Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da, na preporuku odavde instaliran Shelter na jedan Honor, za sada sve OK.

Znam da je bilo više puta ovo pitanje, ali ne mogu da nađem u kojoj je tačno temi bilo?
Kako se beše zove aplikacija koja zamenjuje fabričku opciju dual messenger?
Uzeo sam juče Motorolu Edge 30 Fusion(nema ugrađeni daul messenger), pa pošto koristim dve sim kartice, treba mi Viber i WA za obe kartice.
Čini mi se da je naslov aplikacije nešto kao Island il tako nešto?
Ja sam koristio Parallel Space vise od godinu dana i nisam imao nikakvih problema

Sva sreća sa andorid 14 dolazi nativno opcija za dve iste app, pa neće biti zezanja sa dodatnim aplikacijama.

Ali beše prisutan neki bug u A14 da ne radi Google pay ako postoje 2 naloga?

Beta je još uvek, valjda će do final ispraviti takve stvari.

Shelter i Island ne mogu da nađem na GP, instalirao sam Parallel Space.

Retko koristim launcher na androidu, imam plaćen Nova launcher, koristio ga dugo do pre par godina i vratio se na "fabriku". I skoro naletim na Niagara launcher i mogu reći da me je baš pozitivno iznenadio, pored mora drugoj launchera koje sam testirao po par dana, da im dam šansu i vidim kakvih sve novina ima.
Elem, Niagara jednostavan, minimalistički izgled a opet zadovoljava sve potrebe plus ima nekih dobrih caka koje drugi nemaju, tako da ga preporučujem ko voli da se igra sa lančerima ili mu je dosadila "fabrika".

OneUI je toliko skockan i utegnut da nema potrebe više da se traži alternativa. Čak mi je bolji i od stock. Koliko vidim(a nisam koristio i ogradio bih se u startu) i ostali "skin-ovi" su dostigli visok nivo upotrebljivosti pa su bar a bar sa stock android iskustvom skoro.

Retko koristim launcher na androidu, imam plaćen Nova launcher, koristio ga dugo do pre par godina i vratio se na "fabriku". I skoro naletim na Niagara launcher i mogu reći da me je baš pozitivno iznenadio, pored mora drugoj launchera koje sam testirao po par dana, da im dam šansu i vidim kakvih sve novina ima.
Elem, Niagara jednostavan, minimalistički izgled a opet zadovoljava sve potrebe plus ima nekih dobrih caka koje drugi nemaju, tako da ga preporučujem ko voli da se igra sa lančerima ili mu je dosadila "fabrika".
takođe imam plaćenu novu ali preferiram niagaru već duži vremenski period +kwgt.. odlična kombinacija..

Prilozi

• Screenshot_20230805-062926.png
    Screenshot_20230805-062926.png
    414 KB · Pregleda: 87
Od kako sam kupio nord2 telefon launchere više i ne koristim. Nova prime launcher sam dugo vreme koristio.

Slažem se za Samsungov UI da je odličan, koristio sam Samsung do skoro i bio sam zadovoljan, kao i Nord2 dok sam imao, na njima sam prestao Novu da koristim. Međutim sad da ih imam , mislim da bi koristio Niagaru. Baš mi je totalno drugačija od ostalih. Koristeću je još par dana da vidim dal sve fercera kako treba i ako mi odgovara pa ću platiti za Pro verziju. Retko plaćam aplikacije, ali kad mi nešto legne, nije problem.

I ja takodje imam bovu prime koju nisam koristio preko 3 god, OneUI je radio besprekorno. Sada sam na motoroli, stock android i takodje nemam potrebu za custom launcherom

Ja korisrim duze vreme unazad Xiaomi telefone,i stalan sam korisnim Nove.Mislim da se ne bi prilagodio bez nje na nekom telefonu.Jednostavno nacin i navika izgleda telefona koji podesis kroz Novu.Jedan isti paket ikona koristim,velicinu ikona,broj kolona.Data dozvola u Magisku za Superusera,itd..

Nisam to nikad radio, a i ne treba meni već kolegi.
Sumnjam, ali ajd da pitam, da li je uopšte moguće prebaciti sms poruke sa jednog na drugi telefon, ali da poruke budu dodeljene onim kontaktima koji su ih i poslali? Isto kao što to radi Viber sa njegovim porukama.

Nisam to nikad radio, a i ne treba meni već kolegi.
Sumnjam, ali ajd da pitam, da li je uopšte moguće prebaciti sms poruke sa jednog na drugi telefon, ali da poruke budu dodeljene onim kontaktima koji su ih i poslali? Isto kao što to radi Viber sa njegovim porukama.
nisam siguran da li sam najbolje razumeo ali svakako ću ostaviti link aplikacije koja odlično radi backup I restore sms-ova i prosta je za korišćenje..

nisam siguran da li sam najbolje razumeo ali svakako ću ostaviti link aplikacije koja odlično radi backup I restore sms-ova i prosta je za korišćenje..
Ova aplikacija je odlična i ja je koristim na više uređaja sam probao na različite verzije androida i nikad nisam problema imao, i da koliko sam razumeo odvojene su sve konverzacije i pamti poruke poslate i dobijene

Teddy McDonald@, treba da kad se otvori aplikacija za poruke, da su sve poruke i dalje tu na novom telefonu, kao da nije menjan telefon. Ne da budu u/na "obalku", već u sms aplikaciji.

Da, to i radi ova aplikacija, a sam backup koji se unosi u sms aplikaciju može da sačuva na oblaku

Možeš i lokalno a i na cloud. Odlična aplikacija iako je ne koristim već duže vreme niko ne koristi sms🤣.

Ne treba meni već mom kolegi za službeni telefon(dobili su nove telefone, pa mora sa starog službenog da ih prebaci na novi). I ja takođe veoma slabo koristim sms.

Zar Google sam po sebi ne radi taj backup što vi pričate?
Ja sam prešao na fon novi i dočekale me poruke koje su backupovane preko Google-a.

Prilozi

• Screenshot_20230808-070233.png
    Screenshot_20230808-070233.png
    226.5 KB · Pregleda: 42
Kad sam bio na pixelu koristio sam google, a prelaskom na samsung koristim njihov cloud i smart switch.

Na pixelu ovaj Google file manager (Files) mi ne izbacuje više obaveštenje za junk fajlove, zar su to ukinuli?
Ima preko mesec dana kako je tako a korisna je bila alatka, briše đubre iz aplikacija.

Na pixelu ovaj Google file manager (Files) mi ne izbacuje više obaveštenje za junk fajlove, zar su to ukinuli?
Ima preko mesec dana kako je tako a korisna je bila alatka, briše đubre iz aplikacija.
i ja sam se tripovao jedno vreme da sam možda slučajno na neki način isključio tu opciju.. ne znam što su je uklonili.. međutim, instalirao sam sd maid (pro) i radi odlično.. jedno vreme je bio neupotrebljiv na pixelu..

Na Nord 2T disabled je Google aplikacija, kao i google keyboard aplikacija. Koristim Swiftkey. Šta treba da instaliram sa Playstore da bi mi radio Voice typing na srpskom, a da ostane google app disabled. Znam da sam to rešavao ranije ali sam zaboravio kako, da li beše google speech ili slično...?

Na Nord 2T disabled je Google aplikacija, kao i google keyboard aplikacija. Koristim Swiftkey. Šta treba da instaliram sa Playstore da bi mi radio Voice typing na srpskom, a da ostane google app disabled. Znam da sam to rešavao ranije ali sam zaboravio kako, da li beše google speech ili slično...?
Snašao se.

Nazad
Vrh Dno