Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

sam se on apdejtuje, bar meni...
ukljucis ga i ostavis, ako nista drugo, par minuta, pa ga restartujes?

Market obrisao, pa restart telefona - instalacija opet nece. Uradio sam backup, sad cu da ga vratim.

Nego, kako se radi update marketa? Imam wifi i kuci, nije mi to problem...

Ttalk via GT540

taj apk od 3.1.3 marketa koji si skinuo i ne treba da instaliras (vending.apk) vec ga kopiras u /system/app i onda restartujes jos jednom sistem... naravno, pre toga bi trebalo da obrises data od starog marketa i obrises vending.apk u /system/app

Nisam nista sredio... te ne mogu da obrisem stari .apk marketa, pa kad mi uspe ne mogu da kopiram novi (sa kartice na fon), pa i to nekako uspe - ali marketa nema... na kraju sam iz titaniuma uradio restore, i sad imam market koji ne radi na gprs-u (nece da mi ucita ni pocetni ekran, samo stoji Loading i vrti kruzic). Kad prodje ispitni rok posveticu se ovome, do tad mogu i ovako :-/

Btw, nemam pojma sta su dozvole... ni kako se namestaju :)
Ttalk via GT540

Hm... kopirao/brisao sa root explorerom? Kad brises udjes u system/app (u desnom gornjem uglu promenis RW) i obrises Vending.apk. Kad kopiras drugi na njegovo mesto drzi na njemu dok se ne pojavi popup i tu u permission stikliras sve u prvoj koloni, a u drugij samo prvi kvadratic i posle reboot. 2 minuta posla. :)

Jel vama radi font changer? Meni nikako nece da ocita fontove :( jel ima mozda neki drugi program ili kako da promenim font?

Edit: namestio sam nije radila verzija sto sam skinuo, ova nova 2.1 radi...

Poslednja izmena:
Experti, pomagajte :)
Imam Nexus S i u zadnje vreme mi se dešava da bilo koji ROM da stavim posle 5-6-7-15 dana počne da mi FC za proces com.android.phone i ništa ne pomaže sem da odem u Airplane mode. Onda tako odradim backup svega šta mi treba, formatiram sve, instaliram novi ROM i posle nekog vremena opet.. Ne znam da li je neka aplikacija, nije mi jasno. Zadnji put mi se desilo kada sam resetovao telefon, sada kada sam hteo da prebacim na 3G... Postoji li neki log ili nešto slično da pogledam u čemu je fora? Jedino šta sam počeo da koristim u zadnje vreme (otprilike i od kada mi se to dešava) je "Viber" ali i kada ga deinstaliram isto se nastavi... Menjao sam više ROM-a, Oxygen, CM7, NSCollab...

Jesi pokusavao sa Fix Permissions iz ROM Managera?

Meni je on sredio FC problem sa novim Marketom....

A ako hoces da vidis sta je problem, kad sledeci put krene sa fc zakaci ga za komp pokreni cmd iz foldera c:\android-sdk-windows\tools pa kucaj:

adb devices
adb logcat > logcat.txt

Bravo! :) To je bilo u pitanju.. Evo je ispravljena verzija, hvala na testiranju :)

Primjecujem da je widget poceo da brljavi po malo,prvo ne pokaze tacno minute a recimo desilo se danas da je 11:26 pokazivao skoro 2 sata :p

Da li se to tebi desava?

Pokusao sam da ga uklonim pa ponovo postavim ali i dalje malo kaska za pravim vremenim (5-10min)

Nope, meni sve normalno. Koji telefon imas, takve komentare sam vidjao na Marketu i za obicni Bob Clock, to se sa nekim telefonima izgleda desava.

Desire HD...Nisam citao sta pisu. Testiracu ga u narednih par sati da vidim.

Koliko sam do sad primijetio, nema veze sa tim koliko je recimo tel zakljucan...Nekad stoji po dva tri sata zakljucan i kad otkljucam pokaze normalno a nekad posle par otkljucavanja u kracem periodu poblesavi.

