Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

cappuccino glava (parce creva i plastike) se prodaje za 2800 dinara! Da li ima na Aliju, treba mi link

PS: kod nas se zove "kapucino glava" . Koji je naziv na eng?

Poslednja izmena:
Uzeo sam napokon prije 20tak dana DeLonghi Magnifica S, a od zenine drugarice smo dobili 1kg kafe neke da probamo jos prosle godine, ali nikako naci koja je bila jer smo ju potrosili 😂. Oni imaju isti aparat i sa istom kafom su mlin nastimali na 5. Ja sam nastimao na najsitnije mljevenje i bila mi je 100x bolja kafa. Jednostavno mi na 5ici nije odgovaralo nikako, previse vodenasta za moj ukus. Sad kad su dolazili, donijeli su nam aparat i ujedno i Lavazza espresso cremoso da probamo, medjutim nikako nastimati aparat. Volimo jacu kafu. A cim podesim mljevenje na 2-3, nije mi to to. Ili je kafa jednostavno takvog ukusa, nismo navikli.
Vidim da preporucujete razne kafe, znam da kod nas u BIH nema Illy i Kimbo mislim da je tesko nabaviti.
Eksperimentisacu dok ne nadjem pravu kafu, ali kontam da ce to potrajati. 😂
Prva:
1629534088927.jpeg
druga:
1629534053730.jpeg

Poslednja izmena:
Ako je kafa od prošle godine, da nije malo bajata 😜 Mislim, ne znam koliko može da stoji sa malom degradacijom ukusa..

Stigle su mi one zamenjive kapsule za Dolce Gusto, pa hoću da probam espresso kafu. Koju mlevenu kafu preporučujete ako bih rekao da od kapsula više volim kraće/jače varijante poput Ardenze, Napoli, pa i Generoso? Bitno mi je da je lako dostupna. Šta je npr. od Lavazinih najpribližnije tome? I da, Julius esspreso kafa mi se jako sviđa (još kad se dobro napravi...), ali nju nisam toliko viđao po radnjama/pijaci da ima da se uzme samlevena (nemam mlin)...

Chaki izbor mlevene, vakumirane, ti je sveden na 2-3 kafe. Qualita Rossa ti je jedina od Lavazzinih da valja. Nemaš izbora dok ne kupiš mlin.

Ja bih dodao i Hausbrant Oro, i meni je recimo Roso iz Lidl-a za nijansu bolje legla od Lavazzine, sve zavisi sta se kome svidi.

Lidl Roso > Lavazza Rossa, po meni vrlo mala razlika ali je ipak ima.

Znam da upadam kao padobranac, ali da li neko ima preporuku za klasicnu pecenu kafu u zrnu? Imam mlin kuci, zena pije ono klasika Grand pa bih da joj uzmem nesto bolje i da bude sveze samleveno, deluje kao bolja varijanta?

Pa bilo koja od ovih pecenjara kafe koje smo pominjali ovde moze i da ti samelje kafu na zeljenu krupnocu, samo selektujes opciju prilikom porucivanja.

Pečenjara mi prva pala na pamet :D Pržionica, pržionica :D

Napisah imam mlin, tražim kvalitetnu kafu u zrnu 🙃

@Astmario
Ja sam poručivao od:
  • Gradske pržionice
  • Koppacofee
  • Java coffee
  • Sappori grupa (Illy)

Od ovih još nisam:
  • Kafeterija
  • Coffeecompany
  • Allcoffeeshop

Lavazza crema e aroma
Lavazza Gran Espresso
Lavazza Super Crema
Lavazza Top Class
Cijene su slicne od 23€-27€.
Moze li pomoc?
Trenutno koristim Lavazza Espresso Cremoso Podesio sam mlin na najsitnije, jer mi odgovara jaca kafa i pijem dupli espresso u maloj soljici. Obicni espresso mi je nekako 🤢
Vidim da su ove mjesavina, da nisu 100% arabika.

Poslednja izmena:
Sta je bese za preporuku od kafa u zrnu, koje nisu kisele?
Pravim neki spisak sta da uzmem i trenutno sam na:
Lavazza Crema e aroma
Lavazza Super crema
Lavazza Tierra Brasile blend
Pellini Vivace
Hausbrandt Gold (baka i deka na etiketi)
Kimbo Superior blend
Julius Meinl Caffe crem
Vergnano Classico
Nisam pametan od cega da krenem

Ja već više od godinu dana pijem Pellini, svašta sam probao i zadržao se na Pelliniju.
Mislim na kafe koje su u rangu do 20€

Da, N82 Vivace pijem

Kakva ti je u poredjenju sa Lavazza kafama (ako si konzumirao)?

Pozdrav svima.
Slucajno sam dosao u posed Krups aparata (mislim da je model 963). Kod kuce trenutno imam samo Bellarom gold kafu, koja je "suitable for filter machine". Moze li ta kafa da se koristi za espresso?

E uzeh slucajno u DM neki njihov Bio espresso. Mrzelo me da cekam dostavu Pellini.
Iskreno, nije losa!
Bolja je od Lidlovog espressa definitivno, a vala uporedio sam i sa Vergnano Grancremom i jeste malo kiselija, sto je i normalno jer ima vise arabike, ali na prvu loptu mi lepsa ova iz DM, a jeftinija je minimum 50%

Sta je bese za preporuku od kafa u zrnu, koje nisu kisele?
Pravim neki spisak sta da uzmem i trenutno sam na:
Lavazza Crema e aroma
Lavazza Super crema
Lavazza Tierra Brasile blend
Pellini Vivace
Hausbrandt Gold (baka i deka na etiketi)
Kimbo Superior blend
Julius Meinl Caffe crem
Vergnano Classico
Nisam pametan od cega da krenem

Pio i nisu kisele
  • Lavazza Crema e aroma - BLUE
  • Lavazza Super crema (slabija jacina, slabije pecena i teze je spremiti da valja)
  • Hausbrandt Gold (baka i deka na etiketi)

Pozdrav ljubitelji kafe.😀 Treba mi pomoc u vezi malih kucnih kafe aparata za esspresso,no capsule.Budzet mi je 150-200 eur.Imam kuci neki Krups 963,ali ko zna koliko on stoji,a ne isplati mi se da ga servisiram i cistim.E sad,naravno kao i svi bi zeleli najbolji odnos cena-kvalitet,mene pored toga interesuje i estetika,da je lep,retro,nesto kao Lancia u automobilima.Zapazio sam neki Ariete 1389,ali deluje bas bas plasticno na dodir i nekvalitetno.Bio bih zahvalan za neke predloge?

Jel nesto za preporuku od ovoga?
  • Lavazza Crema e aroma - BLUE na OTC je 1500 dinara. Odlicna i ona je Lavazzina HoReCa.
  • Hausbrandt Gold (baka i deka na etiketi) - je izvrsna ali me odbija cena. Najmanja koju sam video je 2900 din. u prodavnici.
Zapazio sam neki Ariete 1389
Za kucne i ne zahtevne, mlin je odlican. Jeste plastican ali radi svoj posao. Problem sto je pre par meseci bio 11.000 din. Od pre 3-4 meseca je oko 150 eura.
Znaci da je cena prevelika. Trazi na Stavana on prodaje polovni Mini Mazzer za 150 eura. Trenitno nema ali pitaj.

Pozdrav svima,

Iscitao sam veliki deo teme, medjutim dilema je i dalje ostala koji aparat da kupim. Potreban mi je aparat za kafu/kapucino za kucnu upotrebu. Budzet je nekih 250e, moze i polovno i novo. Ali bih uzeo ipak nesto sto se dobro pokazalo, a ja sa malo iskustva tesko da cu ubosti dobar aparat 😊

Hvala svima unapred.

Nazad
Vrh Dno