Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

U zadnje vreme mi agresivno nudi instalaciju fb mesengera. Bilo kad udjem sa Chroma, Mozzile ili nekog treceg browsera. Jednostavno ne zelim mesenger vec kao i do sad dopisivanje i pregled poruka iz browsera. Ima li neko resenje kako to da uradim?

Facebook forsira to, da bi što više ljudi prešlo na Messenger/da bi što većem broju ljudi mogli da plasiraju reklame...

U Operi mini (još uvek, ali nije garantovano do kada) sve funkcioniše kao i ranije.
Isto tako i u još par drugih browsera.
Još alternativa su ti Facebook lite, Swipe for facebook...

Sve sam probao i ne vredi, na kraju se vratio na Facebook i messenger pa neka đubre troši koliko troši ...

Od tih alternativna jedino što Swipe valja mada ni on ne može da zameni ® aplikaciju.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Rešenje je i da se prebaciš na Desktop mode u browseru na mobilnom. Tada ćeš imati normalan pristup porukama.

Sve sam probao i ne vredi, na kraju se vratio na Facebook i messenger pa neka đubre troši koliko troši ...

Od tih alternativna jedino što Swipe valja mada ni on ne može da zameni ® aplikaciju.

Čovek ne koristi (i ne želi da koristi) facebook aplikaciju.
Ima nas još, ni ja je nikada nisam koristio niti imam nameru.

Ja koristim onaj djilkoshev patchovani FB i radi messenger iz njega. Sve kako treba.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Svaka čast ko može, najbolja opcija je nemati facebook, ali *** skoro svi imaju pa zatreba ponekad :)

Ma što ne bi koristili, samo stavite u greenify i vozi :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ja ne znam kako kod vas, ali meni ni messenger ni fb aplikacija ne troše bateriju. Čak nisu ni u potrošačima kad bacim pogled ili su negde pri dnu. A nisu ni na greenify listi. Naravno official sa playstore - a. Ne beta i ne alfa, to sam nedavno izbacio iz upotrebe.
A sto se tice ovih drugih aplikacija, nista ti ne radi kako treba. Imam kupljeno bar 3 komada i sve se svodi na isto. Chat malo radi malo ne, poruke kasne, feed uradi refresh pa posle ne možeš naći to što si hteo, scroll očaj.

Sent from my D6503 using Tapatalk

A sto se tice ovih drugih aplikacija, nista ti ne radi kako treba. Imam kupljeno bar 3 komada i sve se svodi na isto. Chat malo radi malo ne, poruke kasne, feed uradi refresh pa posle ne možeš naći to što si hteo, scroll očaj.
Ja sam (kod drugih, pošto kao što sam napisao je ne koristim) vrlo često vidjao probleme sa FB ap.
Upravo sa baterijom i sa monstruoznim korištenjem rama, na to su se najčešće žalili.
Kada su prešli na alternative koje tebi kod tebe ne rade posao niko od njih se nije vratio nazad na FB ap.
Tako da je sve to subjektivno, u smislu da ko voli neka izvoli, bilo FB ap, bilo nešto drugo ili treće.

Pa mozda njima ima prednost samo zbog manjka rama na telefonu. Znam kako to izgleda. Ali već neko vreme je stabilan sa baterijom. No da ne dužim, svako koristi sta mu više odgovara

Jedna od prednosti je i manja mogućnost za kupljenje kojekakvih podataka kada se koristi neki od wrappera. Barem ja to tako vidim.

75dd1d16e620245f55cce64deb224912.jpg

3357406324a750c2c5e1f4b1aa9f415c.jpg

Posle HR i dalje me ubija google play services.
Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Sta je na kraju najbolje resenje za aplikacije, ne brisati ih iz rama, brisati one koje se ne koriste, restartovati telefon na desetak dana? Ja sam mislio da trebaju da se brisu, ali u poslednje vreme stalno citam da pisete da se to dzabe radi, pa mi nije jasno[emoji1]

Ako imas root stavi greenify i uživaj

Može, ima onaj deep sleep, ali sa donate verzijom

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Imas dve tri strane unazad kacio sam moj post iz teme, pa skini taj patchovani fb ili na xda otidji i nadji fb patcher, pa patchuj koju hoces verziju.

Hvala, ali mrzi me da se zezam sa time ...

Facebook i messenger beta program pa kako radi neka radi i neka troši koliko troši ;)

Da li postoji neki način da se onemogući ažuriranje samog Play Store-a?

Vrh Dno