Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi)

Možeš da probaš šta hoćeš ako ne poštuješ komplet install & boot proceduru (ili ti uređaj nema funkcionalan recovery) :D Tj sve i jedan alternativni Linux-based OS koji se bootuje sa memorijske ili sa USB da bi boot-ovao prvi put moraš da bootuješ uređaj u recovery režim. I naravno bez ispravnog DTB fajla nema uspešnog boot-ovanja.

LibreELEC i CoreELEC su esencijalno ista stvar (tj CoreELEC je "fork" LibreELEC-a namenjen za uređaje sa Amlogic SoC).

Poslednja izmena:
Ako si napravio butabilnu karticu -flesku prvi put kad se butuje mora reset dugme da se drzi...Ako je na usb samo otg port se koristi...probaj sa univerzalnim dtb...A probaj i ovaj fake ram dtb

Poslednja izmena:
Mora to da radi samo prati upustva.Rufus sd karticu u citac kartica.Image file genericki za 912.Kada zaprzis image udjes u root folderu , na sd kartici, folder dtb zamijenis sa ovim.gxm_q200_3g i preimenujes u dtb.img.

Radi netflix ali pušta samo 1080p, neće 4K
Nego mi loš bitrate oko 4 mbit je na 1080p
Da nije možda netflix smanjio bitrate na njihovim serverima

Moze jedno pitanje tambur88.Da li si mozda imao problema prilikom logovanaja u netflixu?Da nije htio da ti prihvati pass?

Formatirao memorijsku pa ponovo instalirao coreelec
Mnogo bolje kodi radi na openelec
Video sam da ima da se mijenja refresh rate

https://www.howtogeek.com/338983/how-much-data-does-netflix-use/
Pitao sam te za dtb.img -da si stavio dobar radio bi ti daljinac

Ovako vise puta na razlicitim uredjajima sam instalirao CoreElec i uvjek sam imao isti problem da daljinac koji dodje uz box ima sve funkcije kao u androidu.Samo nije bilo sanse da je htio da upali box mogao sam da ga gasim ali ovo ne .Resenje je kao mnogo puta prije dao @shaman u gore postavljenim linkovima kako se configurise Keymap Editor u zavisnosti od modela daljinskog.

Je li na memorisku da kopiram dva fajla što imaju za moj Android boks beelink GT1 Ultimate
Ne trebam praviti poseban folder

Je li na memorisku da kopiram dva fajla što imaju za moj Android boks beelink GT1 Ultimate
Ne trebam praviti poseban folder

Za koje fajlove tacno pitas jer izvini ali ja mislim da ti nesto pogresno radis ?

Da li si procitao upustvo koje sam ti napisao samo postupi korak po korak kako pise i nemas brige

@tambur88: Da li ti to tooooliko ne znaš engleski (i pride ne znaš ni kako se koristi Google Translate?) ili ti je mrsko da pročitaš uputstava od početka do kraja ili šta je tačno problem?

Drugi gugla za tebe i nađe ti link sa uputstvom i opet nije dovoljno? Da si pročitao i razumeo šta si pročitao ne bi postavio takvo pitanje i/ili bi makar bio precizniji na koja 2 fajla misliš.

Ako si mislio na "BeeLink BT Remote.jpg" i "BeeLink BT Remote.zip" ne ne kopira se ni jedan od ta 2 fajla bilo gde. Nego treba da raspakuješ "BeeLink BT Remote.zip" arhivu i unutra imaš fajl "remote.conf" koji treba da se kopira gde piše da treba da se kopira na forum temi čiji sam ti link poslao. Dakle u:

Kod:
/storage/.config

Da li se taj folder vidi i pod kojim imenom kad karticu izvadiš iz boxa i staviš u čitač i gledaš na Windows kompu nemam pojma.. Ne sećam se, nisam se zezao sa ELEC 2 godine sigurno. Znam kako se kopira kroz SSH ali tebi bi to po do sad demonstriranom znanju i sposobnosti da se prate prosta uputstva bilo previše komplikovano.

Dakle:

1) ideš na https://mega.nz/folder/HskzhZRY#lyIxBd51cCMbbwZMNXkmuA/folder/y8tEnKgQ i skineš taj "BeeLink BT Remote.zip". Ako je to taj daljinac koji ti imaš koji je na slici. Ako nije tražiš tvoj daljinac, ali bitno je da je u "AmRemote" folderu negde jer je AmRemote varijanta prostija za "podešavanje". Svaki daljinac ima svoj remote.conf tako da ako ne koristiš originalni daljinac koji je došao uz box nego neki drugi naravno da ti treba remote.conf od tog drugog daljinca a ne od originalnog daljinca...

