Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ako hoces pravi 4k ne bi trebao da juris net strimove vec torent fajlove, za striming uvek ide slabiji bitrejt.

Na Quasaru ima gomila HD filmova blu-rej remuks od 40-50 GB. 4K još uvek nisam tražio - čekam da mi se ocarini boks pa ću podeliti utiske, ali naravno u temi sa kodi adonima.

Na Quasaru ima gomila HD filmova blu-rej remuks od 40-50 GB. 4K još uvek nisam tražio - čekam da mi se ocarini boks pa ću podeliti utiske, ali naravno u temi sa kodi adonima.
Quasar > ostali addoni za film i serije.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako hoces pravi 4k ne bi trebao da juris net strimove vec torent fajlove, za striming uvek ide slabiji bitrejt.
Ma u redu je to. Skidam inače sve živo sto me zanima u 4K sa privatnih trakera već godinama,povremeno kupim koji uhd disk koji mi se baš svidi. Pitam konkretno za terrarium da li ima mogućnost uopšte? Bar za fHD linkove? I šta treba uraditi da bi proradilo?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Za terrarium nema, to je- što je. Kodi i quasar od besplatnih varijanti, možda još neka opcija za koju ja ne znam :)

Pa mislim da na terrariumu ima 4k odabir (ako nisma pomesao sa necim drugim) ali ja to nisam koristio jer je meni bitan kvalitet filma a ne rezolucije.

Zavisi od izvora, ja još nisam naleteo takav bar kada su serije koje pratim u pitanju.

I dalje ne dobih odgovor za fHD? Sem član @nuk ali nisam siguran sa li si ciljao na 4K ili fhd? Od cega zavisi da li je hd ili fhd link u ponudi? Od popularnosti ili nečeg drugog kao npr RD nalog ili nešto sl. ?

Poslednja izmena:
Terrarium ima 4k i fhd, dakle nije ogranicen da ih ne podrzava. E sad, toga je malo, ali ima. Narocito filmova. Nemam 4K tv, ali sam pustio poneki link u downscale. Radi. Zavisi od opterecenja servera.
Za real dberid sam oko nove godine platio ona 3 evra, ali skoro nista nisam iskoristio/testirao, bio bolestan. Nisam ga tad ni povezao na Terrarium. Sa kodi radi, mada minimum polovina su mrtvi linkovi. Ovih novih gluposti ima. Realno, 720 mi je sasvim ok. Sustina, a ne forma, mi je presudna.
Trebalo bi da radi. Plati 3e, povezi pa vidi. Samo je rd podrzan u Terrarium (nisam skorije proveravao, tako je bilo do pre 2-3 meseca).

Terarium sa onim svojim yes playerom 1080p mi nema zvuka uglavnom? Ako.mu kazem da hocu vlc, onda ne skine prevode, zvuk bude ok i bude vise reklama... zeza me d.pe mi pomera.

Verzija sa gplay...

Quasar repoi koje sam nasao, ne rade izgleda, pa me mrzi da se cimam dalje.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

@churla hvala na odgovoru, znači kako šta zapadne tj zavisi od filma i koliko dobru podršku linkova ima. To me je zanimalo.
Prilikom Terrarium instalacije sam odmah dodao i mx pro player i nisam puno testirao ali mi se činilo da je fino čitao tekstove na bar nekih 5-6 serija. Izbacio brdo prevoda za biranje.
Kad su me 4K i fHD formati razmazili i na velikom ekranu hd više nije dovoljan i vidi se razlika.

Poslednja izmena:
I ovdje da pitam. Moze li kako eksterni hdd da se namjesti da bude memorija boksa. Tj da folder na hdd sluzi za cache na kodi addonima

I ovdje da pitam. Moze li kako eksterni hdd da se namjesti da bude memorija boksa. Tj da folder na hdd sluzi za cache na kodi addonima
Može SD kartica na androidu 6 i 7. Ja sam za tu svrhu uzeo SD od 64GB.
Za eksterni HDD nisam siguran.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Znaci 500gb je premalo, kao kod nimfomanke [emoji14] izvinjavam se na seksizmu, skroz nenamjerno :)

Heh
Kad hoće hoće
Stigao box, večeras ću ga probati
Hvala BG carini, ispoštovali su me ;)
Samo 15 dana od plaćanja do isporuke na kućnom pragu

Ja moj očekujem sutra, pa javljam utiske

16.04.2018 14:42:02 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 31200 PC Užice Otprema

Ovo deluje vrlo ozbiljno, izrada i ostalo.
Nemam iskustva sa ovom klasom, niti poznajem nekoga ko ima. Nezgodno ti je malo za carinu. Mada, mislim da mozes samo bolje proci, tj. da ti nece naplatiti punu carinu i pdv.
Pisi proizvodjacu za detalje. Nisam siguran kako sve mozes iskoristii hdd posto ima i hdmi in. Proveri da ne kriptuje snimljene fajlove. Ako ne, onda je cena bagatelena. Vidim ima i ddwrt, dakle moze da radi i kao ac ruter.
I jos nesto, u ovoj klasi cena mozes da nadjes i dvb-s2 receiver. Ako porucis, jedva cekam review.

Stigao mi je pre neki dan EWEAT R9 PLUS, i mogu da kažem da je savršen!!! Carina me je izašla bagatelno nekin 1184 dinara. Najviše mi se dopada dobro odrađen displej na kojem je sve jasno prikazano kao dan!!!.

Uh, mnogo dobar taj boks.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Stigao mi je pre neki dan EWEAT R9 PLUS, i mogu da kažem da je savršen!!! Carina me je izašla bagatelno nekin 1184 dinara. Najviše mi se dopada dobro odrađen displej na kojem je sve jasno prikazano kao dan!!!.
Daj napiši malo više o njemu, prvi put čujem za njega. Jel dolazi HDD s njim?
Kakav je sa 4k materijalom?

Sent from mTalk

Daj napiši malo više o njemu, prvi put čujem za njega. Jel dolazi HDD s njim?
Kakav je sa 4k materijalom?

Sent from mTalk

Uređaj je odličan. Lak za korišćenje, dobro radi i sa 2K i 4K audio-video materijalom!!! Izrada mu nije od plastike, nego je kao materijal korišćen metal. Čita bukvalno sve kodeke koji postoje i do sada za ovih par dana nisam naišao niti na jedan koji nije hteo da reprodukuje. Ima svoj 4K vido centar tojest plejer koji mu služi za reprodukovanje vido sadržaja. Prevode prilikom gledanja filmova i serija vidi bez problema, i može se sve oko istih korigovati i podešavati, od veličine fonta, do boje i tekst enkodinga. Dobro mu fukncioniše šering sa kućnog računara na plejer, i bez problema vidi sve komponente koji su naznačeni za šerovanje. Hard Disk ne dolazi u paketiu sa Media Plejer-om, i po potrebi se posebno kupuje. Snimanje na hard disk nisam ispitivao niti opcije koje u tom aspektu poseduje, jer nisam imao dostupan niti jedan hard disk koji bi mi mogao poslužiti u te svrhe!!!.
https://www.cnx-software.com/2016/1...ew-part-2-android-openwrt-and-hdmi-recording/
https://www.youtube.com/watch?v=p1H3GVHxvzA

Poslednja izmena:
Pitam se dal podržava HDD od 4TB? Nigde na Aliju ne videh da to pominju. Znam da ovi drugi 1-1,5TB plafon.

Sent from mTalk

Nisam znao da postoji ovako dobar Box. Je li na njemu Android 6.0? Kako radi Kodi i Quasar addon?
Je li prikazuje Netflix u punoj rezoluciji?

Nisam znao da postoji ovako dobar Box. Je li na njemu Android 6.0? Kako radi Kodi i Quasar addon?
Je li prikazuje Netflix u punoj rezoluciji?
Netflix u SD kvalitetu predpostavljam...Imao sam priliku da vidim zapiti 4k sa istim soc rtd1295 u radu (sto se tice samog androida nisam bas nesto odusevljen-ali ponovo svakako za nekog ima prednosti (media apk je dobro odradjena -ko ne zeli da se cima ima zappiti koji se potrudio oko par aplikacija (posteri,player ,it'd..)

Poslednja izmena:
Kakvo je smece onaj daljinski sto ide uz box. Bukvalno da upalis i ugasis i da odes na home page. Da su stavili bolji hladnjak pa da se ne gasi uopste :)
Mada se i ne greje mnogo tako da ga verovatno necu ni gasiti. Uspeo sam da spustim status bar i nemam pojma kako da ga opet podignem(mislio sam da tako spustam tastaturu). Moracu detaljnije da pogledam veceras nisam juce imao vremena za sitnice.
EON dobro radi(mada je root-ovan box pa neki kanali ne rade ali znam da je pisano na temi pa cu se vratiti da pronadjem), YouTube isto radi u fullHD bez stucanja i grejanja.

Aj da obnovimo gradivo za rutovane boksove:
Najjednostavnije (barem po meni) je da deinstalirate, ako je instaliran, superSU pa da instalirate magisk. U njemu u podešavanjima označite da za EON bude sakriven rut. Isto možete postaviti i za ostale apk koje traže da ne bude uređaj rutovan.

Inače, popodne ću uzeti boks pa dok odradim instalaciju kodija javljam utiske o radu. Takođe ću odraditi i Antutu benč da bih video kako će raditi 3D igre.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno