Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

U poslednje vreme su neuporedivo revnosniji za carinu. Zamoli prodavca da napiše neku nižu cenu na fakturi, ali ne sumnjivo nisku, recimo 20-30e, pa ćeš platiti samo porez na to od 20%.

Ne znam te tvoje uređaje, ali ako je isti čip i sve isto, taj jeftiniji uređaj je isti đavo. Proveri detaljni specifikacije i recenziju neku van AliE.

Pozdrav. Posto sam procitao celu temu (bukvalno), oducio sam se da kupim Homatics Box R 4K Plus.
Pa lepo si izabrao :)
Najbolje da pitaš na Reditu: https://www.reddit.com/r/Homatics/s/s77cbRDYeS
I Telegramu:

Traži i neki vaučer znam da su davali na raznoraznim sajtovima...
Discount Codes for the Homatics: 1HDBIZ, EYALO, CordCuttersLI, TVBoxStop (some of these seem to be 10% and others 5%)

132€

eBay, Amazon.de, AliExpress gomila linkova po sličnoj ceni...

Uglavnom najbolje ti je ako imaš nekog u Nemačkoj/Austriji da ti donese ili po onim našim kurirskim službama - normalno uz naknadu :)

Poslednja izmena:
U poslednje vreme su neuporedivo revnosniji za carinu. Zamoli prodavca da napiše neku nižu cenu na fakturi, ali ne sumnjivo nisku, recimo 20-30e, pa ćeš platiti samo porez na to od 20%.

Ne znam te tvoje uređaje, ali ako je isti čip i sve isto, taj jeftiniji uređaj je isti đavo. Proveri detaljni specifikacije i recenziju neku van AliE.
Ja već pitao da li može da piše malo manje od 50e... Nisam trebao baš toliko nisku 🤣?

Писао сам већ неколико пута - задњих годину дана ни један пакет из Кине није ми оцарињен. Узгред, можда некоме буде важно - последња 2 су стигла за мање од 20 дана.
Код одабира продавца на АЕ - увек купујем код онога са већом количином продатих.

Poslednja izmena:
i, ovde se završava off-topic. hvala na razumevanju

Pozdrav, da li moze na tv android boxu da se instalira neka aplikacija (simulacija kao na pc-u) i da se postane nekako mobilni uredjaj? Pretpostavljam da moze ali svaki detaljniji savet je dobrodosao :)

Pa instaliraj mobilni apk na box i eto zauzeće mobilni slot 😂 Sad što će i UI da bude mobilni, hebiga.

Nadam se da je to resenje, hvala! Interfejs me ne zanima, samo da ga ne cita kao TV

i, kako što je više puta napomenuto u nekoliko tema, verovatno će raditi samo uz air mouse. teme za EON aplikacije su u podforumu "online servisi"

Air mouse bi trebao svaki box da ima, previše je jeftin da ga nema

А може да се користи и:
  • модована ЕОН апликација где се логује са корисничким податцима, а не са кодом
  • ЕОН адон за коди где се такође логује са корисничким податцима
Air mouse bi trebao svaki box da ima, previše je jeftin da ga nema
Мислиш - треба свако да га купи да га има?

Makar za čukanje po tastaturi na ekranu, 5x brže barem.

За оне које интересује како ради најјачи Allwinner H728 чипсет

Instalirao sam na Vontaru Orion TV app i kad pustim preko VPN-a, samo stoji na buffering. Da li je još neko imao isti problem? Kad pokušam nešto da vratim, neku emisiju, radi ponekad, a nekad izbaci Greška 2002.

treba mi nekoliko komada android boxova,
zanima me koja je najjeftinija opcija koja se moze kupiti na aliju?

nadjoh neki Tanix TX1 sa allwinner H313 cipom, mislim da je to dosta stari cip a da li je neko probao kako radi?
Taj box je oko 15-16$, ne znam da li ima nesto jeftinije od toga?

koji cip set ili box koriste nasi provajderi kada daju korisnicima na koriscenje za gledanje televizije?

probao sam onaj orionov i jako lepo radi... a ne verujem da je to neki skup box

Nema trenutno, imas Slimbox za njega pa ga preflesuj i radice verovatno ok. Uz to je daljinac IR, idealan penzionerski box u 2/16 varijanti.

Ja ga uzeo Tanix t1.Kad ga kolega preporucio .Jednostavan je nije bas jak a ni brz. Stavio slimbox za tablete da bi mogao aktivirati mowe za tablet na njemu , radi sve ok
koristim samo mowe i smarttube kad krene radi ok. Napravio sam jednu modifikaciju bio se jako grejo kad je bilo preko 33 celzijusa on se grejo do 90 stepeni.
Zalepio mali kuler na njega spustio temperaturu na 55 napajam ga preko usbea. Najveca mana nema blututh.

Prilozi

• IMG_20250614_141352[1].jpg
    IMG_20250614_141352[1].jpg
    93.5 KB · Pregleda: 80
  • IMG_20250614_141401[1].jpg
    IMG_20250614_141401[1].jpg
    274.1 KB · Pregleda: 79
Nazad
Vrh Dno