Šta je novo?

Android navigacija i mape

Kopirao sam Igo my way sa sgs2 na galaxy tab 2 . Instalacija je prosla bez problema, ali startovanjem programa,
izbacio mi je da podrzava rezoluciju 480x250 ? Exit.

Kopirao sam Igo my way sa sgs2 na galaxy tab 2 . Instalacija je prosla bez problema, ali startovanjem programa,
izbacio mi je da podrzava rezoluciju 480x250 ? Exit.
Каква ти је то резолуција?
Прво, sgs2 је 800х480 а galaxy tab 2 је 1280x720 пиксела и не можеш простим копирањем покренути навигацију. Треба ти sys фајл за резолуцију 1280x720 пиксела.

Каква ти је то резолуција?
Прво, sgs2 је 800х480 а galaxy tab 2 је 1280x720 пиксела и не можеш простим копирањем покренути навигацију. Треба ти sys фајл за резолуцију 1280x720 пиксела.

To znam, ali meni u startu kod pokretanja javlja da neka low rezolucija nije podrzana ?

Kao sto je zx vec rekao, treba ti rezolucija za velicinu tvog displeja. Evo ti uputstvo kako da editujes sys file.
Adjust display resolution change

you can change in sys.txt parameters example:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"

or

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="auto"

or

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x442/480x762"

if notification bar different size

you must find size for your phone

[rawdisplay]
driver=engine

#Auto mode shoud work for all devices with android up to GB, notification bar is visible.
#If you have ICS or you don't want notification bar visible, you must comment folowing line and uncoment/enter line with exact values.
screen_xy="auto"

#Note: If you have data.zip with other folder name as 800_480, change it in your uncomented line. For example 480_320.
#fullscreen - notification bar not visible (for devices with sw buttons you must lower some values)
;screen_xy="480_320:480x320/320x480:fullscreen"
;screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"
;screen_xy="800_480:854x480/480x854:fullscreen"
;screen_xy="800_480:960x540/540x960:fullscreen"
;screen_xy="800_480:1024x600/600x1024:fullscreen"
;screen_xy="800_480:1180x720/720x1180:fullscreen" ;for HTC One X ???
;screen_xy="800_480:1280x720/720x1280:fullscreen"
;screen_xy="800_480:1280x800/800x1280:fullscreen"

#480x320 with notification bar visible (HTC Desire C, ...)
;screen_xy="480_320:480x295/320x455"

#800x480 with notification bar visible (Samsung Galaxy S II, HTC One V, ...)
;screen_xy="800_480:800x442/480x762"

#854x480 with notification bar visible
;screen_xy="800_480:854x442/480x816"

#960x540 with notification bar visible (HTC Sensation, ...)
;screen_xy="800_480:960x502/540x922"

#1280x720 with notification bar visible and sw buttons (HTC One X ???)
;screen_xy="800_480:1180x670/720x1120"

#1280x720 with notification bar visible (Samsung Galaxy S III, ...)
;screen_xy="800_480:1280x670/720x1220"

Jel zna neko rešenje za iGo na Xperia Miro? Šta god da radim, ne vide se zadnjih par redova na ekranu, a kad se tel stavi horizontalno, slika bude iskošena ko na starim CB televizorima. Samo pozadi nema potenciometar, pa da je ispravim :)

Neko napisa kako Glonass nema uticaja za nas obicne smrtnike. Ima, i to znacajno. To u kakvim uslovima koristi navigaciju je drugo pitanje, ali da ima razlike ima.
Sony godinama unazad u xperia telefonima ima i GPS i Glonass i primetno je bila preciznija od ostalih telefona koji su imali samo GPS.
Danas i Nexus 5 ima oba.

