Može li neko da preporuči kvalitetnu kafu za pravljenje klasične crne, turske, u džezvi?
Sent from my Nexus 5X
Pa dobro, jel ima neka preporuka za obicnu tursku kafu u zrnu a da iole valja i da je bolja od raznih grandova, bonita itd? Naravno, a da nije skupa..
Uzeo sam one kineske pods za Dolce Gusto, posto vec imamo 2 takva aparata (pomenuh da se sestri svidja ta kafa, pa su aparati bukvalno bili frei uz njih).
I sada iz Koffeina koristim kaficu. Malkice sam isprobavao koliko da presujem kafu (ako se rastresita samo stavi, ne ispada lepa, kao da pola kafe ne iskoristi sto sam i ocekivao, ako se pretera, jedva izadje ista za 60sek)
Видим да у Tapatalku не показује снимак, па сам мислио да исправим, али не нешто не иде од руке.Ја сам на најлон пијаци у Новом Саду нашао Lavazza crema &gusto од 250gr за 250 динара, млевену и користио метод са YouTube и одличан еспресо је био! Баш сам био задовољан.
https://m.youtube.com/watch?v=ADZpUrhGqZQ
Ako gledas kod nas, mislim da ti je skroz nebitno. Ima Nescafe Dolce Gusto i Nespresso, i to je toJa nista drugo nigde nisam nalazio. U stvari Nespresso pods nisam ni nalazio kod nas, mozda ih ima kod veleprodaja, ali ima Rioba i Lavazza u Metrou koja se koriste u Nespresso aparatima reicmo.
Ahm! To mi je trebalo. Gledao sam u Nemačkoj u Saturnu, ima sijaset aparata, za sve moguće kertridže. Ali nisam pohvatao šta tu sve postoji, niti šta ima kod nas.
A i generalno, bolje kupiti nesto za pravljenje prave dobre pene (dajte predlog inace, ii dalje nisam nasao odlucio) nego koristiti patrone sa creamer-om u kapsulama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari