Šta je novo?

Android navigacija i mape

Pa ako je Evropa a ona je slična ceni npr. kao zapadna Evropa ... u čemu je razlika?

I meni se cini da se brze pokrece, doduse nisam testirao mape, samo sam ukljucivao u stanu "na suvo".
Ja jutros testirao po Beogradu - na par mesta me Nevena terala da skrenem u neku od uličica koje su jednosmerne, ali u suprotnom smeru :D Iskreno, ne znam da li je tako bilo i do sada, a postoji mogućnost da su te jednosmerne uličice ranije bile dvosmerne (retko prolazim tim delom grada).

Međutim, u svakom slučaju, lepo me vodila do cilja, tako da mi se čini da je sve (manje-više) ok.

@ Dexy S2: iskoristi onda narednih par dana - sada ti je Sygic + Evropa = 25 €, što je super cena za "lifetime free" ažuriranje i programa i mapa.

A razlika između Evrope i Zapadne Evrope je u tome što je Evropa na akciji, pa sad košta otprilike isto kao Zapadna ili Istočna Evropa pojedinačno ;)

https://www.sygic.com/en/android:buy-now

5bByHb1.png

Poslednja izmena:
Zadovoljan sam sa ''Nevenom'' mada ova ponuda Sygic tera na razmišljanje. Dvoumim se da uzemem ali nisam siguran koliko je pozdana navigacija u odnosu na Igo. Sve što tražim je da me dovede od tačke A do tačke B. Šta da radim ???

Moje iskustvo sa iGo i Sygicom je, u oba slučaja, pozitivno. Nekada je bolji jedan, nekada drugi, ali to je normalno.

Evo, na primer, kad sam pre par meseci išao u Beč primetio sam da u tom trenutku iGo još uvek nije "video" novu obilaznicu oko Budimpešte (po njemu, vozili smo se po njivama ;)), dok je Sygic tu znao sve puteve. S druge strane, na jednom kratkom isključenju sa auto puta, Sygic se totalno pogubio i trebalo mu je dobrih 10 minuta da se unormali, dok iGo nije imao taj problem.

Sve u svemu, s moje tačke gledišta, oba dobijaju ocenu 9.5/10 :) Naravno, ako hoćeš legalno i da se ne zezaš oko traženja novih mapa i sličnog, onda Sygic ima prednost, uz doživotno besplatno apdejtovanje (naravno, i uz mogućnost prebacivanja aplikacije sa starog na novi Android uređaj - ja sam svoj Sygic nedavno prebacio sa Asus HD7 na Lenovo A8 :) )

Poslednja izmena:
Zadovoljan sam sa ''Nevenom'' mada ova ponuda Sygic tera na razmišljanje. Dvoumim se da uzemem ali nisam siguran koliko je pozdana navigacija u odnosu na Igo. Sve što tražim je da me dovede od tačke A do tačke B. Šta da radim ???
Ja sam je kupio još u maju na akciji i radi odlično!

A, da... Sygic može da se instalira i besplatno - u tom slučaju, glasovno navođenje radi prvih 7 dana, dok skoro sve ostalo (uključujući besplatno ažuriranje mapa i same aplikacije) radi normalno "zauvek" :)

Ako ti se svidi, kad platiš, dobićeš kod koji ubaciš i time se ponovo pokrene glasovno navođenje i još par sitnica. Znači, lako je isprobati ;)

ako bih uzeo Sygic da li bih mogao da ga koristim i na tabu i na telefonu ili mogu da koristim samo na jednom uređaju?

Licenca je samo za jedan uređaj.

Licenca je za tri uređaja. Meni je instalirana i na mobilnom i na tabletu.

To znači da mogu da je registrujem na 3 uređaja tj ako bih menjao telefon ne bih mogao na više od tri puta da instaliram app? Ako promenim telefon 4. put mogu da se pozdravim sa app. Ja sam kontao da je ona vezana za moj email i moj akaunt da mogu da je prmeštam sa telefona na telefon kada je hoću. Dobro da znam da se ne zeznem sa tim.

Neko je okačio prepisku sa njihovim podrškom. Kada instaliraš na četvrti ne radi na prvom i tako dalje. Tj može da bude instalirana na tri tvoja uređaja u isto vreme. Tako da možeš da se zezaš sa tim. :)

Neko je okačio prepisku sa njihovim podrškom. Kada instaliraš na četvrti ne radi na prvom i tako dalje. Tj može da bude instalirana na tri tvoja uređaja u isto vreme. Tako da možeš da se zezaš sa tim. :)

EXTRA odluka je pala kupiću Sygic :)

Poslednja izmena:
Licenca je za tri uređaja. Meni je instalirana i na mobilnom i na tabletu.
Hm, ovo nisam znao. Jesi li siguran da licenca važi za tri uređaja? Sad gledam e-mail koji sam dobio od Sygica prilikom kupovine i ne vidim da to piše.

Nemam link, pisao sam im mail. Mislim da vode evidenciju po broju unosa istog koda... Inače sam oduševljen brzinom kojom su mi odgovorili, i to čovek lično pisao, nije automatski odgovor.

Jul 16 09:55

Hello Sir,

thank you for contacting our support center
.
If you buy Sygic: GPS Navigation & Maps license you can use the application on up to 3 Android devices at the same time.
If you activate license on 4th device, the 1st one will deactivate, 5th activation will deactivate 2nd device, 6th activation will deactivate 3rd device etc. 
These activation/deactivation transfers are automated and unlimited.

So yes, you can use it on both devices.

If you have any other questions, feel free to ask again.

Thank you for understanding and have a good day.

Best regards,

Peter
Sygic Customer Support

Ja se uzdam u ovo. Nisam probao. Tj radi mi na dva, ali nisam probao da instaliram na treći pa na četvrti.

Poslednja izmena:
I ja ga koristim na dva uređaja trenutno ali nema razloga da sumnjam da je tako kao što su napisali...

Izasle su nove Here 2014 q1,ali koliko vidim sve su nesto manje od prethodne iz 2013-e god.
E,sad cisto sumnjam da su ih obogaljili vec su verovatno drugacije pakovali pa sad manje zauzimaju

A gde pise da je update mapa "dozivotan", samo pise da je licenca koriscenja za android neogranicena, ali da li ce update softvera (nova verzija) i mapa dozvoliti "vecno" ili barem mapa?

Evo ja bih postavio jedno pitanje, nadam se da je ovo prava tema. Koristim već tri godine mali Huawei U8110, i sad je konačno došlo do toga da kupujem nov telefon. Pošto nisam neki zahtevan korisnik, e-mail, Viber i navigacija su otprilike sve što mi treba, a sredstva su ograničena, gledao sam da kupim nešto do 120E. Na moje zaprepaštenje, gomila novih telefona, npr Samsung Galaxy Ace Style i Huawei Ascend Y530, nemaju ugrađen kompas. Pomenuti Samsung ima podršku za GLONASS, ali nema kompas. To su podaci sa njihovih zvaničnih sajtova, a ne sa web magazina tipa GSMarena i sl. Pošto ovde ima ljudi sa mnogo iskustva, zanima me sledeće: koliko mi je kompas bitan da bi navigacija dobro radila? Tj, da li neko ima iskustva sa telefonima bez kompasa, kako kod njih radi navigacija, čisto da znam da li kog kupovine novog telefona da uopšte razmišljam o onima koji nemaju kompas ili ne.

I jedan i drugi imaju a-gps i to je ono sto ti treba,kompas je nesto drugo.

Evo ja bih postavio jedno pitanje, nadam se da je ovo prava tema. Koristim već tri godine mali Huawei U8110, i sad je konačno došlo do toga da kupujem nov telefon. Pošto nisam neki zahtevan korisnik, e-mail, Viber i navigacija su otprilike sve što mi treba, a sredstva su ograničena, gledao sam da kupim nešto do 120E. Na moje zaprepaštenje, gomila novih telefona, npr Samsung Galaxy Ace Style i Huawei Ascend Y530, nemaju ugrađen kompas. Pomenuti Samsung ima podršku za GLONASS, ali nema kompas. To su podaci sa njihovih zvaničnih sajtova, a ne sa web magazina tipa GSMarena i sl. Pošto ovde ima ljudi sa mnogo iskustva, zanima me sledeće: koliko mi je kompas bitan da bi navigacija dobro radila? Tj, da li neko ima iskustva sa telefonima bez kompasa, kako kod njih radi navigacija, čisto da znam da li kog kupovine novog telefona da uopšte razmišljam o onima koji nemaju kompas ili ne.

Gledaj da ima što veći displej (~5 inča) i da ima min 1 GB RAM-a kako bi sve radilo bez seckanja ...
Moj ti je predlog LG L80 ili polovni Nexus 4 ;)

ps. Bilo je par ljudi koji su se žalili na iGO ikonicu (Israel) - to je sređeno u najnovijoj verziji, tako da je sada iGO Primo ikonica :)
Čist iGO Primo sa najnovijim sadržajem (building + map + poi (Q1.2014), global_cfg, language (ćirilica ili latinica), speedcam (http://www.scdb.info/ + srpski audio)) ...

Poslednja izmena:
Fali mi ova opcija kada u kontaktu kliknem na adresu da mi ponudi igo da odaberem za navigaciju. Maps i sigyc nudi a igo neće. Da li to može da se nekako ubaci?
8c9ae85e4653d8f59f4fde2d8f71585c.jpg

Možda i ne može, pošto (verovatno) iGo nije instaliran legalno.

Nisam ni znao da postoji ta mogućnost, sviđa mi se ideja :)

Znači da se ne opterećujem time da li telefon ima ili nema kompas. Hvala na pomoći.

Opcija navigacije do kntakta za koji postoji adresa postoji u iGO-u I nikako nema veze sa tim da li je on legalno ili nelegalno instaliran. Kao sto nema veze ni da li je Sygic legalno ili nelegalno instaliran. Opcija u iGO-u se nalazi ovde:

screen201408202358.png

...takodje je aplikacija sposobna da sve odjednom ili pojedinacno izbaci vase kontakte kao poi na mapi.

Nije mislio na ulazak iz igo-a u kontakte, već iz kontakata u igo.
Ni meni ga ne nudi. Ne znam zašto.
a2yvurun.jpg

Imam instaliran i garmin. Ne nudi ni njega. Garmin i sygic kupljeni.

Poslednja izmena:
Odlucis defaultno da otvara u google maps UVEK i vise nemas bespotrebnih sekiracija. To pitanje se vise nece pojavljiivati a ti lepo koristis najbolju navigaciju pa kad ti zatreba vodjenje do kontakta to lepo I izaberes. Bude izbor koji ti zelis a ne onaj koji ti agresivne aplikacije namecu.

Nikako mi nije bilo jasno sta je smisao vasih pitanja, sta je cilj prosecnog korisnika I da li mozda iGO stvarno gresi sto se I on ne namece na tu listu defaultnih pograma za otvaranje adresa kontakata. Bas sam razmisljao I razmisljao I definitivno sam siguran da je iGO dobro izabrao - on je navigacioni softver I on I treba da vodi do adresa a ne obrnuto, da adrese vode do njega. IGO radi bas onako kako meni I odgovara da radi, o tome u NNG ocigledno puno vode racuna - da sve bude logicno I lako.

Verovatno nema implementirano u okviru IGO ili Garmina, pa zato ne nudi.

Vrh Dno