Kako sam koristio dobrotu clana @zx16 vezano za instalaciju Sygic-a na Nexusu, rekoh da napisem ovde iskustva.
Sygic sam instalirao samo zato sto mi iGo nije radio na ART-u. Pre toga sam koristio Ndrive i iGo.
Moram reci da sam debelo razocaran Sygic-om. Samom navigacijom pre svega. juce sam u putu poludeo od Sygica, i stavio drugi telefon sa iGo i starijim mapama. Nebo i zemlja - u korist iGo-a.
Jasno mi ja jedna trasa ne moze da govori u prilog ovoj ili onoj navigaciji, ali iGo ima samo jednu zamerku - komplikovana instalacija, osim toga, sve je bolje u odnosu na Sygic.
Bas cu ovih dana da isprobam Ndrive posle duzeg perioda. Kako su ga ovde nasi operateri davali gratis uz neke telefone, mozda se promenilo i kod njih nesto na bolje. Ako probam Ndrive ovih dana, javljam.

Neko napisa kako Glonass nema uticaja za nas obicne smrtnike. Ima, i to znacajno. To u kakvim uslovima koristi navigaciju je drugo pitanje, ali da ima razlike ima.
Sony godinama unazad u xperia telefonima ima i GPS i Glonass i primetno je bila preciznija od ostalih telefona koji su imali samo GPS.
Danas i Nexus 5 ima oba.

Kako sam koristio dobrotu clana @zx16 vezano za instalaciju Sygic-a na Nexusu, rekoh da napisem ovde iskustva.
Sygic sam instalirao samo zato sto mi iGo nije radio na ART-u. Pre toga sam koristio Ndrive i iGo.
Moram reci da sam debelo razocaran Sygic-om. Samom navigacijom pre svega. juce sam u putu poludeo od Sygica, i stavio drugi telefon sa iGo i starijim mapama. Nebo i zemlja - u korist iGo-a.
Jasno mi ja jedna trasa ne moze da govori u prilog ovoj ili onoj navigaciji, ali iGo ima samo jednu zamerku - komplikovana instalacija, osim toga, sve je bolje u odnosu na Sygic.
Bas cu ovih dana da isprobam Ndrive posle duzeg perioda. Kako su ga ovde nasi operateri davali gratis uz neke telefone, mozda se promenilo i kod njih nesto na bolje. Ako probam Ndrive ovih dana, javljam.
Oбјасни нам како те је то разлудео Sygic. Ја га користим од како су се појавиле "нормалне" мапе Србије и нисам имао проблема, поготову од када могу са mapchangerom да бирам мапе. Ок, неће те навести свуда на број али то, бар мени, није неки велики проблем.
Ndrive заборави. Одавно је напуштен, последње мапе су из 2011. Прешли су на нову навигацију NLife која се нешто не среће по форумима?
iGO, ствар укуса. Мени се не свиђа изглед. Свака опција приказа мапа ми је иритантна?!

Uzeo danas da istestiram iGO Primo 2.4 9.6.29.383117, ta izraelska verzija s pocetka aprila. Skinuo iGO R3 HERE (Navteq) 2013.Q3 mapu, poi....
Reko ajd' da ukucam stadion Crvene zvezde, kad ono nista, ukucam Ljutice Bogdana i skontam da na mapi uopste nema stadiona. Jel moguce?

Probao sa Sygic 14.0.2 i mapom srb.ta.2014.03, pronalazi mi sve bez problema. Pretraga mnogo detaljnija i laksa.

Uzeo danas da istestiram iGO Primo 2.4 9.6.29.383117, ta izraelska verzija s pocetka aprila. Skinuo iGO R3 HERE (Navteq) 2013.Q3 mapu, poi....
Reko ajd' da ukucam stadion Crvene zvezde, kad ono nista, ukucam Ljutice Bogdana i skontam da na mapi uopste nema stadiona. Jel moguce?

Ne znam sto ti nije pronaso, ima stadion i u mapi, ucrtana elipsa, i ima ga i u POI. Ima bas tu mape i POI u telefonu.

Navigon na srpskom i glasovno navođenje na srpskom još uvek ne postoji ili ja ne znam da uključim?

Preporuka za - iGO Primo 2.4 Israel 9.6.29.390522 Android - 28 April 2014 + (Navteq) Europe 2013.Q3 mape cheers

Ako koristis Doupas skin - Udi u podesavanja - Podesavanja na karti - Brzinomjer - kojeg mozes iskljuciti ili ukljuciti!

