Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Jedno pitanje vezano za assistant voice search, tj. Google aplikaciju za android TV:

Google je od skoro izbacio globalnu pretragu preko asistenta kad su filmovi u pitanju. Više ne može da se odradi voice search i da se dobiju rezultati u željenim aplikacijama: stremio, syncler, plex itd. Sad čim prepozna da je tražen film, izbaci onaj ekran kao na google TV-u kad nudi šta ima na zvaničnim servisima koji je za ovo beskoristan.

E sad, to sve i dalje radi ako downgradujete google aplikaciju na verziju 7.3,posle te verzije su stopirali.

Ko ima stariju kao sistemsku, lako će odraditi downgrade, ali kad je sistemska novija (na android TV 12 uređajima npr, kod mene na homatics-u), ne može da se downgrade-uje.

Znam da bez root-a nema menjana sistemskih aplikacija, ali me interesuje da li postoji neka adb komanda ili bilo šta slično preko koje bih mogao da silujem instaliranje starije verzije?

Znam da ne može, ali ako neko ima bilo kakvu ideju... Hvala.

Jedino rešenje koje sam našao je da se stavi drugi launcher, recimo projectivity launcher, a android TV home launcher disable-uje preko adb-a. Tad ponovo radi global search i za filmove i sa novim verzijama google aplikacije.

Volim taj ultra-lazy momenat kod ovog rešenja, posebno sa stremiom koji daje rezultate trenutno. Još asistent sve pegla i savršeno prepoznaje za razliku od nekih drugih voice pretraga direktno u aplikacijama.

Od glasovne pretrage, do rezultata i puštenog filma za dve sekunde, bukvalno. Cak mi je bolje i elegantnije nego to isto kod svih zvaničnih aplikacija.

Nemojte samo ono šta će ti to i slične priče. I ja sam prošao sve staro, vraćao kasete, premotavao itd. Nisam besni klinac, zaslužio sam ovo na jedan klik 😂.

Evi kako izgleda stari

Screenshot-20240730-004105.png

A kako novi ekran

Screenshot-20240730-004227.png

m6g6rQs

Poslednja izmena:
Jesi dodao Stremio u searchable apps u GA?Iako smatram da je to najgluplja opcija i prva koju isključujem ako ti radi na projectivy mislim da je to najbolje rešenje. Ja ga koristim na sony tv-u i odlično radi. Ne moraš ni disable nativnog launchera da radiš. Google će to svesti na plaćene servise najverovatnije zato u novijim verzijama neće davati rezultate koje želiš.

Poslednja izmena:
Iako smatram da je to najgluplja opcija i prva koju isključujem
ezgif-1-7beec7c181.gif
😂

Dodao, naravno... A mora da se disable-uje native launcher da bi ovo radilo, inače ne mora.

To je to, svako ima svoj način korišćenja. Meni je jedna od težih stvari koje izazivaju nervozu kucanje na on-screen tastaturi na daljinskom.

K'o i sve u životu, znaš već...

Google gasi definitivno, to je jasno, nije do mojih podešavanja.

IMG_2593.jpeg
Kako instalirati MAX(hbo) na vontar w2

Sideload sa Aurora store. Ima i na Aptoide, apkmirror, itd.

Da li vam radi aptoide tv?
prestala da mi radi na dva uredjaja, samo prikazuje gresku. probao sada da skinem opet i ne moze

Pozdrav! Ne znam da li je već bilo pitanje, ali da probam. Imam X96 X4 tv box. Pošto po defaultu nema navigation button bar, instalirao sam neke sa Play Store. Home i Back button rade, ali Recent ne. Tj. ne mogu da izlistam korišćene aplikacije. Da li postoji neka opcija da se to omogući? Hvala!

Zvekni na njega Slimbox i imaces sve sta ti treba.

Jedno pitanje vezano za assistant voice search, tj. Google aplikaciju za android TV:
Probaj ovo - https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=300529&st=5180#entry64699530

Ovde imaš i jednu stariju verziju (v5.13.31.16), upola manju - https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=256287&st=13100#entry63215341

Čovek je "izvadio" samo Voice asistenta iz Google App... Normalno, promenio potpis, ime, pobrisao zavisnost od Google servisa itd.

Instalira se kao najobičnija User App virtuelna tastatura. Kod mene radi sa svim aplikacijama koje sam probao, ikonica mikrofončića se ugradila u sve tastature sa kojima sam probao, na Root-ovanim i jednom ne-Root Androidu, bez obzira da li su Google aplikacije skroz deinstalirane ili samo isključene ili nisu ništa dirane. (Najnoviji Android u kući mislim da je v12)... E, jedino nemam nijedan Android TV, pa to nisam ništa isprobavao.