2) raspakuješ "BeeLink BT Remote.zip" i unutra imaš remote.conf fajl. Od svega što si skinuo i raspakovao to je jedini fajl koji te zanima, koji ti treba i koji se treba da se kopira na pravo mesto na memorijskoj kartici.

3) to mesto je kao što već gore napisao "/storage/.config" folder. Ne praviš neki novi folder pa u taj novi da staviš "remote.conf" već kopiraš fajl direktno u postojeći ".config" folder.

4) vratiš karticu u box (ako si je vadio, ako nisi sve radio kroz SSH ili pomoguću File Manger-a u sklopu Kodi-a), restartuješ uređaj i sačekaš.

Nakada davno je bilo dovoljno zveknuti "remote.conf" fajl direktno na memorijsku karticu i ako detektuje to pri boot-ovanju skripta sama kopira fajl u /storage/.config ali nekad davno nije bilo 2 različite varijante (AmRemote vs Mesor_IR, i još da je Meson_IR default izbor). Kao što rekoh ja ELEC ne koristim ni na kakvom Android uređaju još od LibreELEC 7.x. setih se cele priče sa "remote.conf" jer sam pre par nedelja na matori Android stick ponovo budžio Armbian Linux server image da mi posluži za VPN server da bratu koji je u karantinu zbog Covid remote podesim neke stvari u LAN mreži.
I za Armbian je naravno morao da se prekopira remote.conf sa Android ROM-a da bi daljinac bio upotrebljiv pod Linux-om.

Poslednja izmena:
Ako bude instalirao coreElec trebace mu i upustvo kako da instalira Netflix.Jer bez enable inputStream Adaptive i instalacije CastasgnaIT nema netflixa

Ovako vise puta na razlicitim uredjajima sam instalirao CoreElec i uvjek sam imao isti problem da daljinac koji dodje uz box ima sve funkcije kao u androidu.Samo nije bilo sanse da je htio da upali box mogao sam da ga gasim ali ovo ne .Resenje je kao mnogo puta prije dao @shaman u gore postavljenim linkovima kako se configurise Keymap Editor u zavisnosti od modela daljinskog.

U Libreelecu je po defaultu radio beelinkov daljinac (kszaq)
Iskopacu moj ir daljinac pa cu da probam...ne vidim ni jedan razlog da ne bude ubacena confg za daljinac

@j.babic ja ne mislim na OpenELEC niti na LibreELEC vec na CoreElec:) a beelink nisam nikada imao.

@j.babic ja ne mislim na OpenELEC niti na LibreELEC vec na CoreElec:) a beelink nisam nikada imao.
Ok pricamo o coreelecu,mislio sam da je je ubacena conf za daljinac kao sto je bila ranije u libreelecu....Moja greska (inace ir daljinac ni ne vadim iz kutije)

Vjeruj mi bio sam kupio cak i MeLe f10 delux sa gyro i ir learning i on moze da radi na vecini uredjaja ali nije bilo sanse .Morao sam da cupam strujni kabal da bih podigao CoreElec.Na kraju na njihovom forumu sam procitao ovo sta je @ shaman napisao gore i resio problem.Beelink mi je bio preskup i trazio sam alternativu sa amslogic procesorom da mi radi CoreElec a da bude pristojna cijena.

Vjeruj mi bio sam kupio cak i MeLe f10 delux sa gyro i ir learning i on moze da radi na vecini uredjaja ali nije bilo sanse .Morao sam da cupam strujni kabal da bih podigao CoreElec.Na kraju na njihovom forumu sam procitao ovo sta je @ shaman napisao gore i resio problem.Beelink mi je bio preskup i trazio sam alternativu sa amslogic procesorom da mi radi CoreElec a da bude pristojna cijena.

Dobar bio taj mele f10 :) Za nju je moralo i u androidu da se ubacuje kl.files da bi radila korektno....

Ауууф колико перипетије да би направио нетфликс у 4К, а све те филмове и серије имаш и у елементуму.

Послато са Nova 5T

Dobio je user i pass za netflix pa da proba:)I ja bih iz dosade.

@salacue: Neće da može Netflix u 4K, 1080p max na CoreELEC (tj na ChromeOS + Widevine Level 3) i to dekodira softverski /CPU decode pa malo ozbiljniji bitrate ni 1080p neće postizati S912.

A sa tim Elementum-om ste kao sekta više...

Nazad
Vrh Dno