Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Da li neko ima problem da mu ne radi forward email ako je aktivirana hide my email opcija?

Imam USA nalog, dodao karticu normalno i sam sebi saljem sa Apple store-a. Bez provizija i gluposti.
Jako često ovamo imaju akcije, pa npr kupiš lupam 20$ gift card za manje pare. Zato sam na uzimao tu, jer često ispadne jeftinije a nikakve probleme nisam imao.

Upravo sam probao i super lako ide. Sledeci put lakse jer je zapamtio sve podatke. I iz emaila se na klik redeemuje bez unosenja koda rucno. Stvarno bolje od shady sajtova.

Nisu to nikakvi shady sajtovi, svi su legit i godinama rade i sve full.

Naravno kako kome je lakše.

Od početka maltene sam i ja na US store, ne treba mi ta aplikacija uopšte me i ne zanima, ali pitaju me svaki put na kasi u DM jel je imam, pre neki dan se setio da je stavim, ali nema je :)

Pozz drugari. Mozel neko da mi kaze preporuci aplikaciju preko koje mogu da pojacam glansocu nekog videa? I drugu aplikaciju preko koje bih mogao da ubacujem delove pesama koje zelim u nekim snimcima? Pita dugogodisnji android korisnik ☺️

@DGoran Imaš veoma velike mogućnosti customizacije watch aplikacije lako na telefonu. Do 4 ekrana različitih layouta za svaki sport koji menjaš real time lako na satu. Svaki layout možeš sam da prilagođavaš da bude prost ili složen. Biraš kao lego kocke delove i veličinu fontova. Neverovatno je bogat izbor informacija na raspolaganju. 504 metrika za šetnju. 649 za trčanje, 612 za bicikl.
Kupio sam aplikaciju ali to nije to sto sam trazio ili se ja ne snalazim. Prvo sto mi smeta je da je vecina stvari na satu,to mi ne treba.Treba mi da posle,na telefonu,ko covek pogledam parametre. Ne trebaju mi u real time-u. Druga stvar koju sam primetio je da Apple health ne sinhronizuje za Workoutom , posto nemam nista u istoriji,aplikacija ne prikazuje nista iako je sve dozvoljeno. Strava je raila i imoprt i export,zavisi sta sam pokrenuo (mislim koju god app da sam pokrenuo za pracenje parametara.
Mozda nisam skontao kako sve radi pa se ogradjujem.

@DGoran Proveri da li je upaljen BT na satu i mobilnom. Sve se sinkuje samo. Statistika i pregled na mobilnom su dostupni čim završiš sesiju sporta. Trajno. Odmah šalje. A tamo pregled brutalno detaljan sa sve skrečovanjem time line i mapnim pregledom svih mogućih parametara. Za svaki momenat kretnje znaš. Export gpx, tcx, strava upload. Pravljenje svojih ruta. Takođe se vide sve sesije u apple fitness. Nije divljački nego sve integrisano. Te permisije bih proverio za health da li ima na satu i na mobilnom.

naravno da je ukljucen BT kako drugacije? ko jos gasi BT na apple watch i iphone

Gasim ja nekada kada je baterija na izdisaju da bih mogao platiti u radnji pre nego sto zamre. Nema nekog razloga da ne sinkuje. Dao bih joj malo vremena da krene ali bitno je znati da radi na taj način.

Prilozi

• IMG_4922.png
    IMG_4922.png
    112.8 KB · Pregleda: 42
  • IMG_4921.jpeg
    IMG_4921.jpeg
    72.6 KB · Pregleda: 44
Kupio sam aplikaciju ali to nije to sto sam trazio ili se ja ne snalazim. Prvo sto mi smeta je da je vecina stvari na satu,to mi ne treba.Treba mi da posle,na telefonu,ko covek pogledam parametre. Ne trebaju mi u real time-u. Druga stvar koju sam primetio je da Apple health ne sinhronizuje za Workoutom , posto nemam nista u istoriji,aplikacija ne prikazuje nista iako je sve dozvoljeno. Strava je raila i imoprt i export,zavisi sta sam pokrenuo (mislim koju god app da sam pokrenuo za pracenje parametara.
Mozda nisam skontao kako sve radi pa se ogradjujem.
Radi sve na WorkOutdoors provereno. Definitivno najbolja aplikacija za AW kad je u pitanju fitnes.
Nije samo real-time vec moze i na telefonu da se pogleda nakon treninga. Mislim da je zapravo AW jako smesan za neko ozbiljnije trcanje/vozenje bez te aplikacije.

interesantno, uzeo sam ipad air pre 3 meseca i dobio samo apple tv promo 3m free (eu).
juce sam aktivirao stari turski nalog da produzim disney+ i vidim da me sacekale jos 2 promocije nakong toga, apple arcade i apple music 3 meseca gratis, sto nisam dobio na eu nalogu..

