Šta je novo?

APad IDEA ID071AP (Haipad M701) - kompletan test, 56k WARNING!

Ajde da vidimo ko hoće da naruči ovo čudo. Ja hoću, samo da se organizuemo za kintu, ko -kako-gde i šta :)

ha sad vidoh na onom klipu sto je stavio, cini mi se ed_hunter, pusta 1080p video bez problema na HDMI port :d tehnologija...

Poslednja izmena:
A to :) Onda moja greska ;)

moja greska onda :) primetio sam malo samo na pocetku da secka, posle mi se cini da radi super (mozda gresim posto sam gledao na mob. telefonu)

moja greska onda :) primetio sam malo samo na pocetku da secka, posle mi se cini da radi super (mozda gresim posto sam gledao na mob. telefonu)

pa da, na početku malo secka, a kasnije lepo radi, mada se meni čini da nije baš 100% fluidno, odnosno da s vremena na vreme malo zakoči. ipak je 1080p dosta zahtevan, to ni većina netbukova ne može da pusti lepo...

Ajde da vidimo ko hoće da naruči ovo čudo. Ja hoću, samo da se organizuemo za kintu, ko -kako-gde i šta :)

Сјајна идеја, ја сам за(наручио би таблет од 10") мада би могли и мало да причекамо(месец-два) сигурно(вероватно их већ и има) ће бити у понуди и таблети од 10", који су бољи за сурф, е-читање и гледање филмова, а можда и бољих укупних карактеристика, ово је тек почетак "таблетоманије". Бити стрпљив никад није на одмет.

Posto sam drzao spravu u rukama... resistive touch screen ponekad ume da "proguta" dodir, te zahteva malo vise paznje pri radu.. Mozda sam se ja ulenjio sa iPhone-om i iPad-om pa drugacije pokusavam da ga koristim.
Jos nesto sam primetion... display ima rezoluciju 800x480, sto mu daje aspect ratio 1.66666. Medutim velicina ekrana je 154x88mm sto daje aspect ratio 1.75. To znaci da pixeli na displayu nisu cetvrtasti vec su malo izduzeni. To se na prvi mah ne primecuje, ali kada se uredjaj rotira u portret mod, UI je pomalo izduzen.

Posto sam drzao spravu u rukama... resistive touch screen ponekad ume da "proguta" dodir, te zahteva malo vise paznje pri radu.. Mozda sam se ja ulenjio sa iPhone-om i iPad-om pa drugacije pokusavam da ga koristim.

da, rezistivni ekran je ubedljivo najveca mana ovog uredjaja... evo ja sam se tek nakon dana koriscenja navikao da zabodem prst u ekran i onda je ok :D

i sledeca mana je: nepostojanje home tastera!! vec mi se desilo da ne mogu da izadjem iz aplikacije jer nema Home taster pa je morao on/off da radi... :(

nego, sad gledam da postoje tableti od 1GHz i sa kapacitivnim ekranima za oko 200$. sutra cu da pogledam kakve su to varijante pa cu najverovatnije naruciti i jedan takav...

^ Ali mora proci strucni savet prvo :)

мада би могли и мало да причекамо(месец-два) сигурно(вероватно их већ и има) ће бити у понуди и таблети од 10", који су бољи за сурф, е-читање и гледање филмова, а можда и бољих укупних карактеристика, ово је тек почетак "таблетоманије"..

meni desetka ne staje u džep od jakne, tako da mi je sedmica idealna, ali jeste destka bolja za surf... Početak tabletomanije svakako. Tableti nisu novost, proizvode se već godinama, ali su mnogo veliki (kao pravi laptop) i mnogo skupi bili. Ovo je strašno pristupačno, u odnosu na svoje mogućnosti je super za te pare. Ako uzmemo u obzir cenu galaxy-ja i ipada onda je xtra :) Mislim i ipad i galaxy samo bolje ekrane imaju i veliko ime, ostale ključne mogućnosti su skoro pa iste.