A ako hoces da vidis sta je problem, kad sledeci put krene sa fc zakaci ga za komp pokreni cmd iz foldera c:\android-sdk-windows\tools pa kucaj:

adb devices
adb logcat > logcat.txt
Hvala ali izgleda da imam jedan drugi problem... Uopšte mi više ne prepoznaje SIM karticu, stalno sam pod "no service".

Jel uz ROM ide i radio ili ne?
Zanimljivo je da wlan normalno radi...

da li neko zna neku aplikaciju kao todo lista ali da je zasticena sifrom ( da pritom nije sifra za sinhronizaciju)? treba mi za tablet

Desire HD...Nisam citao sta pisu. Testiracu ga u narednih par sati da vidim.

Koliko sam do sad primijetio, nema veze sa tim koliko je recimo tel zakljucan...Nekad stoji po dva tri sata zakljucan i kad otkljucam pokaze normalno a nekad posle par otkljucavanja u kracem periodu poblesavi.

Mozda se ne slaze sa tvojim romom (pretpostavljam da imas custom rom, ja sam verovatno jedini koji nema :d)..

nemam ni ja custom rom :d

Btw, dajte neku preporuku za rss reader a da nije pulse ili greader. Imam ovaj poslednji i nesto nisam zadovoljan kako radi.

Zanima me jos nesto u vezi WidgetLocker-a....Nakon zakljucavanja/otkljucavanja telefona app koja je bila otvorena vise nije, znaci vraca me na pocetni ekran. Da li je to normalno ili se moze promijeniti nekako?

Za rss reader ja koristim Anyrss kao widget,super je,i zavrsava mi posao u potpunosti a i lepo izgleda.

Urose, imas u podesavanjima opciju za widget locker da namestis da li da se vraca na homescreen ili ne.

Ne mogu na marketu da nadjem anyrss....!?

@ceftri

A gdje u podesavanjima? Cini mi se da sam sve pretresao malo prije i nisam nasao :eek:

widget locker/settings/advanced/ always unlock to home. Jel to :D

@ Uroš
Ja koristim google reader. U suštini mi se on najviše sviđa, jer je isti kao i reader na webu. Dizajn je standard google, klinički.
Imaš i feedly, koji je prelepo dizajniran, ali nije nešto intuitivan za korišćenje. Bar meni. Nikako nisam uspeo da namestim da mi prikazuje feedove kako ja hoću.

widget locker/settings/advanced/ always unlock to home. Jel to :D

To je to! Hvala druze, ubijalo me to do sad....sad cu da vidim sta jos ima interesantno pod advanced

@Tetsuo
Koristio sam greader do sad i malo mi je dosadio, sem toga sjecka i laguje u poslednje vrijeme jako puno. Dosta clanaka ne prikazuje fino pa moram na web da idem, a dok ucita stranu prodje godina ...

Probacu taj sto si pomenuo

Molim vas, kratko pitanje ali mi je veoma bitno. Imam huawei u8110, rutovan, custom rom, aplikacije na kartici na odvojenoj particiji. Kako, tj kojim softverom da uradim sledece? Prelazim sa kartice od giga na 4 giga pa bih voleo nekako da sve to prebacim a da me ne boli glava. ima li neko malo uputstvo ili link ka programu koji sve to radi :D

Preparticionisi novu karticu i na nju vrati nandroid backup koji si napravio prvo.
Novu particiju možeš da praviš, recimo, rom managerom.

Evo invite ko zeli za online storage. U startu se dobija 11gb i svaki invite donosi 1gb do maksimalnih 50gb. E-mail nije potreban, samo username bilo koji i password. Odlicna aplikacija i na androidu i na windowsu, skoro ista kao dropbox

http://min.us/rbaS8RCx

Da li moze da se rootoje fon, a da ostane na fabrickom romu ili kako se to vec kaze (mislim, da se uradi samo root)?
Da li se posle toga moze uvek vratiti na fabricku varijantu?

Predugacka je tema. Znam da je negde to pominjano, ali ako nekome nije mrsko neka me uputu na brzaka.

Hvala

Vrh Dno