Šta je novo?

Android navigacija i mape

Imam jedno pitanje/problem.
Drugu instaliram Igo primo 9.6.22.290143 na tablet Acer Iconiu 710, istu navigaciju koju koristim na mom Galaxy S2. Najpre sam pokušavao neke druge verzije sa različitim rezolucijama jer sam mislio da ova neće da radi kad ono radi bez problema. Tačnije sa jednim problemom, ne radi glas. Šta li može da bude problem? Kod mene na telefonu radi

Probao.Nista.Nece.Stavio veceras i 2.6 neat aosp, menjao dpi na 240 i 217. Probao nekoliko verzija uvek isto "not installed"

Imam i ja 2.6 radi bez problema,jesi deinstalirao prvo verziju igo-a koju si imao,vidi u app jel imas neku,pa je deinstall,i tek onda instaliraj ovu.

Jel koristis art?
Doduse kod mene radi i na dalvik i art-u!

Probaj i ovo...posebno drugo pitanje...

Q; ART doesn't seem to be working?
A: To activate ART go to Dev Tools/Developer options/Select runtime and ensure "Use Art" is selected. Don't forget to reboot!!! 
If that doesn't work - then uninstall Xposed before changing to ART as Xposed doesn't work with ART. (seehere)

Q: ART is not working, causing application issues I have xposed framework installed
A: Art should work fine as long as if you are not using xposed framework
Use root explorer 
Navigate to system/bin
Check to see if you have 'app_process.orig' 
If so delete it and try ART again

Poslednja izmena:
Jel koristis art?
Doduse kod mene radi i na dalvik i art-u!

Probaj i ovo...posebno drugo pitanje...

Q; ART doesn't seem to be working?
A: To activate ART go to Dev Tools/Developer options/Select runtime and ensure "Use Art" is selected. Don't forget to reboot!!! 
If that doesn't work - then uninstall Xposed before changing to ART as Xposed doesn't work with ART. (seehere)

Q: ART is not working, causing application issues I have xposed framework installed
A: Art should work fine as long as if you are not using xposed framework
Use root explorer 
Navigate to system/bin
Check to see if you have 'app_process.orig' 
If so delete it and try ART again

Sredio sam.Pogledao log i obrisao igo fajl u /data/data folderu. Radi. Bio sam na ART.

Izašle nove Navitel mape, 2014Q1...
Prvi put sam stavio Navitel, i interfejs mi se svideo, "na prvu loptu"...
petlja kod Batajnice uopšte nije ucrtana, to je ono što sam, krupnije, primetio odmah...

Карте су им исте већ трећу година. Ништа сем екстензије нису мењали. Није уцртана ни петља на Панчевачком мосту и још много тога.
По ажурирању мапа Балкана су неозбиљни. Очигледно је да смо неинтересантни. Нешто су као мало боље Црну Гору урадили због великог броја руса који тамо живее али је и то испод понуде tomtom-a и navteq-a.

Ja sam po Srbiji (a pogotovu Beogradu) počeo da koristim Waze. Mape ažurne koliko i sam Google Maps.

Za van Srbije ostao na iGo i TopMap mapama po navici još od starih Win CE navigacija.

Posle dosta vremena opet sam instalirao Igo Primo pa rekoh da pitam ovde da li se nešto promenilo i da li su i dalje najbolje Contrast mape za Srbiju ?

Na zalost, izgleda da jesu.
Како могу да буду најбоље када им недостају читави делови града, петља и много тога?
На Контрастовој мапи нема насеља "Степа Степановић", петље на прилазу панчевцу, насељу на Миљаковцу и...!

@zx16
Navigon je izbacio Navteq2013Q4 mape, još krajem godine...
jesi probao i da li ima značajnijih izmena u odnosu na aktuelni Navteq 2013Q2 za Igo?

kod mene na telefonu je sledeća kombinacija:

1. Igo ANS Navigator 9.6.29.341779 + Navteq 2013Q2 /verzija za Indiju,lepša mi je od klasičnog Igo-a,postoji novija 9.6.29.346622 (15 Nov 2013)/
2. Sygic 13.4.1 + TomTom 2013_06 /postoji novija vezija programa 13.4.2/
3. Navitel Navigator 8.5.0.1191 + 2014Q1 /njihove mape, lep interfejs/

Poslednja izmena:
Наравно да има. Прво што сам уочио је петља на панчевачком мосту и још доста тога. ван београда, нисам имао прилике да видим.
Navteq 2013.Q4 тренутно су најбоље мапе!

e, ***, sada ću morati da stavljam i Navigon...:d
kod njega me malo odbija izgled, i čini mi se, da glasovno navodjenje je prema jeziku telefona ili tako nesto?
takodje, na brzinu sam gledao ranija pisanja o njemu, jel ima simulaciju rute?
inače, pre desetak dana Navigon je izbacio verziju programa 5.2.0...

hebeš android telefon ako nema 4 navigaciona programa....:D

Poslednja izmena:
Ko koristi App Settings Xposed Modul, moze da namjesti samo na Navigonu hrvatski jezik, nezavisno od jezika telefona i ostalih app. Zgodna stvar, ja koristim ovako vec odavno, jer smara stalno mijenjanje jezika telefona, a na ENG drzim uvijek. :)

Ko koristi App Settings Xposed Modul, moze da namjesti samo na Navigonu hrvatski jezik, nezavisno od jezika telefona i ostalih app. Zgodna stvar, ja koristim ovako vec odavno, jer smara stalno mijenjanje jezika telefona, a na ENG drzim uvijek. :)
Ја сам то пробао и нисам успео, негде јесенас. Сад ме ти подсетио и опет ми не прихвата?

screenshot2014-02-12-18-.png

негде грешим?

Nemam pojma gdje grijesis. Jesi li snimio podesavanja ta u App Settings.
Meni radi sve OK.
Screenshot_2014-02-12-19-32-27.png

Mozda ne radi na Samsungovim budzevinama modul.

Mocna stvar, imamo Navigon na domacem jeziku a sve ostalo na engleskom.

Poslednja izmena:
Није Самсунг буџевина него је ОС модификован према њиховим захтевима.
Не верујем да је то а опет не могу да тврдим и да није.
Пробаћу опет, али мало озбиљније да то простудирам.
У сваком случају, хвала на брзом одговору.

Kako da namestim igo da radi, skoro sve sto sam pokusao da instaliram izbaci gresku user interface resoulution 1080x1845 is not supperted...
Telefon je note 3

najverovatnije je da greska u sys.txt u liniji oko podešavanja rezolucije...

inače, pojavile su se TomTom 925.xxx mape...

pretpostavljam da za taj program mora rutovan uredjaj?
Tелефоон је рутован али неће. Синоћ сам пробао неколико пута и џаба?!
Нема везе, не смета ми енглески, чак шта више, више ми прија од новокомпонованог хрватског!

JA sam hrvatski jezik na Navigonu dobio na sledeci nacin:
Prvo skinuti sa Googlea Language pack –npr. Hrvatski a zatim sa Googlea skinuti program Custom Locale I sa njim promjeniti u npr. Hrvatski.
Pozdrav!

Tу навигацију можеш наћи под неколико имена и за Србију је лоша. Нема шансе да задаш руту?!
Инсталирај неку од следећих: Sygic, Navigon, Tomtom, Copilot....

Vrh Dno