Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi)

Nece da radi jednostavno. Ali nije samo to problem, najveci problem mi je sto sam ga planirao koristiti i za Eon smart tv app, ali kad god ugasim tv i upalim ga ponovo automatski mi vraca na 2160p 60hz, iako ugasim auto change to best resolution i namestim na 2160p 50hz koju zahteva Eon app da bi bilo tecno.
Promeni rom, stavi običan alvatech android, to ti je najpopularniji rom na freaktab, ne možeš ga promašiti. Meni non stop stoji na 2160p@50hz, eon atv radi perfektno, nema trzanja kairona na N1, sport izgleda isto odlično.

edit: taj rom dolazi sa preinstaliranim kodijem koji je izgleda nešto modovan i ne radi kako treba. Potrebno je obrisati data i aplikaciju, i instalirati svežu sa gplay. Čisto i za ostale da znaju.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na MI boxu radi odlično, nikakav problem nisam imao sa HBO GO.
Na njemu sve radi kako treba :)

Zato je bez veze uzimati ove tanix-e jer se samo zlopatis.

Ja bih moj prodao istog trenutka ako neko zeli da ga kupi ;)

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Promeni rom, stavi običan alvatech android, to ti je najpopularniji rom na freaktab, ne možeš ga promašiti. Meni non stop stoji na 2160p@50hz, eon atv radi perfektno, nema trzanja kairona na N1, sport izgleda isto odlično.

edit: taj rom dolazi sa preinstaliranim kodijem koji je izgleda nešto modovan i ne radi kako treba. Potrebno je obrisati data i aplikaciju, i instalirati svežu sa gplay. Čisto i za ostale da znaju.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

I sa fabrickim romom sam imao isti problem. To mi se desava sa Philips tv-om, pre njega sam imao Samsung nije bilo problema. Ali fazon je kad ugasim box i upalim ga posle paljenja tv-a ostane onda rezolucija koju sam postavio. Nesto se ne podudaraju, ili Philips ima opciju da automatski menja. I takodje kad upalim hdmi cec, ugasim tv i upalim odma radi postavljena rez, ali cim odstoji 10-15min ili duze opet vrati. Probao menjati i hdmi, svasta nesto ali nista.

Meni ne, eno i bombaš se hvali u temi zanimljive slike!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Meni je stiglo pre neki dan. Ali je ta nudio neke druge slicne usluge :)

Jel se menjalo nesto hardverski na mi box S?

Da li su ubacili amlogic s905x3 ili koji vec ide u mi box s?

Da li je bilo nekih revizija modela S?

^ ne

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Može li mi neko poslati link odakle je naručio eon daljinac za mibox

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Može li mi neko poslati link odakle je naručio eon daljinac za mibox

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Samo kucaj eon daljinski na kupujemprodajem i naruci najjeftiniji. Nema greske.
Ja sam platio 500din eon daljinski

Nekoliko dana se mučim sa punjenjem air mouse Rii K25 mini. Nije mi poslao punjač za bateriju već kablić "Micro USB charging cable", kako ga zove.
Priključim Samsung galaxy s2 i on ga (iz Huawei boksa) brzo napuni. Piše "napunjeno" a kad sam isključio telefon pokazuje mi 96%.
Znači neće da može, ne valja ni za Rii K25.
Kakav punjač da kupim. Baterija je 350 mA.
Pomagajte..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nekoliko dana se mučim sa punjenjem air mouse Rii K25 mini. Nije mi poslao punjač za bateriju već kablić "Micro USB charging cable", kako ga zove.
Priključim Samsung galaxy s2 i on ga (iz Huawei boksa) brzo napuni. Piše "napunjeno" a kad sam isključio telefon pokazuje mi 96%.
Znači neće da može, ne valja ni za Rii K25.
Kakav punjač da kupim. Baterija je 350 mA.
Pomagajte..

Puni ga sa bilo kojim punjacem

Napuni ga na bilo kojem punjaču od mobilnog telefona.

U suštini te litijumske baterija na daljincima stalno moraš puniti, ja više volim one sa alkalnim baterijama, one bar traju mesecima.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Napuni ga na bilo kojem punjaču od mobilnog telefona.

U suštini te litijumske baterija na daljincima stalno moraš puniti, ja više volim one sa alkalnim baterijama, one bar traju mesecima.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Kakve alkalne ,punjive su zakon....alkalne samo u obicne daljince.

Hvala ljudi.
Plašio sam se da nisu jaki punjači od lg-g3 i a70.
Od S2 dotrajao, prekida.