Sama aplikacija nema nikakav interfejs. Jezik i tsl. se namešta u Android Settings, gde je i uključiš kao virtuelnu tastaturu.

spisak sertifikovanih uredjaja, koliko para... toliko muzike. Ko moze da nabavi nvidia Shield, definitivno najbolja opcija. Sve leti na njemu

Nakon mnoštva boxeva, uzeo Walmartov onn. Google TV 4K Pro.

Nakon Shield-a, jedan od najboljih sertifikovanih uređaja. Brzina, fluidnost, portovi.

Jedina zamerka je da je daljinski mogao biti malo kvalitetniji.

Imam slican daljinac. Meni ne lezi,nezvodan mi je za ruku. Najvise mi odgovara Eon daljinac uparen sa boxom. I MTS-ov nije los,mada imam i neku kopiju Xiaomi daljinca koji je takodje dobar. Naravno pricam o BT daljincima za ATV.

Uradio sam neinvazivan metod unapređenja hlađenja Vontar X4. Sem tog grejanja kod najvećih Remux kopija, drugih mana nisam našao. USB kablić ima prekidač, pa će realno biti ugašen uglavnom.

1722880140502.jpeg

1722880157257.jpeg

Pošto ima rupice samo sa donje strane, logično okrenut ventilator da izvlači vazduh. Kućište je hladno kao da je ugašen kad se pusti najveći remux.

Vidim da kada se poručuje Vontar X4 postoji više veličina memorije.

Je l' to samo različita veličina micro sd kartice? I ako da da li su kartice koje dolaze uz uređaj OK kvaliteta?

Ima jeftinih airmouse na AliE sa pozadinskim osvetljenjem. Meni ovaj radi fenomenalno: https://www.aliexpress.com/item/100...o.order_list.order_list_main.5.4bf918028Uuncs
Ništa bez g20s pro BT. Taj g10 nema podršku za menjanje kanala pg+ i pg- a nema ni barem broj tastere za prebacivanje kanala. Plus sa g20s pro BT ne treba ti ni dongle USB mada se i on dobija. Na njemu se mogu i programirati bezbroj tastera kao i opcija menjanje HDMI priključka i gašenje TV i box.
Vidim da kada se poručuje Vontar X4 postoji više veličina memorije.

Je l' to samo različita veličina micro sd kartice? I ako da da li su kartice koje dolaze uz uređaj OK kvaliteta?
To je skladišni prostor samog box tj Rom. Micro SD slot je nešto drugo, i on ide u poseban spoljni slot za msd kartice za proširenje, ako ti treba više.

BT mi ispada sa Vontar, tako da mora preko dongla, tad radi savešeno.

logično. da su sa gornje strane, upadala bi prašina unutra 😁
Šalu na stranu, da ima otvore sa strane možda bi imalo smisla i da uduvava, ovako ne.

Jedino što je ostalo da razni remux fajlovi rade sa raznim plejerima, a negde nemam zvuka ni u jednom (atmos 7.1 codec kao da nema, iako sam mu stavio pastru - moguće da je to sad van mogucnosti risivera).

Pušta LOTR od 167Gb, ali nažalost remux fajl nema obican 5.1 engleski. Italijanski DTS radi, engleski atmos jok, tako da će morati i risiver da dobije zamenu.

Vazduh sa ventilatora treba da duva unutra a samim tim hladi procesor i na iste te otvore dole izvlači topao vazduh. Tako su i zamišljeni kupovini ventilatori za box. A USB se ubode u TV i kada se TV gasi na standby tada se i ventilator gasi.

Poslednja izmena:
Na kraju dana sve se svodi na to da li mu ventilator smanjuje temperaturu ili ne.

Njegov mod je apsolutno neinvazivan, ima po reditu gomila slika gde umuvaju unutra ventilator, seku plastiku, buse rupe i sl. pa box lici na indijsku banderu.

Nisu bili do android 9 koji nisu prelazili 65 stepeni iz najveće opterećenje ali dolaskom 10 i 11 retko koji box da se ne greje. Čak i sertifikovani se greju, manje naravno ali se greju. Mada do 75 stepeni ne treba uopšte ni obraćati pažnju niti je potreban ventilator a ni otvaranje box ili montiranje i budženje nikakvih hladnjaka.

Stavio sam mali ventiltor na Vontae X4.
Maksimalna temp. je sada uz sva opterećenja u opsegu 35-48C.
Ventilator je sa neke stare grafičke i ne čuje se. Stavio sam i prekidač i probušio par rupa na gornjem poklopcu.
Nije lepo, ali radi to što treba.
Ne uklapa mi se u glavu da nešto sa snagom od par vati na Si od pola cm2 ima 80-90C.
Nije nikakv reaktor u pitanju. Postaviću i slike uskoro.

Još sam oslobodio i onu WiFi antenu onog lepljenja na gornji poklopac, radi lakše manipulacije i ne vidim nikakve probleme u konekciji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno