Villy_Da_Man
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2005
- Poena
- 390
Ajde da vidimo ko hoće da naruči ovo čudo. Ja hoću, samo da se organizuemo za kintu, ko -kako-gde i šta 
Imas kolko oces playera koji kostaju manje ,a polovni i do 4x manje od ovogajos pokusavam da se setim koji uredjaj te cene (pa i polovan) jos moze da pusta HD snimke bez problema...
Imas kolko oces playera koji kostaju manje ,a polovni i duplo manje
pa nisam probao jer nemam hdtv, ali na osnovu onog snimka se lepo vidi da nema problema sa reprodukcijom hd materijala, mada malo secka sa 1080p kako mi se čini na snimku. svejedno moćna mašina za onako malo čudo.ed_hunter je rekao da nema problema prilikom gledanja preko HDMI porta na TV-u
moja greska ondaprimetio sam malo samo na pocetku da secka, posle mi se cini da radi super (mozda gresim posto sam gledao na mob. telefonu)
Ajde da vidimo ko hoće da naruči ovo čudo. Ja hoću, samo da se organizuemo za kintu, ko -kako-gde i šta![]()
Posto sam drzao spravu u rukama... resistive touch screen ponekad ume da "proguta" dodir, te zahteva malo vise paznje pri radu.. Mozda sam se ja ulenjio sa iPhone-om i iPad-om pa drugacije pokusavam da ga koristim.
мада би могли и мало да причекамо(месец-два) сигурно(вероватно их већ и има) ће бити у понуди и таблети од 10", који су бољи за сурф, е-читање и гледање филмова, а можда и бољих укупних карактеристика, ово је тек почетак "таблетоманије"..
Posto sam drzao spravu u rukama... resistive touch screen ponekad ume da "proguta" dodir, te zahteva malo vise paznje pri radu.. Mozda sam se ja ulenjio sa iPhone-om i iPad-om pa drugacije pokusavam da ga koristim.
Jos nesto sam primetion... display ima rezoluciju 800x480, sto mu daje aspect ratio 1.66666. Medutim velicina ekrana je 154x88mm sto daje aspect ratio 1.75. To znaci da pixeli na displayu nisu cetvrtasti vec su malo izduzeni. To se na prvi mah ne primecuje, ali kada se uredjaj rotira u portret mod, UI je pomalo izduzen.
da, rezistivni ekran je ubedljivo najveca mana ovog uredjaja... evo ja sam se tek nakon dana koriscenja navikao da zabodem prst u ekran i onda je ok
i sledeca mana je: nepostojanje home tastera!! vec mi se desilo da ne mogu da izadjem iz aplikacije jer nema Home taster pa je morao on/off da radi...
nego, sad gledam da postoje tableti od 1GHz i sa kapacitivnim ekranima za oko 200$. sutra cu da pogledam kakve su to varijante pa cu najverovatnije naruciti i jedan takav...
^ Ali mora proci strucni savet prvo![]()
nego, sad gledam da postoje tableti od 1GHz i sa kapacitivnim ekranima za oko 200$. sutra cu da pogledam kakve su to varijante pa cu najverovatnije naruciti i jedan takav...
@G@W:
>> 10-inch 16:9 wide-screen 800 * 480 high-brightness TFT LCD
Ovo znaci da su UI kontrole ogromne na ekranu. Da je barem rezolucija malo veca.
Btw. šuška se da će i Apple da izbaci 7 inča iPad. Očigledno da Kinezi imaju veliki uticaj čim se Steva razmišlja na taj korak![]()
pa da, na početku malo secka, a kasnije lepo radi, mada se meni čini da nije baš 100% fluidno, odnosno da s vremena na vreme malo zakoči. ipak je 1080p dosta zahtevan, to ni većina netbukova ne može da pusti lepo...
EDIT: G@W - ovaj izgleda stvarno interesantno... jedino sto ima MeGoo a ne android. ali zato ima Freescale CPU![]()
MeeGo linux 2.6.31 ( Equal to Android 2.2 )
New 10" Wi-Fi Tablet PC
memory 1GB
CPU Intel N450-1.66GHZ
HDD 160GB SATA
RAM 1GB DDR2
hard disk 160GB
touch screen multi touch screen
screen capacitive screen
process type Intel Atom 450
color white/black
size 10inch
expansion interface 3*USB ,VGA,Audio input/output,1*SD/MMC card reader
bettery use about 2.5hours
webcam built in 1.3M high definition web camera
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari