Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

80 mbps je 1080p.
4K kreće od 120 mbps.

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Eh kad bi uvek bilo tako.
Na koliko bednih Mbpsa pusta Netflix svoj 4k sadrzaj? Max nekih 20mbpsa? Ne znam cifre ali znam da su niske hehe
Gledao neki film 4k bluray i bitrejt je bio tako nekih 70-80mbpsa. Pa verujem da ce se 4k sadrzaj kretati tako do nekih 100mbpsa max.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Evo kako radi
2b7a6e7b13bcd7c55fc7c79ba46bd1ae.jpg

Gledao neki film 4k bluray i bitrejt je bio tako nekih 70-80mbpsa. Pa verujem da ce se 4k sadrzaj kretati tako do nekih 100mbpsa max.

4K blu-ray treba da ima max 128 mbps. Sad da li samo video, ili i video i zvuk, nije poznato.
Skidam jedan test 250 mbps 4K, 10bit, hevc i jedan isti sa 400 mbps. Taj je krajnji.

4K blu-ray treba da ima max 128 mbps. Sad da li samo video, ili i video i zvuk, nije poznato.
Skidam jedan test 250 mbps 4K, 10bit, hevc i jedan isti sa 400 mbps. Taj je krajnji.

Videcemo kako ce se snaci. Taj sa 120mpbsa pusta bez problema, dovoljno. Oni sa 250 i 400 su previse, cisto za testiranje snage. [emoji2]

Poslednja izmena:
Inače, stiglo ažuriranje sistema.
a380a9550016c6dae5b5fb94ce887c72.jpg

Stavio sam https://www.atvxperience.com/ ovih dana na x96mini.

Interface mi se ich ne svidja, iz nekog razloga stalno mi nudi zeljka joksimovica i slabo sta drugo.
Ako koristim daljinski od TV-a preko HDMI CEC - ne valja, na "ok" umesto da udje u aplikaciju nudi da je deinstalira (stock je uglavnom radio).
Stock kodi je imao razne repoe, od kojih neki i radili ponekad - ovaj nema.
EON ATV - nako, krs i ovaj i onaj, ali definitivno nije ista aplikacija, tj nije port... gubi se sa kontrolama definitivno.
Ugradjeni netflix - brljavi, a ne moze da se instalira novi sa google play - ovo mi je najvaznije. Na Samsungu smart tv-u je netflix i dalje bolji. Ovde imam i bug - ne pusta automatski sledecu epizodu.

Nadao sam se da ce mi ovo resiti problem sa usb tastaturom - naime posle restarta boxa - tastatura ne radi. Proradi tek kad iscupam i vratim USB prijemnik. Nije resilo, probao sam i novi stock od 12. maja (valjda) i ni on nije resio...

nesto mi ne ide,ali pronadjite utakmicu sa kostarikom na datom torentu

Videcemo kako ce se snaci. Taj sa 120mpbsa pusta bez problema, dovoljno. Oni sa 250 i 400 su previse, cisto za testiranje snage. [emoji2]

Ide i 400 mbps.
Dakle, priča od pre nekog vremena da ovaj android boks nije nešto, ne pije vodu. Vredi svaku paru. Probao sam i par težih igara - normalno rade.

ea0e4788150d3c3189d631ef16752057.jpg

E, da... ko ima ovaj boks ne treba da radi ažuriranje na verziju 709D0!!!
Prijavljeni problemi sa Youtube 1080p videom. Ja sam potrčao bez da se unapred informišem, pa sad moram da čekam ispravku.

Koji je to box nikako da kažeš?

Jel oni problemi sa 3d podrškom bili softverske ili hardverske prirode?

Jel ti je to neki 4k kanal na kodiju ili si naknadno skinuo sa torrenta?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel oni problemi sa 3d podrškom bili softverske ili hardverske prirode?

Jel ti je to neki 4k kanal na kodiju ili si naknadno skinuo sa torrenta?

Što se prvog pitanja tiče - stvarno ne znam šta je uzrok. Ja tih problema nemam.
4K kanal je iz jedne IPTV liste koju sam pustio kroz kodi zbog očitavanja opterećenja procesora.
Inače, probao sam youtube tv aplikaciju i na njoj 1080p radi sasvim normalno.

Jel ima neko x92 android box sa s912 3gb ram i 32gb rom?
Kakva su iskustva sa njim?

Napokon stigao jedan box bez pdv-a :), stiglo sa gearbest-a postNL mecool M8S Pro+ 2/16 s905x. Jedan od retkih boxeva što nije nijednom zaštucao, čak bolje radi i od nekih s912.

Juče čitam za mi box 4 ima CPU amlogic s905l ništa značajno u odnosu na prethodni mi box 3, I kažu da xiaomi neće izbacivati nove modele.

Gde si čitao to? Ja sam prezadovoljan sa Mi Box, radi odlično, i Android TV interfejs je jednostavan i praktičan. Osim što iz nekog razloga Youtube ne radi kako treba kad se pušta sa telefona, nikakve druge probleme nisam primetio. Nema pregrevanja, štucanja i sl. Bilo bi šteta da prestanu sa proizvodnjom, naročito jer je jako teško odabrati box koji radi bez ikakvih intervencija, na jednom ne radi 3D, drugi se pregreva, trećem mora da se menja softver itd.

Mene je samo odvracala visoka cena u odnosu na iste drugih proizvođača kao i mala interna memorija. Jel zna neko da li na tom njegovom androidu 6 može da se proširi interna microsd karticom bez root-ovanja?

pozdrav ako moze mala pomoc koji uredjaj kupiti i gde citao sam od novembra 2017 i opet neznam sta da radim licno nisam koristio ove uredjaje i niko koga znam pa reko da pitam ovde ,zezao sam se malo na smart tv internet i you tube i ovaj box bi za to i koristio neznam kakve su masine na smart tv ali sigurno su slabije od box.Vidim na kp ima neki lik dosta uredjaja iz b.p.ali procitao sam ovde neke lose komentare za njega neocekujem ja neznam kakvu garaciju i da kupim preko aliexpres nema garancije ali zanima me u vezi cega je problem jel prodaje lose uredjaje ili sta,vidim vecina vas gleda filmove preko kodi prg.na ovim smart tv gledao sam preko browsersa sa tv i sve je ok u cemu je razlika ako je ima.Mislio sam nesto ovako da kupim pa sta mislite https://www.kupujemprodajem.com//TV...-64-bit-RK3328-Android-8-1-20497445-oglas.htm

Za gledanje you tube sta preporucujete koji je minimum radne memorije da sve radi tecno ili koji box se najbolje pokazao,hvala

Mi Box ne može da se root-uje, ne može da se otključa boot loader. Provaljen je samo neki "privremeni root" - koji radi samo do sledećeg restarta, a i postoji velika šansa za cigliranje uređaja.

Njegova memorija (8 GB, slobodno je oko 5 GB) može da se proširi, ali Mi Box nema slot za SD karticu, pa može samo preko USB-a. A ima samo jedan USB port, pa sad biraj da li hoćeš da proširuješ memoriju, ili hoćeš da uključiš air miša, ili hoćeš nešto treće... Ili ćeš da kupiš neki Hub ili neki LAN adapter sa nekoliko USB-a.

Do pre nekoliko dana, pa u nazad par sedmica, na GearBest-u je Mi Box mogao da se kupi i za ispod $55 (oko €47). Mislim da ga na Aliju trenutno ima za ispod $60.

MDZ-22-AB ("International") je u pripremi. Ovde se već mogu videti i fotografije i ostali detalji.

Pre desetak dana je izašao Android 8 (Oreo) firmware za Mi Box. Razlike, u odnosu na Marshmallow (i Nougat), su "drastične". U suštini, kao i sa svakim softverom - What's new: Fixed some bugs, Added new bugs.

Ukratko...

Stvarno radi dosta lepše i brže, YT (koji ste spominjali) radi "kao po loju" 1080p, 4K... EON TV je sad za čistu desetku...

Ali ima i dosta novih problema:

- Zvuk mi ide kroz TV, pa je to OK, ali mnogi ljudi koji puštaju zvuk kroz neke druge uređaje se žale na probleme.

- Externe NTFS i exFAT USB stick-ove, HDD-ove itd. neki fajl menadžeri, video plejeri isl. vide, a neki ne vide. FAT32 vide svi.

- Air miševi su sad postali poluupotrebljivi. U "Air" režimu, u pola situacija ne rade "Back" i "OK" dugmad. Npr. u web browser-ima više nije moguće skrolovanje stranica Air mišem, tj. sad su neupotrebljivi. Ta dva dugmeta na Air miševima više ne rade ni u mnogim baš "Android TV" aplikacijama, a u sideload-ovanim koje nisu predviđene za Android TV je situacija još gora. Problem može donekle da se ublaži sa onim Buttons Remapper aplikacijama. Originalni BT daljinac radi normalno.

- itd.

Uglavnom, svima preporučujem da, pre nego stisnu "Update" (na Oreo) dugme, prelistaju malo Mi, 4PDA, XDA... forume na tu temu. Downgrade, nazad na Marshmallow, (barem za sada) nije moguć.

Jel zna neko da li moze da se ubaci narmalna play prodavnica na box-u mecool M8S + s905x 2/16? Na stock firmveru je ubačena prodavnica sa manje aplikacija.

Mecool ima Google TV verziju pa vidiš samo aplikacije koje su predviđene za TV verziju.

Jel zna neko da li moze da se ubaci narmalna play prodavnica na box-u mecool M8S + s905x 2/16? Na stock firmveru je ubačena prodavnica sa manje aplikacija.

Probaj Aptoide

Sent from my SUPER using Tapatalk
68a018ef0bdf2111f3ebce13a5d8faf7.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno