Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ja sam instalirao neki addon gde imam sve žive balkanske kanale, al meni to nije nikakav komfor tako da gledam TV.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nije to ni predviđeno za tebe, već za nesrećnike po inostranstvu koji bi da gledaju domaće tv kanale, ali im se ne mili da plaćaju nettvplus i sl.

Pozdrav putem oglasa prodao x96 Android box s905w 2/16 Gb verzija, probao kod mene radio besprekorno 2 dana i kod kupca je radio 2 dana i prvo mu je crkao kako kaže adapter (sto je vrlo moguće jer su strasno slabi) a sada i box.
Kaže da je koristio neki modifikovani adapter 5V i 2ampera nakon čega mu je crkao box
Simptom plava lampica gori i na TV samo crn ekran.
Ja sam ga uputio da proba sa čačkalicom u rupicu gdje je AV priključak kako bi došao do opcija za fabričko resetovanje međutim kaže da nema nikakve reakcije.
Ima li neki savjet je li moguće da je otišao u vječna lovišta box?
Problem je i što smo medjusobno udaljeni 300km tako da nisam u mogućnosti lično da pogledam box...da li će Kinez prihvatiti reklamaciju za box..je li ima neko slično iskustvo?
Hvala unaprijed
bd7370869f86a3fa61e52680ac725ce0.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Mislim da ne vlalja ni taj ispravljac. Treci da nadje.
Meni skoro crce "original" pa sam ga popravio, 10V-1000uf kondenzator (stavio 25V)i uz to prepravio barel na drugom, boljem, za rezervu ... Nisam imao kad da se motam po gradu. Niko ne zna da kaze dimenzije barela/uticnice na robi koju prodaje.

EDIT: sad vidim kazes "modifikovani adapter" - kako modifikovan? Svakako, moze da proba preko USB napjanja, A-A kabl da bootuje.
Ako je taj modifikovan iskakao mnogo iznad 5V, nije dobro ...

Poslednja izmena:
Imam M6 iz 2017 godine, Android 4.4.2 KitKat, CPU Amlogic S805 Quad Core, 1gb ram.
Na njemu je kodi 16 instaliran, to je valjda maximum jer od 17 mora rom da podržava https streaming. Dugo ga nisam koristio a sad sam ga ponovo vratio u upotrebu, youtube super radi, ali ostalo ne, evo šta mi treba:

1. Neokino ili Filmovita addin servisi za video, slični
2. Netflix na njemu vrv ne može?
3. Radio stanice vidim ne rade više, radio tunes nije više free, ima li nešto slično za smoothjazz/bossanova fans? :)
4. Treba mi neki utility da upravljam preko mobilnog box funkcijama, čitam ovde cetusplay, ali mi nešto ne radi. Može li tačno koja verzija treba za box a koja za fon (Oreo rom na fonu imam), ili direkt link na apk :)?

Poslednja izmena:
3. Radio stanice je najlakše naći, postoji mnogo plagina za kodi ili programa za android. Meni je dovoljan plagin za kodi "Radio-browser" , taj program direktno za android se zove "Radio-droid".
Spisak stanica može da se vidi na ovom sajtu : http://www.radio-browser.info/gui/#/bytag/smooth jazz

Naravno ima još puno kvalitetnih programa npr. : Tune in, Shoutcast, Icecast

Moze. Mada ne secam se da sam startovao kodi nakon toga (od proslog leta recimo na tom uredjaju imam mygica), ali jeste instaliran ostao.

Imam mini m8s II boks sa 8gb rom memorije, i ubacio sam micro SD sa 16gb. Aplikacije vecinom mogu prebaciti na sd, ali me sad muči kako da mi za neke aplikacije bude na sd kartici cache folder, jer na internoj nema dovoljno memorije. Recimo kodi i popcorn time?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

U za kodi imas na njihovoj stranici kompletan tutorial kako da prebacis cash na sd card pravi se neka scripta i onda folder na sd kartici i to je to pogledaj njihovu zvanicnu stranicu.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Ok, hvala, sad cu pogledati.

Ima li ko da je ovo radio za kodi i sd karticu, da mi pomogne :)?
Ipakndve sam zavrsi sistem sa opcijom mount as internal storage....

Poslednja izmena:
Ima li ko da je ovo radio za kodi i sd karticu, da mi pomogne :)?
Ipakndve sam zavrsi sistem sa opcijom mount as internal storage....

A sto ne formatiras SD da ti sluzi kao interna ? jednostavno ustedis sebi vreme samo je bitno da ti SD bude kvalitetna (brza)

Da to sam uradio, on je sam ponudio. Hvala

Melje 4K kao od šale
PS, Malo slike lošijeg kvaliteta zbog telefona
67cf92777e89fc0e4364027149ca2713.jpg
f4ceba9025fa1c95dc86e4a263fe4506.jpg
52ba0f044de3c3943a2bc4d702e0dde9.jpg
d03e01fe04771703c44de9adcb1d64b8.jpg

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

Lagano to ide. Koliko neta je potrebno za 4k?

Lagano to ide. Koliko neta je potrebno za 4k?

Ja sam na SBB-u, imam 100/6. Koliko je potrebno, nemam pojma.

Poslednja izmena:
Neće da otvori.
Šta je u pitanju? Vidim da je neki .ts fajl.

Poslednja izmena:
8k hevc 60fps.
Ne otvara jer ne podrzava format ili nema snage da ga pusti?
PS: Probaj razlicite playere.

Poslednja izmena:
8k hevc 60fps.
Ne otvara jer ne podrzava format ili nema snage da ga pusti?
PS: Probaj razlicite playere.

Pretpostavio sam da me zezaš sa 8K ;)
Kodi neće, a ni mx plejer. Šta još predlažeš?

Pretpostavio sam da me zezaš sa 8K ;)
Kodi neće, a ni mx plejer. Šta još predlažeš?

Hm, ne znam. Jel ima MPC-HCa na Androidu?

Nema.
Ipak je to prevelik zalogaj za njega.

A 4K sa vecim bitrejtom, tipa 70,80mbps melje lagano?

Zavisi od bitrejta kanala. Evo pogledaj na slikama koliko se krece (mozda ide jos vise kad je live utakmica, nisam proverio).
Verovatno bi radilo sa nekih 20ak,25 Mbps, dok sa 30 a i vise bez ikakvih problema, sto vise to bolje :D
Pogledajte prilog 252881
Pogledajte prilog 252882
PS: @salacue
kako se snalazi sa ovim fajlom?
https://www40.zippyshare.com/v/CPfJHUFA/file.html
30 je dakle dovoljno, mada nema 4k tv, pa je svejedno sa te strane i full hd je dovoljan :)

30 je dakle dovoljno, mada nema 4k tv, pa je svejedno sa te strane i full hd je dovoljan :)

Jeste. Ali se ne slazem da ako nemas 4k tv da je svejedno. Sigurno neces iskoristiti sve prednosti 4K, ali razliku ces sigurno videti.
Ja sam ovo pustio na laptopu, fhd ekran, ali razlika je vise nego ocigledna kad se uporedi sa fhd strimovima. Pogotovo sto fhd strimovi idu 1080i, dok je ovo 4k progressive stream sa 50fpsa. A i naravno rezolucija i bitrejt. Ako imas internet i mogucnost gledanja 4K strimova, obavezno gledaj, razliku ces videti i na fhd tvu.

A 4K sa vecim bitrejtom, tipa 70,80mbps melje lagano?

80 mbps je 1080p.
4K kreće od 120 mbps.

Vrh Dno