Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Tako je. Nemoj bacati pare to je sve isto. Jeste, ali šipak.

Znam ja zašto sam preporučio ovu app. Ne nije ni blizu adguarda.

Kad ljudi počnu da donose telefon na servis zato što im ne radi internet,a sve zato što je pukao adguardov dns ili se uspori net maksimalno niko ne pomisli na adguard. Nego ljudi odmah prave dramu.
E bas ovaj problem imam sa adguar dns na androidu.

Pa i taj Adblock radi po istom principu kao AdGuard, salje upite na privatni DNS. Ako nece AdGuard Dns ima NextDns koji je možda i bolji, isto dzabe. Meni nikad nije zabagovao internet dok idem preko DNS, a i sumnjivo mi to da neko zna da namesti Dns, a onda kad ne radi internet vodi ga u servis...u svakom slučaju imam i ja taj adblock i prestao sam da ga koristim, kad vidim da trosi bateriju, a nista ne radi vise od AdGuard dns-a.

Slazem se za adguard. Zna internet zabagovati nekada. Desavalo mi se na 11pm. Za sada na 13pm radi ok.

Ovaj poslednji apdet za SwiftKey je užasan . Kliknem da izbriše slovo on briše celu reč ,, da poludiš

Pa i taj Adblock radi po istom principu kao AdGuard, salje upite na privatni DNS. Ako nece AdGuard Dns ima NextDns koji je možda i bolji, isto dzabe. Meni nikad nije zabagovao internet dok idem preko DNS, a i sumnjivo mi to da neko zna da namesti Dns, a onda kad ne radi internet vodi ga u servis...u svakom slučaju imam i ja taj adblock i prestao sam da ga koristim, kad vidim da trosi bateriju, a nista ne radi vise od AdGuard dns-a.
Da li mi mozes poslati setovanja za NextDns?

Odes na sajt njihov pa dobijes profil tj registrujes se,kao.

Koji program je dobra alternativa Shazam-u?
Izbacuje mi info da Shazam nije dostupan u SRB regionu.

Prilozi

• Shazam.jpg
    Shazam.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 122
A da instaliraš Shazam aplikaciju, da je ne pokrećeš iz control centra?

Hvala na odgovoru.
U Kontrolnom centru imam ikonicu i trazi pesme kada kliknem ikonicu, ali kada hoću da uđem u program izbacuje grešku sa porukom da nije raspoloživ u SRB regionu.
Cak i u “prodavnicu” kada uđem nema Shazam-a (u priligu).

Instaliram SoundHound.

Prilozi

• AEBCD127-4D34-4A71-A774-C47722A01686.png
    AEBCD127-4D34-4A71-A774-C47722A01686.png
    511.5 KB · Pregleda: 62
Jel može neko da mi objasni zašto se ne sklanjaju obaveštenja iz notification centra ako pročitam poruke direktno iz app? Npr iz dm-a instagram-a?

Ne moze niko da ti objasni, to je tako. Meni su ovde porucili da je to ok, i da cu se navici. Tri meseca kasnije nisam se navikao da vidim iste poruke koje sam vec procitao u not.centru…

Piši Instagram supportu, to im je bug koji se vuče dugo. Da je do sistema bio bi problem kod svake aplikacije.

Obaveštenja u ios su problem jer su loše odrađena. Recimo sms poruke koje su obrisane, ali nisu pročitane i dalje stoje u obaveštenjima. Ako sam ih obrisao šta ima da mi stoji više u obaveštenima, ili obavešenje da se sat napunio, a neću da ga nosim i koristim. Obaveštenje će i dalje stojati sve dok ga ne obrišem ili ne koristim sati. Gluposti. Recimo primer:

IMG_0300.PNG

Kod mene se obrišu ako ih otvorim u aplikaciji. Npr otvorim jednu poruku, pročitam ostale u porukama i nema ih više.
Meni je nekako i logično da me obavesti da nisam pročitao poruku, znači suprotno razmišljamo.
Možda zato što ne koristim Instagram 🙂
Onda isključiš obaveštenja za sat ako ti ne trebaju. I za mail sam isključio obaveštenja. Nisam više u tom režimu, kada mi treba proverim...
Nisam ni pune dve godine na iosu i lično mi je daleko bolji.

Samo gledam šta pričaju i ne verujem... Ali dobro, izgleda da mi grešimo negde šta znam, ali da mi ostane poruka u obaveštenjima koju sam ja lično obrisao...?? Kome je ostala da je pročita ako sam je na svesno obrisao baš zato što sam je video i odlučio da mi ne treba...

Obrisao si iz trenutnih obaveštenja, ali ne i iz glavnog gde je jelte notifikacioni centar koji je duboko vezan za aplikaciju... Po defaultu je tako.

Neverovatno je da neko neće da podesi sam sebi šta vam smeta...

Evo i nacrtao sam.

Prilozi

• 56FB9965-BD18-4C39-A901-83AEC9F94207.jpeg
    56FB9965-BD18-4C39-A901-83AEC9F94207.jpeg
    80.1 KB · Pregleda: 77
Ne iz obaveštenja obaveštenje, nego je poruka izbrisana. Znači to obaveštenje ne vodi ničemu jer je obrisana poruka za koju je obaveštenje stiglo.

ako sam je na svesno obrisao baš zato što sam je video i odlučio da mi ne treba...
kako obrises nesto, a da ga ne vidis? ti si video i obrisao, on nije video, a obrisao
Recimo sms poruke koje su obrisane, ali nisu pročitane i dalje stoje u obaveštenjima. Ako sam ih obrisao šta ima da mi stoji više u obaveštenima
eto nesa69 cak nije ni obrisao, pa vise ne stoji
Kod mene se obrišu ako ih otvorim u aplikaciji. Npr otvorim jednu poruku, pročitam ostale u porukama i nema ih više.
Meni je nekako i logično da me obavesti da nisam pročitao poruku, znači suprotno razmišljamo.

kako obrises nesto, a da ga ne vidis? ti si video i obrisao, on nije video, a obrisao

eto nesa69 cak nije ni obrisao, pa vise ne stoji
Lepo uđeš u app direkt i zadržiš na chat / poruku koju hoćeš da obrišeš i obrišeš je?

Ne želim da isključim obaveštenja za poruke. Samo ne želim da mi se pojavljuju obaveštenja o obrisanim poruke kao da su još uvek tu. Dakle dobio sam 50 poruka i sve sam ih obrisao. Stigne mi važna porukam otvorim centar za obaveštenja, a ono tamo 51 obaveštenje. :LOL:

Dakle sistem nije urađen kako treba. Sa obrisanim porukama treba da se ponaša kao sa pročitanim. Da ih nema u obaveštenjima.

Dobro je da nemaš i ipad. Tamo se pojave obaveštenja za poruke koje su i pročitane direktno iz obaveštenja pa u aplikaciji a i zatim obrisane na telefonu. Sa mejlovima isto, plus 3x ulaziš u aplikaciju da vidiš zašto stoji glupa tačka kao da ima mejl al ta tačka nestane kad ona hoće.

sada sam probao sa mailom, stigao notification, usao u mail app (spark) i samo sam swipe ulevo da ga obrise, nisam ga otvarao, citao. nista.
zakljucam telefon, otvori se lock screen i nema vise te notifikacije

Da, mail npr. radi, ali ne za sve aplikacije.
Za instagram potvrdjujem da cak i kada udjes u app i procitas poruku notifikacija ostaje.
Za SMS ako ne udjes i procitas a izbrises - ostaje notifikacija, ako udjes i procitas - nestaje notifikacija. Ispravno bi bilo da u oba slucaja notifikacija nestane ali...

Nazad
Vrh Dno