Šta je novo?

Aplikacije - iOS

BlackHole koristim za video snimke sa tik toka a Insta Down za snimke sa fb-a.

Mozda ce ovo pitanje za one koji goriste iPhone telefone izgledati prosto, ali za nas koji dolazimo sa Android OS-a bas i nije.
Dobih danas iPhone 14 Pro Max i treba da ga pokrenem/konfigurisem(sto mi nije problem), ali jeste problem da instaliram Google aplikacije(google nalog-da bih imao sve kontakte sa njega, google photos, gmail, gmape, gdrive, itd...). Nekad davno kad sam probao da koristim iPhone 6 se morao staviti region Amerika da bi se mogle instalirati Google aplikacije, da li je tako i danas ili ima neki drugi nacin/postupak?

Lakše je da napraviš novi nalog na Ameriku i kad ti tako nešto zatreba odjavis se iz primarnog naloga, uloguješ na američki, instaliraš šta ti treba i vratiš na primarni. Ažuriraju se posle normalno te aplikacije.

Cekaj malo, polako...

Koji nalog prvo da napravim, na Ameriku ili na Srbiju? Da li jos uvek treba neka adresa americka da bi se mogao taj americki nalog napraviti?

da

primarni napravis srpski, tu mozes i da vezes srpsku credit card

drugi napravis americki, za free aplikacije koje ne vidis na appstore kada si na SRB region. pa se samo odlogujes u app store sa SRB i ulogujes USA nalog, posle kada se aplikacije updateuju nema potrebe da menjas (mozda nekada zatrazi password od tog sekundrarnog naloga)

Napravi srpski, skini sve što ima i onda napravi američki i tamo imaš sve potrebne aplikacije.

Treba ti adresa i to nađi na Google maps neku u Delaveru ili Minesoti pošto se tamo ne plaća porez, ako bi hteo neku aplikaciju da kupiš 😃

Inače kad se loguješ sa primarnim Apple ID nalogom, za promenu Apple Store ideš na Settings, klikneš na tvoj Apple ID na vrhu, Media & Purchases i tu se samo izloguješ sa srpskog i loguješ na američki. Isto uradiš kad poskidaš potrebne aplikacije 😃

Možeš i obrnuto ili samo američki nalog i dokupiš gift kartice ako hićeš da nešto kupiš. Mislim da mnogi davnašnji korisnici i dalje drže primarni američki nalog 😃

Sad ste mi tek zakomplikovali, ajde ovako...

Taj telefon nece ostati kod mene da ga koristim duze od x dana(x je broj dana dok ga ne prodam ili manjam za Samsung S23 Ultra). Treba mi samo da imam moj imenik sa Google naloga, Viber i WhatsApp aplikacije, Gmail. Gmape i GDrive(imam neke ringtons i notifikacije koje koristim za obavestenja o pozivima i porukama, posto slabije cujem, pa sam nasao te zvukove koje odlicno cujem i koje uvek koristim na svim telefonima koje koristim).
Da li je problem da mi nalog/region bude samo Amerika.

Necu kupovati aplikacije.

nije

Da li moram da napravim passcode, sta necu moci koristiti ako ga ne napravim?

Face ID za početak, on mora sa passcode-om. Ako ti je uslužni, napravi samo taj američki nalog i sve uredu 😃

Ne treba mi face ID. Mogu da instaliram aplikacije sa AS bez njega, jel tako? Kao sto rekoh, koristicu ga samo dok ga ne prodam ili menjam za S23 Ultru.

PS: nije mi trazio adresu americku, jel to ok ili nije?
Sad mi trazi adresu kad sam pokusao da skinem aplikaciju sa AS.

Poslednja izmena:
Jos uvek traze broj telefona(fiksni ili mobilni)? kako njega naci?

610 i ostale brojeve sam "lupio", i uspelo je.

E sad, kako prebacuti sve(2500) brojeve sa mog pravog google naloga(posto sam Apple ID nalog napravio sa novog google naloga koji sam sinoc napravio?
Pravi google nalog nije hteo da prihvati, verovatno im je u bazi ostao taj mail od iPhone 6s kad sam ga pokusavao/probao da koristim.

Export .csv i ulogujes se na Apple nalog pa importujes .

^To sam i uradio jos sinoc i skinuo mi samo 40 kontakata od 2500
Uspelo je!
Hvala obojici!

Kad smo već tu, još jedno pitanje.
Sigurnosne kopije sa Vibera i WhatsAppa se ne mogu vratiti posto su na google nalogu uskladištene ?

Poslednja izmena:
Ok, pretpostavljao sam. Nije mi ni bitno.
A da li može sa gdrive da se melodije/zvukovi koriste kao ring tone i notifikacije? Skinuo sam ih, ali ne znam kako da ih ubacim kao opcija za izbor notifikacije i ring tone ?

moze preko 3uTools

samo sto bi se cimao, kada ces ga brzo prodati i uzeti Samsung?

Na messenger aplikaciji ako se ugasi ton za zvukove tokom četa,ugasi se posle i zvuk za dolazne poruke. Ima li neki fix za to?

Bas sam je pre utakmice instalirao i kad hoću da namestim tu melodiju za ring tone, izbaci mi ovo…

Negde grešim ali gde?

Prilozi

• IMG_0019.jpeg
    IMG_0019.jpeg
    189.9 KB · Pregleda: 73
Ah bre, nisi ni pogledao klipove na YouTube. 😁 Prvo željenu melodiju odnosno pesmu prebaciš u mp3 preko onog programa "From YouTube to mp3". Nakon toga pesmu memorišeš u Files.
Jednostavno je.

Nisam pogledao jer sam tu aplikaciju skinuo pre nego sam procitao tvoj post.
Moje melodije, odnosno pre bi se reklo zvukovi, nisu sa YuoTuba, već sam ih davno pre jedno 10 godina skinuo sa Zegde aplikacije i prebacio u GDrive.

moje je previse unique :)

zvono i notif

IMG_1007.png

Nazad
Vrh Dno