Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ljudi pomagajte, kako da iskljucim da chrome pamti stvari koje kucam/pretrazujem. Na google nalogu mi je iskljucen web history ali to se izgleda ne primenjuje na chrome.

Preporuka za neki program za PC za backup android telefona?
Nisam nikada radio, a moram nositi tel na servis a nebih ovako napunjenog da ga nosim...

Nisam nikada radio, a moram nositi tel na servis a nebih ovako napunjenog da ga nosim...
Klasičan copy paste na hard. Ne treba ti program. Mislim na fotke, muziku, dokumenta. Što se tiče poruka imaš sms backup program na Play Store-u, kasnije taj fajl prebacis ili na dropbox ili u komp, Viber nema backup, a WhatsApp ti je povezan sa Google Drive-om. Kontakti su na Google-u. Kad sve to prebacis, odradis factory reset i to je to.

Neka proba Helium backup, ako saradjuje sa njegovim telefonom to je ono što mu treba za kompletan backup (a root nije potreban.)
Ipak je lakše sve bekapovati i vratiti u komadu...
https://www.clockworkmod.com/carbon
Pogledacu.
Klasičan copy paste na hard. Ne treba ti program. Mislim na fotke, muziku, dokumenta. Što se tiče poruka imaš sms backup program na Play Store-u, kasnije taj fajl prebacis ili na dropbox ili u komp, Viber nema backup, a WhatsApp ti je povezan sa Google Drive-om. Kontakti su na Google-u. Kad sve to prebacis, odradis factory reset i to je to.
Hvala, u svakom slucaju na predlozima....

Ostala mi kartica u telefonu, nece napolje a nebih da je cupam a nebih ni da mi u servisu razgledaju po podacima...
Ovako uzmem novu karticu a oni kada izvade tu iz tel neka je bace...

Poslednja izmena:
Hmm... Nešto je bilo tu kada mi je trebao backup i pošto nije bio telefon rutovan od prijatelja, rešio da probam Helium, ali nije nešto radio. Posle toga sam i zaboravio na njega. Stavljam ga na listu da znam za ubuduće :)

Jedno pitanje, da li je neko uspeo u PS da doda Intesa internet karticu, posto kad otkucam sve podatke, izbaci da nije dobar broj kartice. Znaci u pitanju je kartica za internet plaćanje Intesina.
Ne znam koja je svrha ove kartice ako ne moze, zato sam je i uzeo da nju stavljam za plaćanje i po potrebi sa deviznog računa tu da prebacujem koliko mi treba, a ne da dajem podatke od Elektron koja je vezana direktno za devizni račun.

Imas li para na kartici? Posto Google uzme dolar-dva da bi verifikovao karticu, pa to posle vrati.

Trenutno nemam, hteo sam da je dodam prvo u PS da vidim hoce li je prihvatiti, pa bih onda prebacio. Sad cu prebaciti jedno 5 eur pa cu onda probati. Hvala na predlogu.

Edit: Prebacio 10 eur i registracija kartice uspela. Skinuli 0.97 eur. Mogao bih pokušavati do sudnjeg dana, kad izbacuje da je pogrešan broj kartice, trebalo bi da izbaci info da nema sredstava na kartici za verifikaciju, onda bi ljudi znali u čemu je problem, ovako ispada da nije kartica ok. Hvala jos jednom na informaciji.

Poslednja izmena:
Postoji i GO backup, jeste da je GO ali završava poso. Samo nađi pro verziju jer ona pravi backup svega, imenik, poruke, zvono, pozadinu, i aplikacije (ali ne i njihove podatake ako nemaš root).

Edit: Prebacio 10 eur i registracija kartice uspela. Skinuli 0.97 eur. Mogao bih pokušavati do sudnjeg dana, kad izbacuje da je pogrešan broj kartice, trebalo bi da izbaci info da nema sredstava na kartici za verifikaciju, onda bi ljudi znali u čemu je problem, ovako ispada da nije kartica ok. Hvala jos jednom na informaciji.

