Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

GB lan i nema problema sa netom. A pisali smo X puta vontar x4, osim gb lan i wifi mu je ok. A istu cenu kao w2 zaboravi.

Bio je Vontar X4 na akciji za skoro iste pare za koliko je bio W2 skoro ali ko zna kad ce to biti ponovo.

Inace na 2 Vontara W2 koja gnjavim relativno redovno nema problema sa prijemom WiFi, ali to su normalni uslovi (ista soba ili kroz jedan zid).

E sad ako vec imas W2 pa te zeza to je drugo.

Imam vontar w2 i nezgodno mi za kabl, a wifi je slab. Ok, za x4 sam znao, vontar/transpeed, pominje se dosta na temi. Video sam da je neko pominjao tanix i još neke, da li je i tu ista situacija sa wifi?

За почетак - да ли си ставио последњи слимбокс на њега, или користиш фабричку верзију?

Има. Оригиналан фирмвер је пун бубица, између осталог и проблем са wi-fi.

I sa najnovijim slimboxom ima los wifi. Ili je to samo slucaj sa mojim primerkom 4/64. Elem,kako god eno ga sad kod klinca u stanu prikacen kablom na Yettel optiku i sto bi moj cimer nislija rekao samo vuzdi :)

Inace na 2 Vontara W2 koja gnjavim relativno redovno nema problema sa prijemom WiFi, ali to su normalni uslovi (ista soba ili kroz jedan zid).
Takođe kod mene Vontar W2 radi savršeno na WiFi-ju, ruter je na 3-4m udaljenosti u ćošku. Jedino što nisam nikako mogao da ga povežem na "glavnu" mrežu, pa sam morao da pravim zasebnu, ali svejedno radi (za sada, pu pu :ROFLMAO:)

Kod mene W2 radi preko WiFi jedino ako se Ethernet konektor isključi, radi ali malo slabije od X4 kod kojeg konektor iz Ethernet konektora ne mora da se isključuje.

Kod nas X4 drastično bolje od X2. U blizini rutera maksimalno X2 izvlači 80, a X4 je uvek ograničen brzinom neta. X2 kad sam sakrio iza TV krenuo da trokira.

Plus, X4 ima gigabitni LAN.

Што се тиче W2, а препорука је мање-више за све боксове/стикове и андроид ТВ-ове - играјте се са каналима на коме ради wi-fi.
Разлике могу бити невероватне. Не само због загушења појединих канала, већ и због самог wi-fi пријемника у уређају.

Dzaba Sale druze. Kod mene je jedino moja mreza na 5GHz,ostale(komsijske) su na 2.4 i los je prijem. Ruter u dnevnoj,w2 u trpezariji na 7-8 metara od njega,nema zida jer stoji do otvorenih dvokrilnih vrata i nece da predje20-30Mb. Probao razne kanale pa digao ruke.

osecam se krivim sto sam pisao ovde o Vontar W2 i njegovim losim wifi performansama, izgleda da su neki korisnici samo to upamtili
ali nisu ostatak sto sam napisao, a mrzi me da trazim taj stari opis.

WIFI na tom vontaru jeste slab i ne ispunjava standard 5G brzine mreze koji bi trebalo ocekivano da daje brzine vece od 100mbit
koje ima njegov skromni lan prikljucak.

tako wifi daje oko 50-60mbit sto je ruku na srce opet sasvim dovoljno za njegov nesmetan rad za striming servise.

i kada se uzme u obzir njegova nabavna cena i airmouse koji se dobije uz njega nije ni za ocekivati da dobijes najbolju wifi kartu i najbrzi lan prikljucak

znaci u tom kontekstu sam ja pisao a ne da je potpuno neupotrebljiv

Svakako se više isplati čekati X4 na sniženju, ali svi su oni dobri ako se ne cepa remux. Meni sem toga sve radi odlično na W2 i X2.

Kod w2, položaj nekog kabla, dakle manje el. polje može da prepolovi signal. Barem meni. Tako da koga zeza, neka malo mrdne box, mikro položaj i može biti dosta bolje. A i polje tv-a izgleda...
X4 na istom, najgorem mestu radi kao zmaj.

