Šta je novo?

Android navigacija i mape

Da li se još nekome desilo ovo. Iz cista ira na 2 telefona note 2. A radilo je sve kako treba.
uhy2ury8.jpg

pa nije iz čista mira... mora da si instalirao neki ROM koji onemogućava upis na SD karticu...

Desilo se meni I to odmah po update-u na basarasoft od 28.04. ...ponavljalo se vise puta dok sam otklanjao sve svoje sumnje a onda u nekom trenutku proradilo bez mog udela u tome. Ubedjen sam da se radi o nekoj novini koja ima veze sa permisijama. Inace ICS 4.03 je u pitanju.

Ništa nisam dirao sve je fabricki. Radila je skoro godinu dana bez problema. Ovo se pojavilo iz cista mira pre neki dan kada sam pokrenuo aplikaciju. I neće da se učita nikako.

Ništa nisam dirao sve je fabricki. Radila je skoro godinu dana bez problema. Ovo se pojavilo iz cista mira pre neki dan kada sam pokrenuo aplikaciju. I neće da se učita nikako.
Прва опција, пребаци навигацију са екстерне меморије на интерну (ако имаш места) и поново покрени навигацију. Друга опција ти је да све са меморије пребациш на комп а потом форматирај картицу па врати.
Мени се то дешавало па сам тако урадио (док сам користио iGO).

Poslednja izmena:
Koji skin koristite da bi nestalo ono upozorenje plave boje o brzini na sred ekrana?

Једна интересантна опција за навигацију:Maps to Sygic

коју бесплатно можете преузети помоћу Blacmarta.

Моје искуство. Сад, за викенд, позван сам код пријатеља у викендицу под Космајем. Пошто је комликовано наћи исту, први пут идем, замолио сам пријатеље да ми путем viber-a пусте локацију коју сам шеровао путем ове апликације на Sygic и тако добио тачну позицију викендице.

Ето, може бити корисна у неким ситуацијама.

glonass ili ass

Gledao sam malo ovih dana da li i kako telefonski navigacioni programi koriste GLONASS satelite, ako ih telefon ili tablet ’vataju. Koristio sam uređaje Sony Xperia Z Ultra i Samsung Galaxy Tab 2 P5100, koji oba podržavaju GPS i GLONASS. Od uobičajenih („narodnih“) navigacija za Android koristio sam iGO Primo verziju 9.6.29.390522 i Sygic verziju 14.3.

Prema nekoj konvenciji sva 64 GPS (američka) satelita označeni su brojevima od 1 do 64. Ruskih GLONASS satelita ima 24 i označeni su brojevima od 65 pa do 88. Po tim brojevima može se odrediti da li uređaj/program koristi GPS ili GLONASS satelit.

Kao što se vidi na slici 1 i slici 2, aplikacija AndroiTS GPS Test v1.40 verovatno korektno pronalazi i prikazuje trenutno raspoložive (vidljive) GPS i GLONASS satelite i podatke o njima.

Slika 3 pokazuje da na Sygic-u nema satelita sa brojevima 65 i većim, što bar znači da Sygic ne prikazuje GLONASS satelite, a možda ih i ne koristi za određivanje položaja.

Na slici 4 se vidi da iGO Primo prikazuje i GLONASS satelite i možda ih koristi za određivanje položaja. Kažem samo „možda“, zbog onoga što iGO Primo prikazuje na slici 5. Kao što se vidi na tom „GPS Information“ ekranu (na slici 5) odvojeno su prikazani GPS sateliti i GLONASS sateliti, ali iGO Primo sada na ovakvom ekranu ne prikazuje GLONASS satelite. Malo čudno!? Inače ovakav razdvojen prikaz GPS i GLONASS satelita se dobije kada se u iGO Primo sys.txt, u odeljak „(interface)“, ubaci „show_glonass=1“ (sve bez znakova navoda).

Prilozi

• Slika1.jpg
    Slika1.jpg
    84.4 KB · Pregleda: 345
  • Slika2.jpg
    Slika2.jpg
    108.7 KB · Pregleda: 362
  • Slika3.jpg
    Slika3.jpg
    32.6 KB · Pregleda: 347
  • Slika4.jpg
    Slika4.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 388
  • Slika5.jpg
    Slika5.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 382
Poslednja izmena:
sta je sad aktuelno za grcku (mislim na igo navigaciju), inaj ipsilon i dalje ili here? i jel here i navteq isto ili ipak ima neke razlike?

sta je sad aktuelno za grcku (mislim na igo navigaciju), inaj ipsilon i dalje ili here? i jel here i navteq isto ili ipak ima neke razlike?
Sygic са mapchangerom па можеш да користиш мапе tomtom и navteq. У сваком случају, Грчка је одлично одрађена и на једној и на другој верзији мапа.

hvala, ali zanima me samo igo.nemam snage da se bakcem ni sa njim vise (samo apdejtujem mape) a kamoli da ulazim u druga pitanja.

