Mi Box ne može da se root-uje, ne može da se otključa boot loader. Provaljen je samo neki "privremeni root" - koji radi samo do sledećeg restarta, a i postoji velika šansa za cigliranje uređaja.
Njegova memorija (8 GB, slobodno je oko 5 GB) može da se proširi, ali Mi Box nema slot za SD karticu, pa može samo preko USB-a. A ima samo jedan USB port, pa sad biraj da li hoćeš da proširuješ memoriju, ili hoćeš da uključiš air miša, ili hoćeš nešto treće... Ili ćeš da kupiš neki Hub ili neki LAN adapter sa nekoliko USB-a.
Do pre nekoliko dana, pa u nazad par sedmica, na GearBest-u je Mi Box mogao da se kupi i za ispod $55 (oko €47). Mislim da ga na Aliju trenutno ima za ispod $60.
MDZ-22-AB ("International") je u pripremi.
Ovde se već mogu videti i fotografije i ostali detalji.
Pre desetak dana je izašao Android 8 (Oreo) firmware za Mi Box. Razlike, u odnosu na Marshmallow (i Nougat), su "drastične". U suštini, kao i sa svakim softverom - What's new: Fixed some bugs, Added new bugs.
Ukratko...
Stvarno radi dosta lepše i brže, YT (koji ste spominjali) radi "kao po loju" 1080p, 4K... EON TV je sad za čistu desetku...
Ali ima i dosta novih problema:
- Zvuk mi ide kroz TV, pa je to OK, ali mnogi ljudi koji puštaju zvuk kroz neke druge uređaje se žale na probleme.
- Externe NTFS i exFAT USB stick-ove, HDD-ove itd. neki fajl menadžeri, video plejeri isl. vide, a neki ne vide. FAT32 vide svi.
- Air miševi su sad postali poluupotrebljivi. U "Air" režimu, u pola situacija ne rade "Back" i "OK" dugmad. Npr. u web browser-ima više nije moguće skrolovanje stranica Air mišem, tj. sad su neupotrebljivi. Ta dva dugmeta na Air miševima više ne rade ni u mnogim baš "Android TV" aplikacijama, a u sideload-ovanim koje nisu predviđene za Android TV je situacija još gora. Problem može donekle da se ublaži sa onim Buttons Remapper aplikacijama. Originalni BT daljinac radi normalno.
- itd.
Uglavnom, svima preporučujem da, pre nego stisnu "Update" (na Oreo) dugme, prelistaju malo Mi, 4PDA, XDA... forume na tu temu. Downgrade, nazad na Marshmallow, (barem za sada) nije moguć.