Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Tako i ja spremam i apsolutno ne treba gledati ništa drugo. Pored Ikee ima FP da se kupi i u DM-u.

@CuBe-O : Ukoliko ti nije preskup, sasvim solidan izbor je rucni Kingrinder K2 (vidim da ga je moguce nabaviti na KP). Koristim ga uz Gaggia-u Classic i poprilicno sam zadovoljan kvalitetom espressa.

Pa onako, 100e mu je cena na KP. Vidim da ih ima i po Aliexpressu-u, pa ću malo da istražim.
Sudeći po ovoj slici, K1 je bolji za espresso ili ja to pogrešno tumačim?

1747220614117.png

Bolje veći.

Ja sam kod Timemore gledao test uloška mlina sa ovih 5, 6 ili 7 krakova. Kažu sa 6 da je optimalno.

K3/K4 bih rekao da su ispred K1, mada ne vidim koja bi u praksi bila razlika sa K2.

Naleteh na ovaj post, lik testira prisustvo olova u vozi iz starije GCP i E24 sa grupom od mesinga.
Prisustvo olova u vodi mnogo vece na e24 nego na starijem modelu.

Imamo li strucne ljude na forumu koji mogu da kazu da li ova analiza ima smisla. Da li se svaka voda ponasa isto u smislu vezivanja olova i da li je stetno po zdravlje?

Trebaju mi one tablete sto se stavljaju u portafilter za ciscenje i nesto za ciscenje kamenca/descaling (sto se sipa u rezervoar sa vodom) a da moze da se uzme negde kod nas odmah (nbg/zemun), bez cekanja dostave i da ne kosta 50e :)

Ja po preporuci ovde iz teme koristim ovo sredstvo iz DM-a za rezerovar sa vodom, tablete nisam koristio do sada... :)

Češće se koriste tablete, ako aparat ima backflush. Ako nema, onda se radi samo skidanje kamenca.

Isto sredstvo koristim kao ono iznad sa ED sajta, a kako sam dobio 3 tablete uz uređaj, mogu da kažem da ne primećujem da se nešto različito dešava. Aparat backflush traži svakih 200 ekstrakcija, što se desilo dosta puta, a čišćenje od kamenca je tražio samo dvaput. Pošto koristim vodu sa malo minerala, ne bi ni trebalo da se stvaraju naslage, ali svakako uradim.

Ima backflush. Jel ima tih tableta u dm?

Jos jedno pitanje (sad cu da budem malo dosadan jer mi je konacno stigao barista express):
Na putu do kuce planiram da uzmem kafu a tu su opcije sledece:
Kafeterija (fontana)
Coffeedream (A Blok)

Sta preporucujete iz njih?

Ma kakav DM, naruči online od ovih.

Naruči i kafu od njih, Albu.

ma hocu sad usput da uzmem, ne mogu da cekam da mi stigne :)
sledeca moze da bude porudzbina :)

Iz kofi drima nista, oni su poslastičarnica vise nego kafeterija:)
Kafeterija je lutija,, ipak mislim da im je columbija nekako najstandardnija i najsvezija

Jednom prilikom uzeo u kafeteriji Mexico i nisam bio zadovoljan.
Za sada sa Espressodirekt nisam imao problema.

Ako ti je već to put do kuće, malo produži do Mlin kafeterije - mislim da imaju bolju kafu od svih što si nabrojao.

uh, idem pesaka, mlin mi je bas solidno skretanje, 20-30min ima da mi oduzme...
ne vidim na netu sta imaju od kafa... :(

Naleteh na ovaj post, lik testira prisustvo olova u vozi iz starije GCP i E24 sa grupom od mesinga.
Prisustvo olova u vodi mnogo vece na e24 nego na starijem modelu.

Imamo li strucne ljude na forumu koji mogu da kazu da li ova analiza ima smisla. Da li se svaka voda ponasa isto u smislu vezivanja olova i da li je stetno po zdravlje?

"Nestručno mišljenje"

Voda je u oba bojlera stajala 16 sati.
E24 ima mali bojler od 120ml i dok se aparat zagreva izbaciš jedno 200-250 ml da propereš sve pre pripreme kafe.
Siguran sam da bi koncentracija olova u tom slučaju bila zanemarljiva.

Nije to loša praksa izbaciti vodu, kakav god da je aparat u pitanju. Ja na taj način grejem korpu i šoljicu, pa provuče deci vode kroz sistem. Za termoblok verujem puna kapa.

Ja sam kupio ove pre nekog vremena:

Sad puštam svakih nekoliko nedelja da se očisti i ako nastavim tim tempom trajaće mi poprilično...
Imam jedno pitanje u vezi ciscenja kafe aparata philips ep5447/90.
Da li mogu koristiti ove puly caff
tablete sa ovog linka
Za skidanje masnoce od kafe ili moram iskljucivo one sto preporucuje philips ca6704/10?
Mislim da bih mogao i ove puly caff da koristim ali reko bolje da pitam ovde nekoga ko ima vise iskustva od mene oko odrzavanja kafe aparata.
Ove philips tablete su tezine 1.6gr a ove puly caff su tezine 2.5gr.Nadam se da to ne bi trebalo da pravi neki problem da za ove puly caf mu treba vise vremena da ih rastopi i provuce kroz sistem?
Nadjoh ovde da su ove philips tezine 1.6gr

Poslednja izmena:
Ja iskreno koristim one Bosch tablete za kamenac 2u1 i najbolje se pokazale. Nisam nikad koristio za odmascivanje. Aparat imam 3 godine.

Drugari, opet ja sa Dedicom. Počela je na svaku drugu kafu da zeza portafilter (bilo botomles bilo fabrički), da tokom ekstrakcije krene da pršti i sipa vodu sa strane. Ranije mi je to isključivo radio kod finije samlevenom kafom, a sada bukvalno na bilo koju. Otvarao sam glavu i gumica se blago izmesti iz ležišta pa je vratim, pa je ok par kafa pa opet isto. Jel to gumica otišla i mora nova ili? Ako jeste gde u Bg to da nabavim? Jel ima negde neki servis ovde da ne čekam Ali mesec dana? Hvala

Naruči sa AliE da imaš, ako joj je to slaba tačka. Do tad nameštaj, kakve veze ima.

Ove Columbie iz Kafeterije i Cafe&Factory su odlicne. Ostale nisam probao, tako da javljaj utiske :)

kakva je ova melo? vidim da su mi u komsiluku. nisam cuo za njih do sad

Nazad
Vrh Dno