Ne znam da li sam corav ali ja to ne vidim. Settings,Map settings i nema brzinomera nigde.

Koristim default skin a evo i na sta mislim:

Poslednja izmena:
Ne znam da li sam corav ali ja to ne vidim. Settings,Map settings i nema brzinomera nigde.

Koristim default skin a evo i na sta mislim:

Ja sam i napisao - Ako koristis Doupas skin. Posto vidim da koristis default skin onda mi nije jasno kako ti se pojavljuje jer te opcije - Podesavanja na karti nema .
Koja ti je verzija iGO-a?
Najbolje da ucitas Doupas skin jer on nudi ovu opciju.

Da li mi neko može pomoći oko Igo primo navigacije.

Imam probelm sa prikazom tačnog vremena koji mi stoji u donjem desnom uglu.Sve je onako kako treba osim kad mu zadam rutu jer tada izgubim tacno vreme već dobijem beskoristnu informaciju koliko je vremena preostalo do cilja.Kako da uvek imam prikaz tačnog vremena?

Ides na settings>visual guidance settings>data fields pa tu biraj sta ces gde da stavis od podataka.

Mali off. Meni je informacija koliko vremena do cilja ima je 5 puta korisnija od trenutnog vremena :)
Trenutno vreme imam na 2 mesta u kolima, na samom telefonu u uglu i na satu na ruci ako mi bas bas treba :)

Problem je u tome što kada odaberem tacno vreme ono se izgubi kada pređen u navigacioni mod i u umesto tačnog vremena dobijem vreme do cilja.
Ne znam kako može biti korisno vreme do cilja kad navigacija ne zna koje te sve guzve,semafori i ostali zastoji čekaju ili ja grešim negde.Do cilja koristim preostalu kilometražu koja je najbitnija kao i progres bar.
Kod mene je 2 din navigacija i jedini sat koji postoji u kolima je na njoj.Kada sam van navigacije bilo da je radio ili dvd ili mp3 uvek imam sat ali kad uđem u navigacioni režim nemam više sat osim onoga na ruci.
Mora da postoji negde u data.zip ili tako negde da se to podesi da tačno vreme bude uvek uključeno.

Poslednja izmena:
Ubacio sam neki iGo 24. April kao zadnju verziju i ubacio mape medjutim kad instaliram program i startujem i kad treba da izaberem drzavu za rutu stoji prazna lista i ne mogu da ukucam/izaberem nista da bi presao na biranje grada itd. U cemu je problem ako neko zna ?

@Sky Uk kao što ti je rekao Marko_S s tim što treba da obratiš pažnju na to da imaš opcije za podešavanja data polja i bez rute i sa rutom - tebe interesuje zamena za ovo drugo.
@Dox uveri se da aplikacija vidi mape tako što ćeš otići u podešavanjima na kraj, o programu, sadržaj, karte ...verovatno ih nećeš videti na spisku a to onda znači da one nisu na pravom mestu odnosno da je folder preimenovan...

Marxista & Marko-s

Odlično,sada sam namestio sat,hvala na pomoći.

Inače sam bio i ranije u tom meniju ali nisam video da ima dodatni pod meni za van rute.Nisam ga video jer nisam skinuo zaštitnu foliju sa ekrana i tamo gde je pisalo da skinem foliju tu je bio taj pod meni.:smash:

@Dox uveri se da aplikacija vidi mape tako što ćeš otići u podešavanjima na kraj, o programu, sadržaj, karte ...verovatno ih nećeš videti na spisku a to onda znači da one nisu na pravom mestu odnosno da je folder preimenovan...
Sredio sam. Mada sad imam drugi problem a to je kako da ugasim plavi pokazatelj brzine koji stoji na sredini ekrana. Postavio sam sa strane lepo da mi pokazuje brzinu ali ovaj na sredini ne mogu da uklonim. Isto tako mi treba i srpski jezik za 9.6.29.390522 verziju ?

Izašle Here /ex Navteq/ 2013Q4 mape za Igo - Evropa...
mapa Srbije veća za otprilike 1Mb...

Contrast nema noviju mapu od 2012.07?

Vrh Dno