A *** kontaju ljudi da imaš para na kartici kad već hoćeš da je dodas :)

Kad smo već kod backup-a, desilo mi se da mi je riknula SD kartica, a hteo bih da uradim backup roma kako bih probao beta verziju CM-a. Do sada sam backup radio u recovery-ju, međutim sada nemam dovoljno prostora (potrebno mi je 7gb). E sad, imam otg kabl i usb flesh od 32 gb, pa mi je palo na pamet da tamo smestim backup roma, pa me zanima koja je najbolja aplikacija za to? Imam root.

Ova myappfree reklamira aplikacije koje su već besplatne... Ne kapiram foru... :D I to prikazuju kao da su koštale 2$ a sada su besplatne...

Ne znam stvarno... Na Windows phone-u sam koristio, bila je aplikacija koja mora da se ima, međutim ovde ne znam sta ce da bude, ni ja nisam bas zadovoljan...

Ova myappfree reklamira aplikacije koje su već besplatne... Ne kapiram foru... :D I to prikazuju kao da su koštale 2$ a sada su besplatne...
Pa objasnio je gore kolega. Ne moze apk na gp koja ode na free posle da se promeni na paid. Valjda zbog toga nudi samo apk koje su inace free

Potpuno suludo da na windowsu jednom instalirana aplikacaija kao free iduci put ako je obrises trazi da je platis. Sta one time only je free, glupost nevidjena.

Pa objasnio je gore kolega. Ne moze apk na gp koja ode na free posle da se promeni na paid. Valjda zbog toga nudi samo apk koje su inace free
Ma skontao sam to, ali zbog čega onda prodaju foru da daju popust kada su te aplikacije i ovako besplatne... Lažna reklama.. :)

Kako da se otarasim ovoga u chrome-u? Kad kliknem na clear history telefon obrise samo te prve 3 stavke, ciscenje history-a isto ne pomaze...

9e74f302965a1e1406b3e7e5232ce8ee.jpg

Kako da se otarasim ovoga u chrome-u? Kad kliknem na clear history telefon obrise samo te prve 3 stavke, ciscenje history-a isto ne pomaze...

Da nije mozda ku**ina? :D
Tu samo raste zbidelj, to je biljka koja leci i od side....

P.S To kod tebe neki stari chrome? Kod mene na novom ne cuva pretragu tako...
Ako si ulogovan u chrome-u izloguj se...

Screenshot_20151218-184751.png

Tako je kod mene pocetna...

Poslednja izmena:
Kada smo kod backupa, postoji li način da se napravi kompletan imidž celog sadržaja telefona, kao npr. na PCu pomoću Acronisa ili Ghosta?

A *** kontaju ljudi da imaš para na kartici kad već hoćeš da je dodas :)
Ma trebali su samo reci, dalje neces moći :), prvo plati pa se klati :).

Nego još jedno pitanje, kupovina uspela, nego sve cene su u usd, nigde nisam video ima li opcije da se prebace cene u eur, posto svakako skida eur, pa da znam tacno koliko će skinuti. I da li se uzima neka provizija, ja sam kupio nesto od 2,5 usd, pa nisam primetio zbog konverzije u eur jel skinuo i neku sitnu proviziju.

@dark warrior i kod mene je takva pocetna, nemam taj problem na pocetnoj nego kad npr potrazim nesto pa se vratim na google da potrazim nesto drugo i onda kad tapnem na search bar on prikaze prosle pretrage...

Chrome je najnoviji...

Moguce je da ce na ovu foru moci da se otkljucaju neke funkcije, za aplikacije koje imaju IAP. E sad, na windowsu(phone) je to bilo kada jednom skines, ili aktiviras to je zauvek otkljucano/kupljeno, dok ovde ce to da traje izgleda samo dok ne obrises aplikaciju, pa po meni nema neke velike koristi.

I mene isto interesuje ovo za backup... Da li isto moze preporuka za neki program pomocu koga mogu da napravim backup neke aplikacije, za telefone koji nisu root-ovani, znaci hocu da iz instalirane aplikacije "izvucem" apk instalacioni fajl? Davno sam imao android pa nisam bas sada u toku...

I za kraj, da preporucim download accelerator plus, sjajan download manager, besplatan, nema reklama, nema iap, sve radi super, skida sve.
download accelerator plus

Iskljuceno mi je vec, to je ono sto me buni... Zasto cuva prokleti history kad mi je iskljucen na google nalogu... Glupost...

Vrh Dno