Jos nesto sam primetion... display ima rezoluciju 800x480, sto mu daje aspect ratio 1.66666. Medutim velicina ekrana je 154x88mm sto daje aspect ratio 1.75. To znaci da pixeli na displayu nisu cetvrtasti vec su malo izduzeni. To se na prvi mah ne primecuje, ali kada se uredjaj rotira u portret mod, UI je pomalo izduzen.

resistive touch na ovim spravama zahteva mali period navikavanja. fora je da ne stisneš ni prejako ni preslabo, ne reaguje kad ga samo pipneš malo, tako da se često javlja to gutanje dodira dok se čovek ne navikne. na mom uređaju sam primetio da ekran na sredini ima blagi prazan hod od možda četvrtine milimetra. primetim to kad pipkam olovkom po njemu a kad radim prstima ne primećuje se. da li je tako i na ovom haipadu? a ovo za aspect ratio iskreno nisam primetio. ja uređaj 90% koristim u portrait modu, tj. kad surfujem i čitam knjige, u landscape idem samo kad gledam power point prezentacije, listam slike i gledam video, što ne radim tako često. malo me nervira što je kod mene default landscape mod, a nemam gsensor. okretanje ekrana sam rešio pomoću aplikacije rotated, ali svaki put kad ga ugasim ili zaključam on se prebaci u landscape. jel ima neka fora da za default postavim portrait?

edit:
da, rezistivni ekran je ubedljivo najveca mana ovog uredjaja... evo ja sam se tek nakon dana koriscenja navikao da zabodem prst u ekran i onda je ok :D

i sledeca mana je: nepostojanje home tastera!! vec mi se desilo da ne mogu da izadjem iz aplikacije jer nema Home taster pa je morao on/off da radi... :(

nego, sad gledam da postoje tableti od 1GHz i sa kapacitivnim ekranima za oko 200$. sutra cu da pogledam kakve su to varijante pa cu najverovatnije naruciti i jedan takav...

au ala si se ti raspucao, od svake sorte po jedan ćeš da naručiš :)

da i meni se dešavalo da ne umem da izađem iz aplikacije, jer sam navikao na uređaje koji imaju dosta fizičkih tastera. moj tablet ima home, menu i back dugmiće koji su isto neki touch fazon što me užasno nervira jer sam navikao na fizičke tastere. valjda su mogli bar tri fizička tastera da naprave, em bi bilo jeftinije em efikasnije... al nebi bilo fensi :p

Poslednja izmena:
^ Ali mora proci strucni savet prvo :)

moze, ali ozbiljno. ako neko ima vremena neka pogleda sta se prodaje preko alibaba.com i onog alienxpres (ili kako se vec zove... :D) pa neka da predloge sta bi bilo najbolje da se proba... (i ajde da kazemo, okvirno do 200$, i ja sam isto za opet neki 7" - po meni je to idealna velicina za teren)

ti ces kutija ponovo biti zaduzen za :smash: test i review :type: jer to stvarno radis odlicno ;)

i da se ne lazemo, ovi android tableti ne mogu da se porede sa iPadom, u stvari mogu ako vam je ok da se drndate oko 100 i 1 stvari (isto kao i Mac vs PC - jedan je just work a drugi... :d )

btw nema praznog hoda po sredini...

Imaš ovaj, da nije 16:9 bio bi skoro pa savršena kopija iPad-a. Samo su cene slanja na ovom sajtu mnogo visoke...

Edi: Tek sad videh, isti je ko tvoj samo veći.

Poslednja izmena:
Imaš ovaj, da nije 16:9 bio bi skoro pa savršena kopija iPad-a. Samo su cene slanja na ovom sajtu mnogo visoke...

ne vredi tako, mora da se nadje na alibaba.com...
i ja sam pre za 7" jer moze da stane u dzep bez vecih problema.

@G@W:
>> 10-inch 16:9 wide-screen 800 * 480 high-brightness TFT LCD

Ovo znaci da su UI kontrole ogromne na ekranu. Da je barem rezolucija malo veca.

Vidiš, meni je 7 inča malo jer mi tablet nije nešto što bi vucarao po džepovima od jakni. Pre bi ga nosio sa sobom u nekoj torbi kao što se nose laptopi.

Btw. šuška se da će i Apple da izbaci 7 inča iPad. Očigledno da Kinezi imaju veliki uticaj čim se Steva razmišlja na taj korak :p

@G@W:
>> 10-inch 16:9 wide-screen 800 * 480 high-brightness TFT LCD

Ovo znaci da su UI kontrole ogromne na ekranu. Da je barem rezolucija malo veca.

Biće veća kad krene masovna proizvodnja tableta sa rezolucijom od 1024x600. Do tada nema smisla očekivati veću rezoluciju na kineskim tabletima.

Poslednja izmena:
Btw. šuška se da će i Apple da izbaci 7 inča iPad. Očigledno da Kinezi imaju veliki uticaj čim se Steva razmišlja na taj korak :p

ma poceli da proizvode kopije i pre nego sto se original pojavio... :D

vec neko vreme se pricao o 7" iPadu i valjda 11" MacBookAiru...

za po kuci je 10" super, ali meni ovi tableti trebaju kao terenski terminali za web app tako da mi vise odgovara 7". kad se odlucim za jedan od ovih tableta uzecu ih bar 50tak komada...

pa da, na početku malo secka, a kasnije lepo radi, mada se meni čini da nije baš 100% fluidno, odnosno da s vremena na vreme malo zakoči. ipak je 1080p dosta zahtevan, to ni većina netbukova ne može da pusti lepo...

Atom ne moze da pusti ni 720p, a 1080 je za njega SciFi. Jedino sa ION :)

Hvala Kutija!
Neverovatno je šta može da se dobije za 140 evra, koliko li to košta tamo ili u proizvodnji i koliko nas drugi proizvođači deru, to je neverovatno, ali šta da se radi. Šteta za ekran - ja bih i 30-ak evra doplatio na tu cenu samo da je kapacitivan. Uvek je bolje tako nešto uzeti nego raspali netbook, bar ako je za surf i slične stvari, jer netbook za više od toga i nije, a ovo je svakako ugodnije...

Evo ima ovo i super je ali nema cene već na 10k komada :D

Stvarno su fenomenalne specifikacije :)

Inače 10" tableti se zovu epad ;)

hehe... sta sve moze da se nadje kod kineza:

http://www.alibaba.com/product-gs/344650977/7_inch_capacitive_screen_Android_tablet.html
pazi CPU: Core2Duo na 1GHz :D :D pa onda dole pise da je Atom... boze sacuvaj. i sve to za 100$ :D

btw sada makar znamo na sta da obratimo paznju:
1) da kartica ne viri iz slota
2) da li moze da se rootuje uredjaj
3) kakve ima fizicke tastere
4) da ima GPU
...
(ako vam padne jos nesto napamet na sta da se obrati paznja prilikom kupovine: dopisite ;))

EDIT: G@W - ovaj izgleda stvarno interesantno... jedino sto ima MeGoo a ne android. ali zato ima Freescale CPU :)
i nema veze sta pise za broj komada, sve se da dogovoriti ;)

Poslednja izmena:
Nego nešto kontam, onaj gore tablet ima 1024x768 4:3 ekran i pod uslovom da nije fejk ceo oglas šta misliš kolike su šanse da je to zapravo Stevin IPS koji ide u pravi iPad? Stvarno ne znam nijednog proizvođača da je najavio 4:3 tablet. Ako krene proizvodnja onog tableta iz prethodnog posta, vidićeš da će Steva da besni na telefon nekom Kinezu što mu ne isporučuje dovoljno iPad-a :d

EDIT:

EDIT: G@W - ovaj izgleda stvarno interesantno... jedino sto ima MeGoo a ne android. ali zato ima Freescale CPU :)

MeeGo linux 2.6.31 ( Equal to Android 2.2 )

Ili Kinezi nemaju pojma pa je njima Android isto što i MeeGo ili je u pitanju izbor između ova dva sistema tj. dogovaraš sa njima šta da ti stave. Ukoliko nije fejk ovaj uređaj nije ni ušao u proizvodnju, zato je preko 10k kopija. Sigurno čekaju nekog drugog Kineza da plati proizvodnju pa tek onda počinju sa distribucijom ;)

Poslednja izmena:
http://goo.gl/BPdS

Nije ništa spec, samo veći ekran i reza ali nije mnogo skuplji od sedmica. Ko naruči 100 komada može logo da bira pa bih ovom prilikom pozvao domaće bizbismene da naruče hiljadu komada i poklone nekoj od škola u Srbiji i da ne zaborave da stave logo šljive :)

Dobra stvar kod ovog oglasa je što ima i FAKJU!

Posle razgledanja silnih oglasa mogu da zaključim samo jedno: KINEZI SU LUD NAROD!!!

Google je još gori jer je ponudio Android za džabe. Za dve godine očekujem da će nova WC šolja koju budem kupovao imati Android...

Za kraj da pohvalim i da se zahvalim Kutiji na ovako iscrpnom testu. Svaka čast na trudu, mislim da je ovo prvi domaći test ovih spravica :)

aman-zaman :D

pogle ovo:
New 10" Wi-Fi Tablet PC
memory 1GB
CPU Intel N450-1.66GHZ
HDD 160GB SATA
RAM 1GB DDR2
hard disk 160GB
touch screen multi touch screen
screen capacitive screen
process type Intel Atom 450
color white/black
size 10inch
expansion interface 3*USB ,VGA,Audio input/output,1*SD/MMC card reader
bettery use about 2.5hours
webcam built in 1.3M high definition web camera

_m_gw_yqnvZxsIrrq9KAC-7TKGELV5NCOmf4ChJJ6VRHs5KvJHYPH2O77MxvvRZ7RfhQHJJbpklN_uPbrdte9kMZ6gzust1ayW89tZqmZVaiRpoHA=.jpg

covek ugurao i HDD :D

@IzNoGooD taj je i meni nudio onaj kinez za 400$ - malo je previse ;) plus x86 CPU... :vomit:

idem da vidim sta kaze onaj kinez za http://www.alibaba.com/product-gs/324034506/10_Epad_Freescale_CPU_1Ghz.html

btw Freescale prodaje taj CPU kao 800MHzni, izgleda da su ga kinezi OC na 1GHz :D

EDIT: ovi kinezi su ludi :D
1. nije kapacitivni ekran nego resistivni
2. nemaju ga sad, jos nije izasao iz proizvodnje, imace ga za mesec dana (neko rece da cekaju veliku prudzbinu pa da krenu u proizvodnju)...
:crash:

Poslednja izmena:
najbolje sto sam nasao je: http://www.alibaba.com/product-gs/342699469/10_capacitive_Multi_Touch_screen_3g.html

ali ce biti gotov tek za mesec dana, kazu da za sada imaju samo engenering sample.
cena ce biti oko 280$ na 5000 komada... ali zato ima sve :)

meni je ovo preskupo, moram dalje da trazim.

---

:D :D Chinese rebranding wonders all around the Android tablet scene – An example link

---

evo ga i video onog tableta sa Nvidia Tegrom 2...

[YOUTUBE]o2K73KZR4LI[/YOUTUBE]

jel se neko seca kako je izgledala najava nvidia-je za Tegru pre dve godine...?

Poslednja izmena:
kovacm, da sumiramo: 10", 16:9 rezolucija, kapacitivni ekran, wifi, 3G SIM, GPS, HDMI...

ima li jos nesto da treba da ima? :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno