Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Treba znati da pored hardvera i firmver mnogo utiče na rad android boksa. Džaba s912 ako je firmver naopak i loše radi boks kao npr ovaj https://www.gearbest.com/tv-box/pp_687485.html?wid=21&lkid=13139028
Pogledajte ga u radu https://www.youtube.com/watch?v=-1-6SeXBwvU&t=181s

Dakle, moj savet svima - nemojte samo gledati hardver. Pogledajte recenzije/komentare na jutjubu pre nego što se odlučite za kupovinu.

I još jedna stvar - ne čeprkajte po romovima osim prevelike potrebe. Ja sam tako sjebao svoj boks koji je super radio, ali naviknut sa menjanjem romova na android telefonima pomislih da je to i ovde isti slučaj. I tu sam se za**bao. Sad imam jedan koji kad počne učitavanje bilo kog rom-a stigne do 7% i tu stane. A čak sam u trenutku flešovao rom od 1/8 iako je moj 2/16 i boks je proradio, ali ja k`o velim da probam ponovo neki od 2/16 i ništa.

Poslednja izmena:
Koja je preporuka za s912 3/32 box sa dobrim firmware-om a za koliko toliko normalnu cenu ?

Treba znati da pored hardvera i firmver mnogo utiče na rad android boksa. Džaba s912 ako je firmver naopak i loše radi boks kao npr ovaj https://www.gearbest.com/tv-box/pp_687485.html?wid=21&lkid=13139028
Pogledajte ga u radu https://www.youtube.com/watch?v=-1-6SeXBwvU&t=181s

Dakle, moj savet svima - nemojte samo gledati hardver. Pogledajte recenzije/komentare na jutjubu pre nego što se odlučite za kupovinu.

I još jedna stvar - ne čeprkajte po romovima osim prevelike potrebe. Ja sam tako sjebao svoj boks koji je super radio, ali naviknut sa menjanjem romova na android telefonima pomislih da je to i ovde isti slučaj. I tu sam se za**bao. Sad imam jedan koji kad počne učitavanje bilo kog rom-a stigne do 7% i tu stane. A čak sam u trenutku flešovao rom od 1/8 iako je moj 2/16 i boks je proradio, ali ja k`o velim da probam ponovo neki od 2/16 i ništa.
Softver najveci problem android boxova.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@salacue
Tu se sustinki radi o varijacijama hardvera koje se prodaju pod istom oznakom. Ne radi ti fw jer je recimo drugi timing memorije (najcesci uzrok da ti flash ide do 7%), ili drugi tim memorije. Postoje i druge varijacije, da recimo wifi iako je na istom cipsetu ima neke razlile pa se fw mora prilagoditi, odn ne moze sa bas svaki zalepti koji je za uredjaj XYZ-RN. Neki proizvodjaci dodaju po neku extra funckiju i promene neki ini koji pukne da boksu istog imena ali druge serije. Same maticne ploce se razlikuju kod uredjaja istog imena i modela ...
Masovna prozvodnja. Prodavac brendira ime, porucuje od vise prozivodjaca koji pak "garantuju" samo "out od the box" funckionalnost. Eksplozija ovog segmenta trzista se dogodila u poslednja 24 meseca. Azija doprinosi velikom vecinom tome. Cene su pale. Telefoni, pak, bar ovih vecih prozivodjaca ipak imaju uniforman hw. Kad neki fw ide za taj i taj model, radi na uslovno receno svim serijama.

Poslednja izmena:
Taj serijski se ne prodaje odavno... to su prve serije.
Njihov forum je najbolji izvor informacija.

Poslednja izmena:
Što se tiče serijskog broja, cenim da se to može znati tek kad uređaj dođe kod korisnika?

Taj serijski broj u stvari oznacava koja verzija maticne ploce je unutra.

Evo htedoh opet da uputim na forum, ali sve je pobrisano na njihovom forumu, stvarno su carevi sto se tice podrske.
Ne mozes da nadjes apsolutno nista konkretno na njihovom sajtu. Cak su obrisali sve moje poruke koje sam napisao.

Poslednja izmena:
Treba da kupim jedan android box pa me zanima ako ga poručim preko Gearbesta za cc 60e, koliko će me ovi naši cepnuti za carinu?

20e bi trebalo ali ne mora da znači. Možeš da prođeš i bez carine, možeš i da manje od toga a mogu i da te odvale.

Gb stavi pravu vrednost na iole vredniji paket.

Mislim da ti je mnogo pametnije da ga kupiš na KP-u od nekog proverenog prodavca nego da se kockaš sa GB isl. Prvo ne znaš šta ćeš dobiti, a drugo ne znaš koliko će te rebnuti ovi na carini. Ja sam uzeo već 3 box-a na KP-u i svi rade besprekorno.

Stigao mi je MXQ pro+ 2/16 s905x za sad ne deluje loše, 4k 60fps secka u Kodiju dok ga VLC pusta bez problema. Antutu daje skor od 23k

Najviše sam ga uzeo zbog gledanja EONa i smorih se kad videh da je rutovan pa ne mogu da gledam pojedine kanale, takođe HD kanali na EONu nisu baš tečni koliko bi trebali da budu.

Mali je to score 23k
Istestiraj to detaljnije da proveris da sve radi kako treba.

@bojsane
Ima nacina da sakrijes root od eon, no radice ti sasvim ok iz chrome na tom soc.

Testirao sam ga na Antutu 6 i primetio da preskace prvi 3d test, najverovatnije je zbog toga losiji skor.

Inače posle detaljnijeg pregleda izgleda da svi kanali u Eon aplikaciji seckaju po malo, na Chromu je situacija jos gora.

Odrađen fleš na ovaj rom koristeći alatke i upotstvo odavde

Ovaj firmwer je valjda samo za MXQ Pro+ s905x 2/16 sa geekbuyinga.

Inače sad je sve to mnogo fluidnije, i launcher i browseri, antutu skor je sada 30k, ostaj još samo da vidim EON.

Pozdrav, zna li neko kako da namestim screen orientation na pojedinim programima (Speed test, antutu, itd.) bez instaliranja programa fix-eva? U pitanju je s912 chip mini M8S PRO-C.

^

Možeš sa App Cloner-om da prepravljaš svaki pojedinačni APK aplikacije koja se prikazuje popreko na ekranu. Može on i još svašta nešto drugo da prepravi, i odličan je - na onome što sam isprobavao u 9 od 10 APK-ova uspešno prepravi sve što sam od njega tražio.

Ali ako ti je jedina svrha okretanje slike za 90° (pretpostavljam za aplikacije koje nisu predviđene, a instalirane su u "Android TV" OS), kakav ti je problem da instaliraš "Set Orientation" - aplikaciju od 100 kilobajta, i jednim potezom pobiješ sve muve?

Nije mu problem, nego on ne zna sta da instalira da resi to :)
Znaci "set orientation" ti treba.

Znam za set orientation, nego sam mislio da li je možda moguće da će se ispravi nekako drugačije iz sistema.

Verovatno se pominjalo al nešto ne nalazim, kako se jeftini s905w i 1GB ram-a boxovi nose sa EON aplikacijom?

jel mi moze tko rec da li ima neki android box s dosta dobrim wifiem? pod to mislim da prima signal na nekih 15 metara udaljenosti od routera i kroz 2,3 zida? Kroz tu udaljenost mogu primit signal s usb wireless adapterom, ali jel postoji android box s takvom mogucnoscu?

Pozdrav, procitala sam dobar deo teme, pa odluka koji box pala na nekoliko uredjaja, koristio bi se najvise za kodi, pa koji box je najbolje uzeti sa dobrom podrskom firmware i da se sto manje greje (ako je moguce). Ukoliko neko ima iskustva sa nekim modelom neka podeli.
Svi od 2/16
Sunvell T95Z (najvise ga hvale?)
Tanix TX92
H96 Pro Plus+ (lose napajanje?)
X92 (moj licni favorit, mada ga niko nije preporucivao)
ili neki peti?

Zna li iko kako da instaliram Popcorn Time addon u Stremio na Android box-u? Na PC sam uspeo bez problema.

Batalio sam Z69 mini. Uzas kako su resili hladjenje, ono u stvari nije hladjenje, ono je katastrofa. Ima jedan thermal pad koji ide na procesor i preko toga RAVNA ploca od aluminijuma. Pa strasno! A ta ploca jos nije ni pricvrscena za taj thermal pad vec za deo maske koji ide iznad. Vec neko vreme cinculiram sa hladjenjem, stavljao ventilator ali *mjau**mjau**mjau* kada sa USB moze samo 5V da vuce pa posle duzeg drndanja Kodija mu nista ne ostaje vec samo da se resetuje.

Imam i KM8P koji ima fin, veliki rebrasti hladnjak, kako treba, i tu nisam imao problema. Mada preventivno sam isekao deo maske koji ide preko hladnjaka jer ionako box stoji iza TV gde nije bas dobar protok vazduha. Elem, u potrazi sam za nekim S912 2Gb boxom, sa krsenim hladjenjem pa su preporuke dobrodosle.

Poslednja izmena:
Ćao ljudi
Rešio sam da kupim neki Android box, pročitao sam skoro celu temu ali još uvek imam nedoumice za koji se odlučiti, imam dilemu oko nekoliko modela pa vas molim za neki komentar o njima ako je neko koristio već neki. Meni se najviše sviđa i po pozitivnim komentarima i svemu Xiaomi Mi box 3 internacionalna verzija i nije mi problem ni što ima jedan usb port i što ima samo wi-fi već interna memorija od 8gb a nema dodatak za SD karticu. Znači slobodna memorija je oko 5gb i par filmova da se skine i memorija je već puna. Samo da napomenem i to da bi mi box služio za gledanje filmova, youtube i to bi skoro bilo to. Znači pored Xiaomi koji mi je favorit pronašao sam još par nekih modela pa vas molim za pomoć.

1. A95X R1 Android 7.1 TV Box Amlogic S905W CPU Android TV Box 2GB RAM 16GB ROM 2.4GHz WiFi 4Kx2K H.265 HDMI 2.0 Smart Android Box
[url]http://s.aliexpress.com/U3Q7zEv2?fromSns=Copy to Clipboard[/URL]

3.A5X Max 4GB RAM 32GB ROM Smart Android 7.1 TV Box RK3328 Quad-Core 2.4G/5G WiFi 1000M LAN BT 4.1 VP9 H.265 HDR10 4K Media Player
[url]http://s.aliexpress.com/RBjqqQnU?fromSns=Copy to Clipboard[/URL]

2. X96 mini Android 7.1 TV BOX 2GB 16GB Smart TV Box Amlogic S905W Quad Core Suppot H.265 UHD 4K 2.4GHz WiFi X96mini pk A95X R1
[url]http://s.aliexpress.com/NR36fMBJ?fromSns=Copy to Clipboard[/URL]

4. MX10 4GB DDR4 32GB eMMC Android 7.1 TV BOX RK3328 Quad Core KODI 17.4 4K HDR 2.4GHz WIFI USB 3.0 Smart Set Top Box PK H96 pro
[url]http://s.aliexpress.com/NJr6FFJB?fromSns=Copy to Clipboard[/URL]

Dobar dan ljudi,

Rešio sam kupiti android box e sad imam par nedoumica oko modela koji odabrati. Gledao sam par modela i nekako mi se najviše sviđa po komentarima i recenzijama Xiaomi Mi Box 3 internacionalna verzija ali najviše mi ne odgovara interna memorija od 8gb bez mogućnosti za SD karticu. E sad imam par modela koje sam pronašao na aliju pa vas molim za neki komentar ako je neko koristio neki od njih u pitanju su:
1. A95x 2gb/16gb
2. X96 mini 2gb/16gb
3. A5x max+ 4gb/32gb
4. Mx10 4gb/32gb OVAJ MI JE NEKAKO I NAJBOLJI
5. Ma pro+ 2gb/16gb

Nazad
Vrh Dno