Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Može u EU, van iste nikako, eventualno ko hoće da se zeza sa AltStore i da potpisuje dev sertifikat na svakih nedelju dana što je smaranje neviđeno
SideStore sve radi automatski u pozadini i bez potrebe za kompjuterom. Za godinu dana nisam uradio nikakvu intervenciju. uYou + i LiveContainer za sve ostalo.

Sa nama na putu nema od kada su uveli sankcije, tada je i skinuta i ne moze se instalirati nikako..
Kad se ukinu sankcije, mozda je vrate..
Do tada samo fizicka ili preko androida

Sećam se kad sam prešao na iPhone toliko mi je falila gBoard tastatura...
Tad nisam znao ništa o iOS-u i kad sam kasnije saznao da mogu da imam i Google Photos i gBoard već sam se navikao na SwiftKey ali region sam svakako promenio. 😊

Dajte nesto za wireless/wifi transfer fotki i videa na pc win. Ukoliko ima nesto dobro free, bez reklama itd, extra, ukoliko ne, onda nesto sto se placa, ali da zaista i vredi te pare.

Savet za sve koje nerviraju reklame u besplatnim aplikacijama na IOS. Postoji DNS profil koji može da se ubaci, tj. može više profila, tako da ih je moguće rotirati. Moja preporuka je da ubacite AdGuard DNS profil, tako da će slično da radi kao private DNS na Androidu. Na masi besplatnih aplikacija koje terorišu reklamama, praktično reklame uopšte ni ne vidite. Ukoliko ne nedostaju druge funkcionalnosti, aplikacija izgleda kao da je plaćena.

Lako se isključuje i aktivira DNS profil, za slučaj da neke aplikacije ili sajtovi neće da rade sa njim, što se u mom slučaju ispostavilo kao baš retko.

Apple je ( konacno) najavio Final Cut Camera 2.0 koji donosi dugo ocekivane funkcije koje odavno imaju druge aplikacije... stize kao besplatna aplikacija krajem meseca... vise detalja:

Pitanje u vezi matične Kalendar aplikacije:

Zvanični (Apple) kalendar državnih praznika u Srbiji ne postoji, bar ne za sada. Postoji li neka zamena koja bi mogla da se ubaci u Kalendar app? Našla sam neke na netu, ali su ili na engleskom (a mene interesuje na srpskom) ili imaju masu raznih verskih i ostalih (da ne kažem političkih) napomena, pa se gubi preglednost šta je praznik a šta ne.

Za sada to rešavam tako što sam napravila poseban kalendar koji ažuriram kad se setim, ali idealno bi bilo ako taj kalendar već postoji.

@niksen-biksen
GPT može da ti izgeneriše kalendare za šta god ti padne napamet, ako već ne postoji. Zadaj mu bilo koji sajt gde imaš informacije koje su ti potrebne i on će da ti napravi kalendar koji možeš da importuješ gde god hoćeš. Za Apple nisam koristio, ali jesam za Google, tj. koristim.

Ukucaj ovo u GPT i skini ICS fajl pobogu:
Izgeneriši mi kalendar za IOS (apple) svih državnih praznika u Srbiji za 2025 i 2026 ako već postoje sve informacije.

Dodaj ako želiš da bude na ćirilici, na danskom, šta god, pa taj fajl ubaci.

Procitao sam sve o prebacivanju na us-nalog.
Meni treba obratno jer supruga na us nalogu nema lidl, dm i ostale slicne app.
Buduci da ima o,20 cent (pisem apple podrsci-please clean my ballance?)
  • i onda ostaje postojeci us nalog ali uz mogucnost prebacivanja na Srbija region?
  • ili moram da otvorim novi srpski nalog komplet i obrisem US pa polako sve od pocetka?
  • ili sign in/out srbija ili us na app store??

Pojednostavljeno, kako koristite lidl, dm, lily aplikacije za srbiju ako imate us nalog? Hvala

Ps. Predlog za aplikaciju tipa “find my kids” ako uspem da predjem na Srbiju. A mozda i bas ta radi za Srbiju? Us nalog imam od 2015…

Napravi novi, lokalni nalog i samo skini te aplikacije koje ti trebaju. Posle se vratiš na glavni nalog.

Mozes da prebacis App Store sa US na Srbiju i skines te aplikacije, to je lakse, ili da pravis poseban Apple ID sa nasom lokacijom.

Ako nema neki poseban razlog za US nalog, moze slobodno da se prebaci na nas, mocice da placa Cloud itd, nasim karticama.
Svakako moze na isti nacin da se uloguje na US i skine app ako ima neki poseban koji tamo ima, a na nasem nema.

Vrh Dno