Kakve alkalne ,punjive su zakon....alkalne samo u obicne daljince.
OK, iskustva su razlicita

Nisam ni pominjao nimh punjive nego litijumske, one vrlo brzo prijave da su prazne i traze da se pune, nimh baterije sam totalno izbacio iz upotrebe

Alkalne u mom airmisu traju bar 6 meseci, a to ne moze ni jedna punjiva, ona se isprazni cak i da se ne koristi.

OK, iskustva su razlicita

Nisam ni pominjao nimh punjive nego litijumske, one vrlo brzo prijave da su prazne i traze da se pune, nimh baterije sam totalno izbacio iz upotrebe

Alkalne u mom airmisu traju bar 6 meseci, a to ne moze ni jedna punjiva, ona se isprazni cak i da se ne koristi.
Ma naravno ,ja jednostavno imam najbolja iskustva sa punjivim. Alkalne i obicne sam skroz izbacio (osim za obicne daljince tu se nadje jos po neka alkalna)Sto se tice duzine trajanja to vec zavisi od upotrebe pa nema ginisovog rekorda ;)Sto si ih izbacio iz upotrebe bas me zanima?

Poslednja izmena:
Meni se nešto čudno dešava sa Mi Box S.
Kada ga upalim, desi se da nema tona i da se video ne pokreće.
Npr startujem youtube i prikazuje se samo thumbnail. Netflix izbacuje grešku da ima problema sa reprodukcijom naslova.
Nakon restarta iz menija sve se vrati u normalu.
Malo me zabrinjava jer se ovo periodično dešava.
Da li je neko imao sličan problem?

Meni se nešto čudno dešava sa Mi Box S.
Kada ga upalim, desi se da nema tona i da se video ne pokreće.
Npr startujem youtube i prikazuje se samo thumbnail. Netflix izbacuje grešku da ima problema sa reprodukcijom naslova.
Nakon restarta iz menija sve se vrati u normalu.
Malo me zabrinjava jer se ovo periodično dešava.
Da li je neko imao sličan problem?
Kod mene juce nije hteo da pusti eon i onda sam proverio azuriranja za mi box s i posto je postojalo neko azuriranje od 600mb odrsdio sam ga i sve je posle toga proradilo

Ma naravno ,ja jednostavno imam najbolja iskustva sa punjivim. Alkalne i obicne sam skroz izbacio (osim za obicne daljince tu se nadje jos po neka alkalna)Sto se tice duzine trajanja to vec zavisi od upotrebe pa nema ginisovog rekorda ;)Sto si ih izbacio iz upotrebe bas me zanima?
Ja bar svakodnevno koristim daljinac, ali evo napisacu zasto sam izbacio punjive.

Pune nimh baterije rade na 1.2V i namenjene se potrosacima koje intenzivno trose bateriju u kratkom periodu: lampe, decije igracke, foto aparati i sl...) ja odavno nemam te stvarcice za te baterije, tamo gde treba snaga u kratkom periodu koristim litijumske.
uz to nimh baterije su sklone samopraznjenju cak i kada se ne koriste

Daljinski upravljac je dizajniran da koristi klasicne alkalne baterije 2x1.5V koje su nominalno napunjene na 1.6V, glavna karakteristika je da se dugo i sporo prazne,
treba dosta vremena dok dodje na 1.3V kada vecina uredjaja registruje da bi bateriju trebalo zameniti a to je napon pune nimh baterije
a to je tek negde oko 60% kapaciteta, a daljinski upravljac ce raditi i sa 1.1V baterijom gde se vec nimh baterija smatra praznom

Slicna prica je i sa litijumskom baterijom u daljinskom upravljacu, jednostavno elektronika ce traziti da je napunis da bi sprecila ostecenje baterije jer je suvise mala tolerancija izmedju pune i kada elektronika kaze da se baterija mora puniti, tako da stalno morate puniti, dok je to kod alkanlne baterije potpuno nebitno koristicete je dokle god radi, a moze jako dugo da radi i onako je posle bacamo.

Poslednja izmena:
Slazem se. Meni na Miboxu traju originalne baterije vec dve godine a na Eon daljincima godinu dana(iskljuceno pozadinsko osvetljenje), a koriste se svakodnevno.

Uparuje se sa boxom putem BT bez dodatnog adaptera ako to pitaš

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Steta sto EON nema mogućnost ili ja ne znam da se upare bluetooth slušalice.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Da, upravo probao sa dvoje slušalica, baš glupo!?
Uvek možeš problem (jeftino) da rešiš ovakvim dodatkom,
Nije baš elegantno, zahteva prilaženje televizoru da se uređaj upali ali radi.
c138bc0e9cd574a9d8d2a805d2137783.jpg

Ja ovaj uredjajcic koristim na Eon boxu kad imam nesanicu. Ubodem slusalice u njega i ne smetam nikome kad gledam-slusam neku svoju muziku na Yt ili nekom tv kanalu.

Nazad
Vrh Dno