Šta je novo?

Android navigacija i mape

E jos kad bih znao kako da uradim update gde bi mi bio kraj

Volim kad se ljudi snadju. Ali evo u iGO primo ima one profile pa Sve podesis i stoji ti pod Profiles 1. Onda pod Profiles 2 stavis Navteq mapu i ynaci samo menjas profile ;)

Jel mogu ovako preko profile da se menjaju mape? Ne razumem ovo kako pod Profiles 2 da se stavi navteq mapa.

Jel mogu da se mešaju kamionski fajlovi iz Q4.2013 sa mapama Q1.2014 pošto nisu izašli novi za Srbiju?
Inače mapa Srbije je manja nego prošla, vidim da je petlja kod mosta na Adi sad detaljna ali npr jedna adresa na Banovom Brdu sad nema broj a u Q4.2014 je ucrtana!?
ytesu3e7.jpg

Poslednja izmena:
Meni zasad naj bolja navigacija, ne znam za Srbiju ja sam iz Slovenije i ovdje radi odlicno. 18$ kosta onako sve u kompletu cini mi se, ne sjecam se tacno. Medjutim, ako imate onaj HUD za auto od garmina mozete skinut besplatnu verziju koja vam nece radit bez njega, s njim je full :) bez zakoljica ili dodatnih kupovina.

Ne vidim razloga zasro bi nek9 bio ne zadovoljan istom, za sicu se dobije garmin :) uz danasnje gps antene u telefonima te navigacije i ne zaostaju za onim pravim.

Generalno, stvar ukusa, dosta dugo sam furao Sygic, no morao sam se razdvojit s istom... posle toga sam probavao sve i svasta i stao na Viago. Mada usporedno furam i Drive s Nokije :)

Novije? Nema novih za sad!?

Settings --> Manage maps
Ako ima apdejt, pise koliko ce da skine.

Mislim i da pri pokretanju proverava da li su najnovije mape na njemu (igrao sam se sa starim i kamionskim mapama i uvek pri pokretanju je primetio stare mape i nudio DL novih)

Čini mi se da je neko već pitao ranije ali obimna je tema i sada ne mogu da nađem odgovor a tada me nije zanimao jer nisam koristio HERE mape već Contrast. Međutim Contrast više ne koristim jer za sada ne postoji update a zanima me kod HERE mapa da li postoji mogućnost da nazivi naših ulica imaju i naše karaktere odnosno "ć,č,š,đ,ž,"?

Sygic je prelijepa navigacija, ali pretraga u njoj je ocaj, pronaci adresu, uh :) patnja...
Što je patnja? Ja koristim iGo na telefonu, a Sygic na tabletu. Kod oba je podjednako jednostavno nalaženje odgovarajuće adrese, tako da ne razumem tvoj problem ;)

Nema brojeva ulica, nece pronadje adresu, itd itd... a da ne pricam o cudnim oznakama autoceste koju samo ona ima.
Mada deff najljepsa oku navigacija :)

Dok sam je koristio bila je neupotrebljiva za pronalazenje lokacije bez neta...

Čini mi se da je neko već pitao ranije ali obimna je tema i sada ne mogu da nađem odgovor a tada me nije zanimao jer nisam koristio HERE mape već Contrast. Međutim Contrast više ne koristim jer za sada ne postoji update a zanima me kod HERE mapa da li postoji mogućnost da nazivi naših ulica imaju i naše karaktere odnosno "ć,č,š,đ,ž,"?

Osisana latinica.

Pozdrav ljudi!

Mislim da sam prvi put zašao u ovaj deo foruma tako da znate da sam noob za ovo. Uglavnom, treba mi nešto pouzdano za inostranstvo, jer Google Maps ne smem koristiti zbog enormnih internet troškova, naravno. 1) Koliko sam shvatio sa ovim mi ne treba ni i od interneta kada izađem iz zemlje, jer isključivo se koristi GPS? Inače, morao bih da pokrijem okolne zemlje - Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju i Nemačku. Ostale bih ubacivao kad zatrebaju, a možda i odmah.

2) Nešto sam pročitao čisto da uđem malo u materiju i koliko sam skontao iGo je i dalje jedna od najboljih aplikacija za Android (Nexus 4 sa poslednjim OS-om naravno)? 3) Da li je dovoljno dobar da mi pokrije i glavne puteve koliko i gradove ulica (planiram Minhen, Oktoberfest)? 4) Da li ima javni transport gradova, konkretno Mihnena? 5) Gde da nađem najnoviju app i najnovije mape (naravno bezbedne pošto ne bih da fon "popase" nešto)? 6) I naravno, gde ima instrukcija za ceo proces instalacije?

7) I zaboravih, ako sam vas dobro shvatio iGo app MyWay prihvata fajlove mapa svih proizvođača, a ne samo sopstvene, je li tako? Vidim da ste par strana unazad pominnjali najnovije (koje bih i stavio za početak, ako su dovoljno dobre i dok se ne upoznam malo sa svime) i neke HERE mape (ne znam čije su). I je li uopšte MyWay "ojađen" u odnosu na neke druge aplikacije iGo ili drugih pošto je pisan za Android. Zbunjuje me što sam negde naleteo i kao da sam shvatio da može da se stavljaju i neke aplikacije koje su za iOS te pitam...

No, molim vas za pomoć, i šta da vam kažem sem hvala unapred!

Može i na PM ukratko.

Pozdrav ljudi!

Mislim da sam prvi put zašao u ovaj deo foruma tako da znate da sam noob za ovo. Uglavnom, treba mi nešto pouzdano za inostranstvo, jer Google Maps ne smem koristiti zbog enormnih internet troškova, naravno. 1) Koliko sam shvatio sa ovim mi ne treba ni i od interneta kada izađem iz zemlje, jer isključivo se koristi GPS? Inače, morao bih da pokrijem okolne zemlje - Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju i Nemačku. Ostale bih ubacivao kad zatrebaju, a možda i odmah.

2) Nešto sam pročitao čisto da uđem malo u materiju i koliko sam skontao iGo je i dalje jedna od najboljih aplikacija za Android (Nexus 4 sa poslednjim OS-om naravno)? 3) Da li je dovoljno dobar da mi pokrije i glavne puteve koliko i gradove ulica (planiram Minhen, Oktoberfest)? 4) Da li ima javni transport gradova, konkretno Mihnena? 5) Gde da nađem najnoviju app i najnovije mape (naravno bezbedne pošto ne bih da fon "popase" nešto)? 6) I naravno, gde ima instrukcija za ceo proces instalacije?

7) I zaboravih, ako sam vas dobro shvatio iGo app MyWay prihvata fajlove mapa svih proizvođača, a ne samo sopstvene, je li tako? Vidim da ste par strana unazad pominnjali najnovije (koje bih i stavio za početak, ako su dovoljno dobre i dok se ne upoznam malo sa svime) i neke HERE mape (ne znam čije su). I je li uopšte MyWay "ojađen" u odnosu na neke druge aplikacije iGo ili drugih pošto je pisan za Android. Zbunjuje me što sam negde naleteo i kao da sam shvatio da može da se stavljaju i neke aplikacije koje su za iOS te pitam...

No, molim vas za pomoć, i šta da vam kažem sem hvala unapred!

Može i na PM ukratko.
Najjednostavnije ti je da instaliraš Route66 trial 30 dana. Instalacija je jednim klikom a potom skidaš direktno željene mape.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.route66.maps5&hl=sr

Nema brojeva ulica, nece pronadje adresu, itd itd... a da ne pricam o cudnim oznakama autoceste koju samo ona ima.
Misliš na brojeve kuća/zgrada? Sada te vodi direktno do broja koji uneseš (tako je poslednjih godinu dana, od kada povremeno koristim Sygic), naravno bez Neta.

@ fr0wn3r:
1. Da, za te navigacije ti ne treba Internet. Ja preporučujem iGo, često sam ga koristio po Srbiji, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj - nikad nikakvih problema. Naravno, što su novije mape to je bolje i jednostavnije, ali čak i starije mape (ne mislim baš prestare ;) ) su obično OK. U tom slučaju, navigacija te možda neće odvesti baš optimalnim putem, ali ćete u 99% slučujava dovesti na cilj :)
2. Kao što rekoh, moj predlog je iGo, mada ja imam i legalni Sygic.
3. Da, definitivno.
4. Hm, nisam siguran, verovatno ne. Za tako nešto je bolje koristiti specijalizovane aplikacije (u Beču sam ja koristio AnachB i odlično radi, jako precizno).
5. Hm...
6. To nije problem - često se samo pokrene APK i instalacija kreće.
7. HERE mape (Nokijine) su među najboljim mapama za bilo koju navigaciju ;) Možeš da ih vidiš i online na www.here.com ;)

Inače, što se tiče jednostavnosti dodavanja mapa, tu je Sygic u velikoj prednosti u odnosu na iGo - jednostavno, iz samog programa (de)čekiraš (ne)potrebne mape, Sygic ih sam skine ili ukloni i to je to. Uz to, Sygic može da se koristi i kao besplatna verzija - od bitnih nedostataka free verzije, izdvojio bih samo nedostatak glasovnog navođenja, mada i ono radi prvih 7dana testiranja ;)

Poslednja izmena:
@Jericho

Hvala puno na odgovoru, pretpostavljao sam da je tako ali sam ipak morao da proverim.

Da li može kod Sygic i Route66 da se na mobilnom (androidu) namesti 3d prikaz. Kao da gledaš ulicu. Onako kao na specijalizovanim spravama, navigacijama ? Ruku na srce, nisam nešto ni preterano čačkao, ali nisam našao :)

Za sygic znam da može. Imas desno kao neku mrežu (ikonica) i ona prebacuje na 3d i nazad.
A sad kad sam bio na moru došlo mi da odem do Soluna samo da vidim kako izgleda voziti se iz 3d prikaz zgrada, tj da vidim koliko odgovara realnosti. Do Soluna jer mi je to bio najbliži grad koji ima unesene 3d zgrade.

@wwwz

Hvala na iscrpnom odgovoru! :)

Za Sygic: sta god radili, ne pravite login nalog u okviru programa. Navigacija postaje neupotrebljiva jer svakih 15sec pita da se konektuje bez obzira sta mu i kako odgovorili...

fr0wn3r
Aj pls procitaj pravila foruma

Ako nekoga interesuje... Sad sam isprobao nove mape za iGo (Here 2014 Q1). Na prvi pogled, sve deluje OK, čini mi se da se iGo sad čak malo brže pokreće (valjda su nove mape bolje optimizovane).

Poslednja izmena:
I meni se cini da se brze pokrece, doduse nisam testirao mape, samo sam ukljucivao u stanu "na suvo".

Kakva je razlika u mapama za sigyc? Hoću da kupim evropu ali ima nekoliko varijanti. Ima Evropa, Zapadna. Istočna....

Verovatno u ceni i samo u oblasti koju obuhvataju...

Vrh Dno