Chomp sms i Mood sms,mozda ih ima jos ali sam brdo isprobao i nisam naleteo sem ove dve.
Zanimljivo je da je isti developer od Textre i Chomp ali eto iz nekog razloga ne želi da implementira tu opciju u obe app.

Vi koji koristite textru da li vam radi rcs chat?

Pisali smo ranije, ima lako grupisanje kontakata (i dodeljivanje melodija po grupama), dosta toga se moze prilagodjavati (i izgled i funkcije), ima podrsku za dual sim... Nije kompatibilna ni kod mene kad trazim sa SRB naloga, kad trazim sa indijskog odakle sam je i kupio (free verzija je inace dovoljna, kupio sam je da nagradim autore) pokazuje kompatibilnost.

Koja aplikacija daje najpribližniju prognozu, za danas? Znam da npr. sve duže od tri dana nije moguće prognozirati, pa mi je bitno da ujutru kada pogledam app mogu da znam kakav će biti dan, odnosno da li će biti kiše.

Koristio sam do sada YR i AccuWeather ali su počeli dosta da greše sa prognozama. Pretpostavljam da sve one dobijaju informacije iz istog izvora, ali možda se neka pokazala dosta bolja od ostalih?

Ja "koristim" Čubrila na FB :)

Što se tiče klasične aplikacije, koristim Today Weather, izvor weatherbit.io

Jel ima uv vrednost? Spor mi net, probao bih sam da vidim, ovako mi lakse. :)

Sve sam ih probao koje se nalaze na PS-u, a najpreciznija za sada se pokazala "weather and radar".

Jel koristi neko FairEmail? Kakav je sa baterijom? Nesto mi puno bakterije trosi.

Koja aplikacija daje najpribližniju prognozu, za danas?
Ni jedna, kada je konvektna sezona upitanju ni jedan numerički model nije pouzdan a oni su glavni izvor informacija o vremenu. Ako želiš neku precizniju prognozu za to ćeš se morati potruditi sam, od aplikacija slaba korist.

Pozdrav, Može li pomoć oko ovoga? Facebook preko Chrome-a, umesto shortcut-a sam instalirao web app facebook. I problem je ova bela gornja linija gde su obaveštenja. Može li se ovo nekako popraviti? S23 u pitanju. A npr. Benchmark izgleda dobro, dark mode i cela stranica je u dark mode.

Prilozi

• Screenshot_20230726_202632_Chrome.jpg
    Screenshot_20230726_202632_Chrome.jpg
    109.8 KB · Pregleda: 45
Potrbna mi je app koja bi me na odabrane kontakte (poziv ili notifikacija) obaveštavala maksimalnom jačinom zvuka bez obzira na predefinisam status. Znam da je postojala takva app i to dosta davno ali nisam zapamtio ime.

Potrebno mi je da instaliram jednu aplikaciju za auto dijagnostiku. Aplikaciju imam na disku i uopste nemam pojma kako da je instaliram na telefon. Nesto sam guglao ali nisam nasao uputstvo, Ako moze link do nekog tutorijala kako instalirati aplikaciju sa diska na mobilan.

Spojiš telefon na kompjuter, pa u telefon prekopiraš instalaciju. Nakon toga, iz nekog fajl menadžera otvoriš taj apk, fajl i instaliraš aplikaciju. Možda je potrebno da pre toga dozvoliš instaliranje aplikacija iz neproverenih izvora.

@mikav Ta aplikacija čim je na disku verovatno je instalacija samo za kompjuter.
Moraš preko kompa da pregledaš taj disk i vidiš koje su to instalacije, .exe ili .apk

Znam da je bilo više puta ovo pitanje, ali ne mogu da nađem u kojoj je tačno temi bilo?
Kako se beše zove aplikacija koja zamenjuje fabričku opciju dual messenger?
Uzeo sam juče Motorolu Edge 30 Fusion(nema ugrađeni daul messenger), pa pošto koristim dve sim kartice, treba mi Viber i WA za obe kartice.
Čini mi se da je naslov aplikacije nešto kao Island il tako nešto?

Ima i island, al Shelter ti je bolja opcija. On napravi work profil i unutar njega instaliras viber, wa... Ja ga koristim vec drugu godinu, radi perfektno

Vrh Dno