Da li ima neka tastura koja ima zasebno tacku i zarez bez da mora dodatna akvizija kroz tastere da bi se kroz njih doslo?

SwiftKey ima tačku odmah na ekranu, a zadržavanje na tačku i swipe na levo ti daje zarez.

Ali da, neće mi biti jasno nikad da fabrička tastatura nema tačku i zarez bez da ulaziš prvo u meni.....

Fabrička tastatura čini mi se da nema ni predictions... Odnosno ne mogu da nađem tu funkciju.
Sreća pa SwiftKey sve ima kao i gBoard.

Da li neka tastatura na iOSu ima diktiranje na srpskom? Gboard (Googlova) bi trebalo da ima, ali ja nisam uspeo da je osposobim za to, ako neko zna neka napiše kako?

Posto ste je hvalili,probao i ja SwiftKey.Nesto mi nije legla,ne znam stamje. Obrisao je posle 2 dana. Navika je cudo a ja navikao na ovu grdu,fabricku.

Mozes izabrati da diktiras na srpskoom. Tamo negde pod voice search trebas podesiti,ako se ne varam.

Navika je čudo.
Ja se jedva navikao na SwiftKey. 😆 Jer kad sam uzeo iPhone store mi je bio na Srbija i kasnije se prebacio na USA ali tad sam već potpuno navikao na SwiftKey.

Ja SwiftKey godinama koristim i na ajfonu i na androidu, sad jako teško i sporo bih pisao bez ove tastature, a i toliko je naučila kako pišem i šta da swipe to type radi odlično i sve mi ispravlja kako bih i želeo, jako retko i sitno se desi da pogreši nešto.

A kakve veze ima SwiftKey sa tim na kojem ti je storu fon?

Mozda ga tada nije bilo na nasem.

gBoard i Google Photos nema na našem storeu. Makar ih nije bilo u februaru kad sam prešao na iPhone. Samo zato sam prešao na SwiftKey jer je fabrička iPhone kriminalna tastatura.
Već 3-4 sam na USA store i tu ima sve.
Ne, ne treba mi DM aplikacija. 😁😁

Pozdrav . Skenirao sam aplikacijom notes ličnu kartu ,pasoše itd jer mi odgovara da sam cropuje sliku. Medjutim danas da pošaljem ličnu kartu viberom vidim da je velika matematika jer druga osoba nema ios
. Da li može preko fabričke kamere da automatski skenira tipa ličnu kartu i pasoš i sam cropuje?

Pozdrav . Skenirao sam aplikacijom notes ličnu kartu ,pasoše itd jer mi odgovara da sam cropuje sliku. Medjutim danas da pošaljem ličnu kartu viberom vidim da je velika matematika jer druga osoba nema ios
. Da li može preko fabričke kamere da automatski skenira tipa ličnu kartu i pasoš i sam cropuje?
Kada skeniras nesto u notes-u iznad skeniranog sa leve strane imas jednu strelicu na dole, tu kada udjes imas opciju save to files i nakon toga je file u pdf-u koji moze svako da otvori. Jedini problem koji su napravili sa ios 18 jeste da sad skenirani fajlovi mnogo vise zauzimaju prostora pa ako skeniras vise stranica moze se desiti da ne stane u mejlu gde je ograniceno na 25mb.

Skeniraj iz Files aplikacije ubuduće, em možeš da organizuješ po folderima, em je fajl odmah u PDF formatu.

Koju aplikaciju preporucujete za download snimaka sa fejsa i insta? Jos bolje bi bilo da sama aplikacija dozvoljava dwnld sa oba mesta

BlackHole.
Naravno, profil sa koga skidaš mora da bude otključan da bi video mogao da se skine.

Nazad
Vrh Dno