Инсталација Sygic-a не може бити пртостија од понуђене. Нема смарања са резолуцијама и осталим условима да би радила навигација. Такође, лакоћа управљања и изглед самог приказа маршуте је далеко испред iGO-a.
Моје запажање, о укусима нећемо!
Поздрав...

Инсталација Sygic-a не може бити пртостија од понуђене. Нема смарања са резолуцијама и осталим условима да би радила навигација. Такође, лакоћа управљања и изглед самог приказа маршуте је далеко испред iGO-a.
Моје запажање, о укусима нећемо!
Поздрав...

Iskreno bas me zanima cemu propagiranje Sygic pored Igo koji ovde u Srbiji za razliku od svih navigacija ( Garmin takodje ) radi godinama bez problema. Igo radi odlicno po meni bolji je za klasu od svih navedenih i to sto je Sygic od pre mesec dva postao upotrebljiv uopste ga ne svrstava u main gps offline aplikacije. Igo radi na milion telefona, pda i pna uredjaja na koliko radi Sygic ?
Hajd ako imas neki razlog al opravdan navedi ga, da ponovim opravdan a ne svidja mi se boja strelica i slicno.

Poslednja izmena:
Извини, нисам баш успео да схватим шта си хтео да кажеш?
Значи, не мењајте ХР јер ради годинама на милионима рачунара без проблема и нема оправданог разлога да се мења неким седмицама, осмицама?
Још боље, зашто користиш мобилни телефон новије генерације, могао си да останеш на провереној нокии 5110 или аналогној Искри.
Уместо аутомобила купи коња, он је хиљадама година верно служио човеку, поуздано уз малу аморизацију?
Опрости, нисам знао како другачије да ти одговорим а да то схватиш!
Узгред, лепо сам написао: "Моје запажање, о укусима нећемо!"
Поздрав...

Jel moze misljenje koja je najbolja navigacija za nexus 5. Ako uopste ima veze model telefona sa navigaciom.

Опрости, нисам знао како другачије да ти одговорим а да то схватиш!

Normalno da ne mozes, ne kontas ti dugo poentu.

Normalno da ne mozes, ne kontas ti dugo poentu.

E хвала ти на појашњењу!
Не пропагирам било коју навигацију него наводим предности одређених. Да ниси малициозан, приметио би да сам писао о доста навигација а тренутно, по мом скромном мишљењу, издвајам Sygic.
И по други пут ти наводим како сам завршио пост: "Моје запажање, о укусима нећемо!"
Не знам где си видео пропагирање?

Delim mišljenje sa ZX16. iGO jeste dobar, odličan jer su mape, koje koristi, bile najdetaljnije za Srbiju i dosta dugo se koriste i naravno da je iGO prirastao za srce mnogima. Mnnogo je lpši grafički od Garmina i sve nekako lepo klizi. Pošto sam ga ligno koristio i sada mi je instaliran na telefonu, mogu reći da je to jedna ozbiljna navigacija+mape sa kojima se možete komotno uputiti na putovanje i neće biti problema.
Ali...
Sygic ima nekoliko novina, unaprećenja i korisnih stvari, mape koje sada Sygic koristi su potpuno PODJEDNAKO dobre kao i mape za iGO (čak su i "proizvođači" mapa isti ali to nije tema).
Najbitnije za jednu navigaciju su MAPE, ovo ostalo je samo izgled i prikaz tih mapa, manje više je tako. I upravo to određuje naše SUBJEKTIVNO mišljenje koja navigacija je bolja. Tehnički, najbitnije su mape.
Kao što rekoh, na telefonu imam iGO ali i Sygic kog maksimalno testiram zadnjih meseci i veoma sam zadovoljan.Mape su odlične.
Svi koji ovo čitaju, treba da su srećni jer će birati između dva odlična softvera za navigaciju i odličnih mapa za Srbiju. Upravo ovde i odlučuje samo subjektivni utisak i boje, sličice i možda po koja novina koja je nekom bitna a nekom nije.

Mape su iste, ali meni je iGo laksi za instalaciju...
sygic sam uspeo da instaliram samo u trial modu.

Прво да се оградим, не пропагирам било коју навигацију, желим да помогнем, ако могу.
Ако сте скинули ок АПК и фолдер, инсталација не може бити простија.
bakara-једино логично објашњење је да ти није крекована?!
patka29-који телефон је у питању? Код S-IV неће да се покрене ако је на екстерној меморији,

Note 3.
Namestim sve, putanju za mape, i izaberem tt i tad ide force close jedno 10x i na kraju pokrene i skinem neke mape sa neta jer nece da radi bez toga.
Kada probam nt tad opet error ali tada nece ni iz 20x da ga pokrene. I sad uvek trazi internet konekciju da skine neme mape i sta ti ja znam jos.

Није ти добар АПК. Са ок АПК, покрећеш навигацију али без интернета а мапе скидај са mapdownloader-ом.
Ако треба, послаћу ти на ПП.

Ajde posalji i apk za sygic i za mapdownloader jer sam ga skinuo ali nece da se otpakuje

Nazad
Vrh Dno