Malo sam se igrao sa podešavanjima na vontaru w2 kodi bolje radi u normal modu umesto television.
Elem u tom svom čačkanju nešto sam izgleda zeznuo pojavio mi se ovaj crni pravougaonik. Ono što obično bude na homescreenu.
Kad pustim nešto pojavi se ide preko aplikacije.
Kako se to tačno zove i gde da isključim-namestim. Vontar je neflešovan.
slike

Prilozi

• kombo.jpg
    kombo.jpg
    338.8 KB · Pregleda: 73
Ako sam dobro razumeo ljude iz SBB-a, box uredjaj koji se dobija uz EON premijum moze samo LAN kablom da se poveze sa ruterom (nema opcija za wifi).
Zna li neko mozda da li taj njihov BOX ima USB port na sebi?
Ako u USB port na tom njihovom BOXu prikljucim ovako nesto https://www.ctshop.rs/tp-link-ub500-usb-adapter.html da li mogu tako da ga povezem putem wifi na ruter?

Ako nista od navedenog nije opcija, pretpostavljam da mogu da uzmem sam neki box (tipa mi i sl.) i da na njega instaliram EON aplikaciju i da njega povezem na Wifi i resen problem?

Ili ovako nesto https://gigatron.rs/mrezne-karte-i-...2-1000-hd-gigabit-starter-kit-dhp-601av-91787 ?

Poslednja izmena:
Да ти одговорим
  • СББ у понуди има старе KSTB6020 боксеве који су се качили на нет једино мрежним каблом, као и нове уређаје попут SDSTB02 који могу користити и wi-fi
  • USB пријемник неће радити на боксу (вероватно ни један модел пријемника) јер не раде под андроид ОС
  • можеш узети било који андроид бокс и ставити ЕОН апликацију која се активира кодом и радиће без грешке.
Закључак - ако си корисник СББ-а, тражи да ти донесу нови модел ЕОН бокса.

Ovaj SBB-ov SDSTB02 ima Wi-Fi, ali mora preko koaksijalca da se poveze (ne kapiram zasto, ali tako kazu i tako su ga povezali)
Ne kapiram za ta mu onda sluze Wi-Fi i LAN port ako mora da ide na koaksijalac

Po svemu sudeci ipak ce morati neki Androaid box ako hocu da veza bude WI-Fi

Da li ima neka fora da se ovaj SBB EON daljinski koristi na Xiamo Tc Box S (2nd Gen)?

@PROFILER postoje teme za EON box (u sobi "Internet provajderi") i Mi Box (i ovoj sobi). koliko se sećam, u drugoj navedenoj je pisano o tome za šta pitaš

Narode nedavno pazario Vontar x4 4gb 64gb Android tv i imam problem sa air mouse kada prikljucim usb disk mis pocinje da trokira cas radi cas ne radi pri vrhi trepcu lampice i on tad ne reaguje dok kad izvadim usb disk radi normalno

A Baterija sveža ko smrt😁
Baterije nove znaci radi air mouse ali kada ubacim usb disk onda pocinje da trokira kada izvadim usb disk radi u pitanju je usb disk kingston 32 gb filmovi su u pitanju
u pitanju je G10s Gyroscope 2.4GHz WIFI Google Assistant Voice Remote Control Air Mouse

Stavi nešto od to dvoje USB uređaja na onaj produžni USB kabl, da budu što dalje jedno od drugog i dalje od USB porta na boxu. Pa vidi kako se onda ponašaju.
Ili je problem sa elektromagnetnim smetnjama ili eventualno da HDD "vuče" previše struje sa USB porta pa zato trokira (ako je to problem rešenje je da se koristi powered USB hub / hub sa svojim napajanjem).

Baterije nove znaci radi air mouse ali kada ubacim usb disk onda pocinje da trokira kada izvadim usb disk radi u pitanju je usb disk kingston 32 gb filmovi su u pitanju
u pitanju je G10s Gyroscope 2.4GHz WIFI Google Assistant Voice Remote Control Air Mouse
Imao sam isti problem na w2. Mislim da mi uopste nije radio Airmouse kada ubacim nesto u drugi USB port

Sad sam stavio usb kingston savage 64 3.0 i radi bez problema i ovaj od 32 gb je radio pre ne znam sto sad zeza

Nazad
Vrh Dno