Šta je novo?

APad IDEA ID071AP (Haipad M701) - kompletan test, 56k WARNING!

jos kad mi napravili 8 sa vecom rezolucijom :)

10" u 800x480... tu su pixeli ko cigle.. razmislite ipak malo. Da li vam je prijatno da radite u 800x600 u windowsu?

koliko sam video 7" je uglavnom 800x480, dok je kod 10" do 1024x600

da, desetke su uglavnom 1024x600, ne znam samo kako se aplikacije snalaze sa tom rezolucijom, mada mislim da nece biti problema. bas mi se cini da sam negde video modele od osam inca,ali su specifikacije bile odvratne, nisam siguran, mozda su bile i sedmice...

10" i 1024x600 su baš taman. Nije prevelik za nošenje (mada bih ga ja nosio samo po kući), a opet slova nebi bila premala za normalno čitanje.

:D :D :D

нећу да вам убацим буву, али стварно размислите да се не зезнете. 10 инча је као нетбук, није баш за вуцарање наоколо...

apsolutno se slazem!

Mene racunajte bilo za 10ku bilo za 7icu. Znaci sta prvo nabavite.

Jako interesantno parče hardvera. Lično ću još malo pričekati da se iskristališe ponuda, cene su već sada više nego prihvatljive. Nisam imao dodirnih tačaka sa Android OS, interesuje me kako radi wireless konekcija u praksi, da li za običan surf sve klizi?

pa ne bas... desava se da izgubi wifi tamo gde ga nijedan drugi uredjaj ne gubi (iPhone, MacBook, TP-Link, Lenovo...) - gotovo kao da ima neki deathgrip :D

surf radi solidno, koliko to moze sa rezistivnim ekranom i 700MHz.

btw nisam jos probao 1080p i joc uvek cekam da mi stigne miniHDMI 2 HDMI kabl...

^ deluje zanimljiv... jedino mi nije jasno ono crveno svetlo oko slota za karticu...

10x! ;)

Kovac, kad porucujes ? I sta ces da narucis 7' ili 10' ?

posto mi se razvuklo ovo sto pravim, ne moram da zurim sa porudzbenicom.

vidim da i nemci imaju neki svoj tablet za oko 300 e. sa kapacitivnim ekranom tako da cu u svakom slucaju sacekati da se pojave tableti sa kapacitivnim ekranom pa cu ponovo naruciti jedan komad da ga testiram :)

a, da, 7" - treba mi za teren a 7" je zgodnije za nosenje.

Jeee...a šta bi sa onom pričom da su tablet računari neupotrebljivi kad se iPad pojavio? Sad ispade da pola foruma jedva čeka da se dokopa jednog. :)

da, ali za male pare... dati 600€+ za novotariju makes no sense

...nije bila prica da je tablet skup vec da je cista glupost (kao koncept) ;)

ili jos bolje: da je glupost sto nema full desktop OS :D

super je, jedino mi se ne svidja 4:3 rezolucija... ocekivao sam vise 16:9... a koliko jos vidim, maksimum daje 720p prikaz ...
ipak ima sve drugo: 3G, wifi, GPS i multitouch ekran...

Meni je neobično to što je ovo prvi Kinez koji se stvarno potrudio oko specifikacija i nije ga mrzelo da prekopira full spec pravog iPad-a sa Apple sajta. Ko zna šta on zapravo šalje u toj kutiji...

Ima još jedna zanimljivost, ovog puta po pitanju cene. Ovi Kinezi navodno nude 10.2 inča Eclair tablet po ceni od 30-50$: http://goo.gl/vkm0. Mada me ovaj detalj buni:

Delivery Detail: 3-5 days after confirming payment

Da li to znači da šalju tek po skidanju para sa računa ili je pak situacija kako je DukeofSerbia pojasnio?

Aliexpress

Aliexpress je (kao što znate) Alibabina e-prodaja. Njihov, a i moj savet je da plaćanje obavite preko njihovog Escrow servisa.

Primaju novac na sve moguće načine, a novac ne puštaju prodavcu dok ne potvrdite na svom nalogu da vam je stigla pošiljka.

Lol, pa ovo su prepisane specifikacije i fotke ipada:) za 150$ ce vam poslati ipad od kartona :d

Ima samo jedna stvar vezana za slike. Ona slika interfejsa na kineskom je sigurno jako sveža pošto je iPad pre manje od mesec dana pušten u prodaju u Kini.

na ovom mom tabletu je prestao da radi internet - konektuje se na wifi ali nista nece da prenese od podataka ni u jednoj aplikaciji. nije do dnsa, nece ni lokalne adrese da rade...

inace to se desilo nakon pokusaja instaliranja Skypea sa Marketa... sutra cu da uradim restore, ili kako se vec to kaze za Android :D

a sledece nedelje cu da vidim sta ima od tih novih kapacitivnih tableta za koje su mi kinezi rekli da treba da se pojave sredinom oktobra...

lol!

sve vreme dok gledam ove tablete spominje se "Shanzhai" ovo "Shanzhai" ono...

:D http://en.wikipedia.org/wiki/Shanzhai

"Shanzhai (simplified Chinese: 山寨; pinyin: shānzhài) (alternative spelling shanzai or shan zhai) refers to Chinese imitation and pirated brands and goods, particularly electronics.[1] Literally "mountain village" or "mountain stronghold", the term refers to the mountain stockades of regional warlords or bandits, far away from official control. "Shanzhai" can also be stretched to refer to people who are lookalikes, low-quality or improved goods, as well as things done in parody."

@DaPimp sa, treba cekati ovako nesto, ili Tegra ili neki Freescale ARM...

ortak je kupio Tablet sa onim rock CPU i sa 1.6 Androidom. Za razliku od mog tableta, interface je jedno dva puta brzi (a ima kao losiji CPU)!! ekran je takodje 10x osetljiviji od mog gde mora folija bukvalno da se pritisne gotovo ceo milimetar kako bi napravila kontakt. njegov ekran, iako rezistivni, izgleda skoro kao kapacitivni! jedina mana je sto je sistem 1.6 (mozda moze da se upgraduje) i sto mu baterija traje 2-3 sata... (moguce da njegov tableta ne spusta brzinu CPUa pa je zato UI fluidniji ali i rajanje baterije 2x krace)

Poslednja izmena:
e meni se desila glupost

cimer je nekako uspeo da brickuje tablet. kad se upali samo dođe do one mačke/pingvina i ne mrda dalje. nemam pojma šta se desilo, samo znam da ga je ostavio uključenog preko noći i da se on sam ugasio zbog baterije. sutra je pokušao da ga upali i on je došao do one mačke/pingvina i tu se ugasio. posle kad je povezan na punjač nije hteo da mrdne od te slike. nisam znao šta da mu radim. iako nisam imao nameru da flashujem custom rom, morao sam nešto da uradim da ga vratim iz mrtvih, pa sam skinuo custom rom koji je napravio lik asure sa slate droid foruma. nije bilo teško flešovati, samo tablet nije hteo da prihvati rom jer je bio novije verzije, pa sam uradio format memorije. e tad sam se preseko, jer nije hteo da se upali :D međutim kad se poveže na usb upalio se i flešovao sam taj custom rom. sad tablet radi bolje nego što je radio i nema više onih kineskih gluposti...

Nazad
Vrh Dno