malacrnabuba
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 10.11.2020
- Poruke
- 303
- Poena
- 65
Moze slika?
Nadam se da mozes da procenis velicinuMoze slika?
Zaboravih, uz posudu ima da se kupi vakuun pumpa, 300 dinNadam se da mozes da procenis velicinu
Ti zaboravi najbitnijeZaboravih, uz posudu ima da se kupi vakuun pumpa, 300 din
GP recimo na pakovanjima ima neki sistem za uspustanje vazduha.Ti zaboravi najbitnije
zechs sajebava, ali u sustini sve su to nacini na koje se cuva kafa. Licno nikad je ne bih cuvao u frizideru ili zamrzivacu. Ako se ne varam I fabricka kese "disu" .
Nepotrebno znanje: prva vakumirana, mlevena, kafa je Qualita Rossa 1972. Ista je i dan dans.
Ma ok ali ja zbog konfora do ne bih radio. Da je vakumiram pa da nadjem mesto u frizideru? Veoma stresno za mene. Kesa, gumica ili horizontalna stipaljka je sasvim ok. A ako bas hocu "nesto lepse" meni je maksimum ona vakum posuda iz emmezete. Ili po normalnoj ceni. Sve preko toga mi je zamaranje ganglija.za kafu je frizider
Ma ok ali ja zbog konfora do ne bih radio. Da je vakumiram pa da nadjem mesto u frizideru? Veoma stresno za mene. Kesa, gumica ili horizontalna stipaljka je sasvim ok. A ako bas hocu "nesto lepse" meni je maksimum ona vakum posuda iz emmezete. Ili po normalnoj ceni. Sve preko toga mi je zamaranje ganglija.
Obično na kesama kafe, bude membrana, da overiš miris pre kupovine. Bar sam ja nailazio na takva pakovanja.Ti zaboravi najbitnije
zechs sajebava, ali u sustini sve su to nacini na koje se cuva kafa. Licno nikad je ne bih cuvao u frizideru ili zamrzivacu. Ako se ne varam I fabricka kese "disu" .
10 grama kafe dnevno zaista nije neki problem, a kontam da bi u mom slučaju bilo i manje jer uglavnom napravim četiri espresa u prvih sat-dva u toku dana (između njih ne verujem da bih purge-ovao mlin) pa posle još jedan ili dva V60. Ti samo espreso praviš? Je l puštaš nekad ovaj Mahlkonig sa samo jednom dozom kafe unutra, i da li si primetio da je u tom slučaju granulacija drugačija (uglavnom bude krupnija kada nema dodatne mase kafe da pritiska odozgo)? Pitam se koliko je smaranje prebacivati ovakav neki mlin sa espreso na filter granulaciju i nazad svaki dan.Ovo jeste mlin za kafic, sto se ogleda po tome sto nije namenjen za single dose vec samo radi s hoperom. Trosim vise kafe, svaki put pre kafe izbacim jedno 2grama one zaostala ili ako ako promenis grind opet moras da proteras 2-3 grama kafe da sve u korpi bude isto. Genaralno kad pogledam koristim 10gr kafe vise dnevno. U kaficu to podesis ujutru i onda stalno meljes ceo dan tako da nemas taj problem.
Inace, meri kolicinu u 0.1 gram tacno svaki put bez greske, prepoznaje tezinu portafiltera automatski, i sama konzistencije mlevenja je zaista ekstra. Videcemo, imam rezervaciju za Kafatek Flat Max za Q1 2022. pa cu tad neki od ta dva da prodam.
Ovako bih i ja simulirao pourover na espreso aparatu (predinfuzija koja glumi bloom fazu i 5:1 odnos). Jedino je taj turbo shot na kraju čudan, ali pretpostavljam da je zbog dosta sitnije granulacije.Ono sto mi Decent omogucava je npr da od iste kafe napravim super espresso i nesto sto zovu Blooming Alonge sto je nesto blizu pouroveru, ali na espresso granulaciji. Duga PI i blooming faza i onda turbo shot nekih 1:5
Pogledaj na deklaraciji koliko kalcijuma i drugih minerala ima u toj vodi, pošto ne uspevam da izguglam. Ima sigurno manje nego u česmovači, ali dovoljno da se stvara kamenac. Demineralizovana (destilovana) voda je previše dobar rastvarač, nju ne treba koristiti ni zbog ukusa ni zbog toga što može da ošteti aluminijumske delove aparata.Da li mi je greška što nisam čistio aparat češće bez obzira na Vlasina vodu?
OCR tekst:Pogledaj na deklaraciji koliko kalcijuma i drugih minerala ima u toj vodi
Upravo koristim. "Teška" za spremanje. Malo krupnije mlevenje da se "ubije" jačina i koselost. Dobra.Preporuka za Vergnano Gran aroma, onima koji vole jacu kafu
Samo da javim da nije kamenac zapusio aparat. Nepaznjom sam mleo sitnije.Da li mi je greška što nisam čistio aparat češće bez obzira na Vlasina vodu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.